SLIDER

JOANNA HEARTS


Helsinkiläinen musiikkibloggaaja ja internetin supersankari, jonka voi löytää valokuvaamasta festarilavojen kupeesta, fiilistelemästä keikkoja pikkuklubien takanurkasta, tai selailemasta Spotifyn uutuuksia yön pikkutunneilla.

UUTISKIRJE

 

Hoas, mene roskiin


Tänään olen ollut vähän tuohtunut. Nyt eletään jo maaliskuuta, mikä tarkoittaa sitä, että olen muuttanut pois Helsingin opiskelija-asuntosäätiön eli Hoasin asunnosta jo kolme kuukautta sitten. Siis kolme kuukautta olen jo asunut toisaalla, ja edelleen saan kärsiä vanhasta Hoasin solustani sekä uusista maksuista joita säätiö keksii iskeä minun maksettavakseni. On naurettavaa, että kolmen kuukauden jälkeenkään en tunnu pääsevän Hoasista eroon.

Kirsikkana kakun päällä on vielä Hoasin jäätävän kylmä asiakaspalvelu, jonka seuraava muoto olisi varmaankin fyysinen väkivalta. Asiakaspalvelusta saa voimalla nyhtää tietoa ennen kuin mitään saa irti sillä itse asiakaspalvelijoilla ei ole intoa keskustella asiakkaidensa kanssa. Sen sijaan asiakas saa itse kahlata läpi Hoasin sivustojen pikkupräntit, joita voi sitten esittää asiakaspalvelijoille toivoen, että niiden pohjalta saisi edes jotain irti. Lisäksi kyllä-ei-tyyppiset nihkeät vastaukset jokaiseen kysymykseen vituttavat.


Siis eikös koko säätiön olisi tarkoitus tarjota asuntoja nuorille opiskelijoille, sekä tukea ja neuvoa kotoaan ensimmäistä kertaa poismuuttaville? Herääkin siis kysymys, että miksi juuri Hoasilla ollaan järisyttävän kylmiä ja joustamattomia, sekä käytetään suunnattomasti hyväksi nuorien arkuutta ja tietämättömyyttä yrittämällä rahastaa kaikista asioista mistä mahdollista. On helppo nöyrtyä ja suostua maksamaan asiat heti kättelyssä vaikkei oikeasti kuuluisi, onneksi itse olen oppinut sanomaan ei ja taistelemaan oikeuksieni puolesta kuin kunnon solusoturi. Tästä taidosta saan kiittää sekä ystäviäni, että Hoasia, joka antaa niin kovin paljon syytä taistella vastaan.

Onneksi keskustelupalstoilla Hoasin maine leviää nopeasti ja nopealla etsivätyöllä käy ilmi tarina jos toinenkin säätiön vaikeudesta. Valitettavasti tieto ei kuitenkaan saavuta kaikkia. Toisaalta vaikka saavuttaisin, useille opiskelijoilla ei siitä huolimatta ole valinnanvaraa sillä opiskelija-asunnoista on pääkaupunkiseudulla niin huutava pula.

Pulasta huolimatta kannattaa kuitenkin edes katsella muita vaihtoehtoja. Sen lisäksi, että Hoasin solu-asunnot ovat usein huonossa kunnossa, Hoas myös mainostaa niiden olevan erityisen halpoja. Tämä on usein toki totta, mutta välillä kaupungiltakin löytyy asuntoja, jotka ovat hinta-kokosuhteeltaan yhtä halpoja tai halvempiakin kuin Hoas. Jos siis sinulla on muutto edessä ja sinulla on aikaa odottaa, suosittelen lämpimästi suuntaamaan katseen jonnekin muualle kuin Hoasin opiskelijaidylliin*.

*Sanaa "idylli" käytetään hyvin löyhästi.

25 kommenttia

 1. Tuntuu siltä että koko opiskelu on tehty niin vaikeaksi ja haastavaksi sekä hoasin että kelan osalta että jos en opiskelisi unelma-alaani olisin jo suosiolla lopettanut ja mennyt takaisin töihin,sen verran vittumaista on näiden muka opiskelijan asialla olevien puolien käytös. Se ei riitä että koulussa raataa kellon ympäri niska limassa,kaikki siitä ylijäävä aika menee asioiden selvittelyyn.Maksan mieluummin sikahintaista vuokraa vähän paremmasta kämpästä kuin kosken pitkällä tikullakaan hoasin kämppiin. Eli jaksamisia sinne <3

  VastaaPoista
 2. Sato on myös jäätävää paskaa! Meidän asunto oli aika huonossa kunnossa kun muutettiin, ja silti maksettiin kaksiosta vuokraa 820€ jota ne oli vielä nostamassa tän vuoden alussa 50€ koska "ylläpitokustannukset" (jännä et pihatiet oli kuitenki lumessa, saunavuorot silti sekasin ja huoltoyhtiöstä ei tullu ketää kuukauttakaan sen jälkeen ku soitettii niille korjausjuttuja...) mut piste i:n päälle oli kyllä se, kun postiluukusta kilahti 240€ lasku loppusiivouksesta. Soittelin monta päivää Satoon ja vaadin selityksiä, koska siivosin sen ite ja tiesin ettei se ollu huonossa kunnossa, mut vastaukset koko ajan "no just se isännöitsijä on lomalla", "no en nyt saa ketää sellast kii joka tietäis", "no jätän jollekki assarille soittopyynnön". LOPULTA sain jonkun puhelimeen, joka sano et siellä pitää rempata, ja vähän aikaa raivottuani ne mitätöi meidän laskun, koska rempan syyt on juttuja, jotka ois PITÄNY rempata jo ennen kuin me muutettiin sinne, mut upsista keikkaa eipäs rempattu. Argh!

  VastaaPoista
 3. Sairas, väsynyt ja turhautunut4. maaliskuuta 2013 klo 5.52

  Tähän en pysty oikein pohjattomalta suuttumukseltani ja turhautumiselta muuta sanomaan kuin että, HOAS ei ole kiinnostunut opiskelijan hyvinvoinnista tai ihmisen muutenkaan. Kävin sairauteni kanssa lähellä kuolemaa ja tämä säätiö on vaan kiinnostunut opintopisteiden määrästä. Kukaan ei korjaa mitään, asuntoa ei oltu siivottu muuttaessa ja asiakaspalvelua ei palvelun nimissä edes ole. Tilanteeni oli todella monimutkainen, mutta onneksi en ollut yksin. Tarkoitan, että aina asiat voi olla huonomminkin. Haemme asuntoa muualta. Kadun, että ikinä jouduin muuttamaankaan tuonne - mutta enpä siinä tilanteessani pystynyt vastaan laittamaankaan. Kaikkea hyvää sulle ja ymmärrän, miksi vituttaa. HOAS on säätiö helvetistä. Kyllä voin tulla sanomaan myös henk. kohtasesti asian vaikka koko säätiön johtokunnalle että varmaan voin täälläkin huudella.

  VastaaPoista
 4. Äh eikä!  Mä oon kans sitä mieltä että Hoasilla käytetään kyllä hyväksi nuorten sinisilmäisyyttä ja oletettua "tyhmyyttä"

  Mun kokemus Hoasista vuosien takaa on se, kun kuukausi/kaks muuton jälkeen mulle lähetettiin lasku siivouksesta.

  Soitin ja kysyin että mikäs tämä lasku oikein on, kun olin todellakin siivonnut kaikki paikat opiskelija-asunnostani ja ihan vielä äitini valvonnassa. :D Sain tympeän vastauksen, että hän ei näe tarkemmin että miksi se lasku on lähetetty mutta ilmeisesti jotain siivottavaa on vielä ollut, josta nyt veloitetaan. Ihan käsittämätöntä. Ihmettelin laskua pitkään ja mietin vaan että mitenköhän ne kämpät pitäisi sitten siivota... Ite kun muutin Hoasin kämppään niin jouduin kyllä vetämään koko asunnon puhtaaksi ja desinfioida koko kylpyhuoneen varmaan kahteen kertaan, hyi!

  Itse olin tyhmä ja maksoin tuon ilmeisen turhaan lähetetyn laskun, enää en maksaisi.  Tsemppiä taisteluun!

  VastaaPoista
 5. Myös Kuopion opiskelija-asunnoilla eli Kuopaksella osataan tuo asukkaiden vedättäminen enemmän kuin hyvin.  Olen muuttanut Kuopaksen sisällä nyt kolme kertaa ja kahdella viimeisellä kerralla muuttoon ja asunnon siivoamiseen on annettu neljä tuntia aikaa. Ensimmäisellä kerralla Kuopaksen kanssa taisteltiin moneen otteeseen epäinhimillisestä aikarajasta, mutta asiakaspalvelijat olivat täysin haluttomia yhteistyöhön. Nämä olivat vain uudet säännöt ja kuulemma ihan lain puitteissa toimittiin. Asiakaspalvelun mukaan neljän tunnin aikarajan ylittäminen aiheuttaisi turhia kuluja Kuopakselle ja vuokralaisen olisi pakko maksaa entisen asuntonsa vuokra vielä siltäkin kuukaudelta. Mitä nämä ylimääräiset kulut sitten ovat, sitä ei koskaan kerrottu enkä ole itse järkeilemällä keksinyt, millaisia kuluja mahtaa Kuopakselle koitua, jos muutankin 2-4 tuntia pidempään.  Hoputettiin muistutellen, että asuntoon saattaa olla muuttamassa joku muu, joten asunto pitäisi saada pian käyttöön. Kaikki muutot, siis ihan kaikki, tapahtuvat kuukauden ensimmäisenä päivänä, joten tungos rappukäytävissä ja asuntoloiden pihoissa on naurettava kyseisinä päivinä.  Kahdessa viimeisimmässä muutossa on väkisinkin kestänyt pidempään kuin neljä tuntia eikä uhkailusta huolimatta kukaan ole ylitetystä ajasta mitään veloittanut. Myös muuton hoputtaminen on ollut täysin turhaa, sillä kertaakaan ei ole tarvinnut raahata tavaroita uusien asukkaiden tieltä, vaan kämppä on jäänyt odottamaan seuraavaa kuukautta uusien asukkaiden toivossa. Mikä jännittävintä, löysin vuokrasopimusta kiukkuisena lukiessani kohdan muuttopäivästä, jonka mukaan asunto on luovutettava muuttopäivänä viimeistään klo 24. Kuopaksen asiakaspalvelu on kiven kovaan vaatinut, että asunto luovutetaan viimeistään puoleen päivään mennessä.  Parhaimmat naurut sain kuitenkin edellisen asuntoni muuttosiivousta tehdessä, kun löysin huoltomiehen edellisille asukkaille jättämän lapun, jossa todettiin, että oven- ja ikkunankarmeissa olevien kissan raapimajälkien korjaus veloitetaan takuuvuokrasta. Vitsi olikin siinä, ettei raapimajäljille oltu tehty yhtään mitään, vaan minä ja entinen avopuolisoni ihastelimme revittyjä karmeja koko asumisemme ajan ja ennen meitä asunnossa oli ehtinyt asua toinenkin pariskunta. Säilytin lapun ja tein selväksi, etten maksa penniäkään raapimajäljistä. Ilmeet toimistolla olivat näkemisen arvoiset.

  VastaaPoista
 6. Ounou! :( Ihanaa, että kirjotit tästä! Osaan pysyy nyt heti kaukana Hoasista! :o

  VastaaPoista
 7. "käytetään suunnattomasti hyväksi nuorien arkuutta ja tietämättömyyttä yrittämällä rahastaa kaikista asioista mistä mahdollista"  INDEED! Me riitautettiin lähtömme tuolta ihan kunnolla, ne nimittäin meinas ottaa meiltä 60 euroa maksua siitä, että katosta puuttui sokeripala (siis sellainen valasimen juttu, maksaa noin euron kaupassa), 100 euroa siitä, että K oli muka asentanut astianpesukoneen poistotulpan väärin (se painetaan sisälle naps vaan....) ja 500 euroa lattioiden vaihdosta. Juu, koiramme söi lattiaamme noin neliömetrin alueelta, kohdasta, jossa oli valmiiksi jäätävä vekki, ja se olisi kuulunut vaihtaa ennen muuttoamme ilmaiseksi. Että pus. Otettiin yhteyttä kuluttajasuojalautakuntaan, tai mikä se oikea termi ikinä onkaan, ja sieltä jo sanottiin, että on niin kohtuuton juttu, että kannattaa olla maksamatta. Ja pitkällisen tappelun jälkeen saatiin rahamme takaisin, ne kun oli vielä ilmoittamatta suoraan viety takuuvuokrasta.  nimim. hoas_lover87 :--D

  VastaaPoista
 8. Hoas, voi huoh!  Muutin kaverini kanssa muutama vuosi sitten kesäksi Helsinkiin ja alivuokrasimme kaverinkaverin siistin yksiön (joka oli siis Hoasin).

  Voi luoja sitä säätämisen määrää. Tai siis sitä ei olisi ollut, jos Hoas olisi myöntänyt että ovat hukanneet alivuokralaissopimuksen, jonka asunnon varsinainen asukas oli sinne siis toimittanut. IKINÄ en ole MISSÄÄN saanut niin tylyä asiakaspalvelua kuin tuolloin Hoasilla: "ai siis sä tuut tänne toimistoon vaan ilmottamaan tuollain että muutat meijän yksiöön tuosta noin vaan?!?" Johon änkytin että "e-en, kun siis teillä pitäisi olla mun nimellä ja tiedoilla siellä tehtynä alivuokralaissopimus" Ja sitähän ei sitten tietenkään löytynyt ja varsinainen vuokralainen sai faxailla (!) uudet sopimukset toimistoon. Ja edellämainitun sävyistä keskustelua sain käydä siellä moneen otteeseen. Ei voi käsittää...

  Avaimista minulle suoraan valehdeltiin, toista (eli vara-avainta) ei kuulemma ollut olemassa, mutta varsinaisen vuokralaisen soitettua asiasta sellainen kuitenkin löytyi.  Uskomatonta paskaa suoraan sanoen! Onneksi en joudu ikinä enää Hoasin kanssa tekemisiin. Palautetta laitoin samana kesänä, mutta siihen en koskaan saanut mitään vastausta (enkä yllättäen voittanut jotakin patakintaita, jotka arvottiin palautteen jättäjien kesken) :D

  VastaaPoista
 9. Voi apua, kun näitä kokemuksia lukee niin kylläpäs olen päässyt vähällä!  Mulla ei ole kokemusta kuin TOASista, eli Tampereen vastaavasta. Täällä en ole liiemmin kavereiltakaan kuullut valituksia, ja todella monet asuvat TOASin kämpissä. Ainoa mikä tuntuu jokaikistä TOASin kämppää vaivaavan, on jäätävä kylmyys talvisin jolle ei tehdä oikein mitään... Monella onkin sitten oma lisäpatteri. Tämä on kuitenkin pientä verrattuna tuollaiseen säätöön mitä näemmä HOASin kautta on ihmiset saaneet kokea :(  Kävi mulle yhden kämpän kanssa niin (ei-TOASin), että jouduin maksamaan siivouskuluja koska en ollut puhdistanut lieden takaosaa :D Ei sitä oltu puhdistettu silloinkaan kun itse siihen muutin. Olin tyhmä ja maksoin vain, hitsit kun olisin tajunnut riitauttaa jutun kun korvaus oli joku ihan kohtuuton (tyyliin 100e). Voi vain arvailla, kuinka paljon näissä firmoissa luotetaan juurikin siihen, että asiakas on tarpeeksi tyhmä eikä osaa vaatia mitään.

  VastaaPoista
 10. Pakko kommentoida, että itse asuin 3 vuoden ajan HOASilla kolmessa eri kämpässä eikä mulla ollut IKINÄ minkäänlaisian ongelmia. Kaikki kämpät ovat olleet vähintäänkin ok kunnossa (tietty jos odottaa jotain glamouria niin joutuu pettymään...) enkä ole joutunut maksamaan mitään ylimääräisiä kuluja. Takuuvuokra on rapsahtanut aina kokonaisuudessaan tilille vaikka muuttaessa oon suorittanut ihan vaan tavallisen siivouksen ja mun jäljiltäni on jäänyt esim seiniin jälkiä. Ei se HOAS ihan läpeensä paha ole, ja kyllä edullisempien kämppien löytäminen yksityisiltä markkinoita on tosi hankalaa. Mua harmittaa, jos joku tämän tekstin perusteella kuvittelee, ettei HOASia kannata edes harkita vaihtoehtona. Veikkaan, että ne jotka on tyytyväisiä HOAsilla asumiseen ei oo hirveesti netissä huutelemassa. Tietysti on hirvittävän ärsyttävää, jos omalle kohdalle osuu sellasia hankaluuksia kuin sulla. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 11. Hoas on todellakin hämmentävän nihkeä ja inhottava. Tunutuu, että Helsingin kaupunki vihaa nuoriaan.

  VastaaPoista
 12. Ou, tätä lukiessa olen enemmän kuin onnellinen siitä etten muutama vuosi takaperin suostunut Hoassille muuttamaan kun Helsingissä asustelin. :o  Itse olen pian kaksi vuotta asunut Psoassilla (Pohjois-Suomen opiskelija-asunnot) ja kaikki on sujunut oikeastaan paremmin kuin hyvin. Asiakaspalvelu on ihan huippua, sisäiseen muuttoon saatiin helposti muutama ylimääräinen tunti aikaa, remppausjutut ja kaikki on sujunut ihan ongelmitta yms. Edellisestä kämpästä muuttaessa sain laskun lavuaarissa olleesta halkeamasta (jota en ollut aiheuttanut) ja tämäkin homma saatiin muutaman sähköpostin voimin hoidettua enkä maksuhommiin joutunut. Ei kyllä pahemmin löydä valmittamista Psoassin puolelta. :D

  VastaaPoista
 13. Ystäväni muutta myös muutama kuukausi sitten pois Hoasin solukämpästä. Olin mukana loppusiivouksessa, koska hän ei halunnut tilata siivouspalvelua ja maksaa siitä. Puunattiin ja kiillotettiin jokainen nurkka,lista ja seinät, vietiin jok ikinen huonekalu ja pölypallero pois mukanamme. Mutta silti Hoas lähetti jälkeenpäin laskun siitä ettei loppusiivousta oltu suoritettu ja hoas oli sen itse joutunut järjestämään. Ihan järkyttävää toimintaa. Nuorten ujoutta, laiskuutta ja arkuutta käytetään räikeästi hyväksi. Ja suurinosa näistä laskun saajista ei yritä korjata asiaa, koska tietää asiakaspalvelun laadun ja sen että Hoas on aina oikeassa vaikka kuinka väittäisi vastaan. Muutaman puhelun jälkeen ystäväni nöyrtyi maksamaan siivouslaskun koska ei yksinkertaisesti jaksanut paperirumbaa.

  VastaaPoista
 14. Mulla sama juttu! Oon kuullut paljon negatiivista Hoasista, mutta hyvistä puolista harvemmin puhutaan. Oon asunut kahdessa eri Hoasin asunnossa, jälkimmäisessä asun edelleen ja aion asua niin kauan kun vain opintojen puolesta voin asua. Hoasin näkyvin ongelma taitaa olla huono asiakaspalvelu: se näkyy kyllä läpi, että kun niiden asuntoja jonotetaan sankoin joukoin, niin luotetaan, ettei ne köyhät opiskelijat siitä jonosta minnekään häviä vaikka niitä vähän kohtelisikin kurjemmin. Lisäksi toki asuntojen kunto vaihtelee todella paljon: oon nähnyt sellaisessa kunnossa olevia asuntoja, joita ei mun mielestä ole enää edes kohtuullista vuokrata matalaa vuokraakaan vastaan, mutta toisaalta itse asun vastikään peruskorjatussa asunnossa, jossa on mm. laminaattilattiat ja automaattivalot tietyissä huoneissa ja joka on ihan toinen ääripää verrattuna edellämainittuihin. Hoasin kanssa asioidessa onkin kurjaa, että tuurilla on niin suuri merkitys: jos päätyy sattumalta ns. parempiin asuntoihin, harvemmin joutuu tekemisiinkään Hoasin kanssa, jolloin ei tarvitse kärsiä siitä asiakaspalvelun laadusta, ja toisinpäin.

  Käsittääkseni kuitenkin Hoasin sisällä ajatusmaailmat alkavat pikkuhiljaa muuttua, ja olen itsekin huomannut tämän asioidessani joskus heidän kanssaan. Toivottavasti paranisi, eikä vastaavanlaisia ongelmia asiakaspalvelun, turhien siivouslaskujen jne kanssa enää ilmenisi niissä määrin mitä ennen on ollut!

  VastaaPoista
 15. Minulla on kaksi kokemusta Hoasista, kumpainenkaan ei niin hyvä: muutin Itä-Suomesta Helsinkiin silloisen avopuolisoni kanssa, ja saimme Hoasilta perheasunnon ihan kaupungin laidoilta pitkän jonotuksen jälkeen. Muuttopäivänä saavuimme asunnolle illalla, ja vastassa oli aika suuri järkytys: asunnon sisällä oli tupakoitu, haju oli pinttynyt seiniin ja lattialla olleisiin muovimattoihin, kylpyhuoneen seinät ja lattia olivat punaiset kaikesta kerääntyneestä kalkista, samoin vessa. Keittiötä ei oltu siivottu millään tavalla, yhdestä kaapista löytyi mädäntynyt banaani. Asunnon lattiat olivat muovimattoa, joka oli pinttynyt ja painunut monesta nurkasta, yhdessä huoneessa keskellä muovimattolattiaviritystä oli jopa ruskeat isot jäljet jostain mitä siinä oli aikaisemmin pidetty (aivan kuin joku olisi ruostunut siihen). Ja kaiken lisäksi tätä lattiaa ei oltu kiinnitetty millään tavalla mihinkään, vaan se lähti aina imuroidessa irti. Koska kello oli jo paljon ja Hoasin toimistot kiinni, kannoimme tavarat sisään ja soitimme seuraavana aamuna Hoasille siivottomuudesta ja tupakan hajusta. Hoasin vastaus tähän kaikkeen oli että he voivat tilata siivouksen asunnolle edellisen asukkaan piikkiin, kunhan me vaan raahaamme tavaramme sieltä asunnolta pois vielä ja muutamme vasta kun siivous on tehty. Siivouksen paikalle saamisessa menisi kuulema 4-10 päivää! Eikä siksi ajaksi saisi hoasilta edes vara-asuntoa tai varastoa mihin tavarat viedä. Päädyimme lopulta siivoamaan itse asunnon, eihän siinä olisi mitään järkeä ollut kantaa tavaroita taas ulos ja viedä ajaksi x toiselle puolelle Suomea/vuokrata varastoa niille Helsingistä omaan piikkiin.  Toinen kokemukseni on parin vuoden jälkeen tästä, kun erosin silloisesta avopuolisostani. Soitin Hoasille ja kysyin mahdollisuutta yksiöön, olin silloin vielä viimeisen vuoden korkeakouluopiskelija (tämä oli ainakin silloin vaatimuksena yksiöön pääsyyn). Ei kuulema ollut mahdollista saada niin lyhyellä varoitusajalla, laittaisivat minut jonoon ja siksi aikaa tarjosivat kimppa-asuntoa kolmen muun tytön kanssa. Minulla on kaksi kissaa, ja niitä ei saanut viedä kimppa-asuntoihin. Kun kerroin tämän Hoasin asiakaspalvelun tädille, vastaus oli rämäkkä nauru ja tokaisu että voivoi, sitten sinulla on kuule kaksi vaihtoehtoa: perustaa perhe muutamassa päivässä tai luovu kissoista, suosittelemme jälkimmäistä vaihtoehtoa. Vakuudeksi sain oikein puhelinnumeronkin Helsingin eläinsuojeluyhdistykseen... Tämän jälkeen en ole asioinut Hoasin kanssa, ja toivon että ei tarvitsekaan ikinä kyseisen firman kanssa olla tekemisissä.

  VastaaPoista
 16. mä oon asunu kahdessa hoasin solussa yhteensä 6 vuotta ja molemmat tosi jees. eka solu oli just rempattu, tosi lähellä keskustaa ja tosi halpa. poismuutossa ei mitään ongelmaa, ihan rennolla otteella siivosin, lattiaan oli pinttynyt ihan komeat läntit mun hiusväriä, mutta siitä ei velotettu onneksi mitään. tokan kämpän sain varmaan pari päivää hakemuksen laitosta ja se ei ollut yhtä hyvä mutta se näkyi sitten ihan selkeesti naurettavan alhasessa vuokrassakin. eikä sielläkään mitään laskutettu vaikka nakutin taulukoukkuja seiniin, siivosin kämäsesti jne. ei oo kyllä mun monilla kavereillakaan ollu mitään hoas-ongelmia. niissähän se asunnon kunto tarkastetaan ennen muuttoa ja sitten huomautetaan jos on vielä siivottavaa, näin ainakin ollut ennen. yhdelle kaverille kerran kehotettiin pesemään vielä uuni ja se pesi sen ja se oli sillä hyvä. paljon oon kuullu urbaania legendaa hurjista hoas-tarkastajista, mutta omaan tuttavapiiriin ei oo niitä sattunut.

  VastaaPoista
 17. ^ Ei ole niin väliä kun ei oo oma kämppä?

  Sinunlaistesi "huolettomien" asujien takia ne opiskelijakämpät just on yleensä tosi kälysiä eikä niitä viitsitä remppailla kun seuraava asukas kuitenkin antaa hiusväriensä pilata lattiat, jne.

  VastaaPoista
 18. juu heh aika iso tulkinta pikkuruisesta tekstistä. lol. ihan tahalleen joo sen hiusvärin kaadoin siihen muovilattialle imeytymään kiinni nanosekunnissa ja itse suorastaan nautin siitä tahrasta (not). ihmiset ei oo täydellisiä. musta toi hoasin ohje olla tekemättä reikiä seiniin on kuitenkin aika olemattomasti perusteltu koska en oo elämässäni tavannu kyllä yhtäkään ihmistä joka nauttis tyhjistä valkosista seinistä. ja pikkuruiset reiät ei yleensä haittaa ketään. sitten musta aika eri asia että tässä ketjussa joku valitti laskusta kun koira oli syönyt lattiaan neliömetrin kokosen reiän; pienellä koirankoulutuksella tuo ois ollu täysin estettävissä ja aika paljon isompi rike vuokralaiselta kuin tavallisen kulumiseen piikkiin menevät muutokset asunnossa.

  VastaaPoista
 19. Mä en tiiä onko meillä sitten käynyt vaan hyvä tuuri, mutta ollaan asuttu 2,5 vuotta Hoasilla eikä mulla oo mitään valittamista :D Saatiin kämppä parin viikon jonotuksen jälkeen (keskusta, jäätävän halpa vuokra sijaintiin nähden, pari vuotta ennen muuttoa rempattu uusiks, edelliset asukkaat oli siivonnu kiiltävän puhtaaks ennen lähtöään), Hoasin kanssa ei oo pahemmin tarvinu olla tekemisissä mut sillon ku on niin asiakaspalvelu on ollu ihan toimivaa ja nopeaa ja niin edelleen.  Mutta toisaalta muilta ihmisiltä oon kuullu enemmän näitä negatiivisia kokemuksia ja kun puolen vuoden päästä pitää muuttaa pois täältä (rajotettu asumisoikeus 3v ♥) niin mielenkiinnolla odotan muiden ihmisten kokemusten perusteella että mitä vikaa tästä kämpästä keksitään pistää meiän laskuun :D

  VastaaPoista
 20. Näiden "opiskelija-asuntosäätiöiden vika on se, ettei siellä tajuta, että myös soluasunnoissa tulee olla jonkinlainen opiskelu-, asumis- ja kotirauha. Kaikenlaiset white trash -nuorisoon kuuluvat ammattikoululaiset tungetaan yliopisto-opiskelijoiden kanssa samoihin kämppiin ja meno on sitten sellaista, ettei sitä katsele kukaan täyspäinen ihminen. Käytöstapoja ei ole minkäänlaisia, eletään kuin porsaat pellossa, syödään toisten ruoat jääkaapista, käytetään toisten tavaroita kuin omia mennen tullen, häiriköidään, mölytään ja kavereita ramppaa kylässä tietysti jatkuvasti!

  Ja tähän ei tietysti puututa, ei ainakaan niin kauan kuin vuokranmaksu on säännöllistä! Tällä touhulla savustetaan ne fiksut ja kunnolliset opiskelijat pois näistä läävistä. Usemmissä ns. sivistysmaissa on yliopisto-opiskelijoille omat asuntolat, jotka ovat vain ja ainoastaan heitä varten ja joihin ei ketään muita päästetä.

  VastaaPoista
 21. No huh, onpas näkökantasi hieman kärjistetty... Todella rajusti jaat opiskelija-asuntosäätiöiden asunnoissa asuvat "white trash-nuorisoon" ja yliopisto-opiskelijoihin. En usko, että sillä mitä koulutusta käy läpi kyseisissä asunnoissa asuessaan on mitään tekemistä käytöstapojen kanssa. Iällä saattaa olla, mutta väittäisin tämän silti olevan todella yksilöllistä. Kun täysin erilaisista olosuhteista ja kasvatusmaailmoista kotoisin olevat suhteellisen nuoret ja usein yksinasumisen suhteen kokemattomat ihmiset sörkätään samaan solukkoon asumaan on vain luonnollista, ettei välttämättä tulla toimeen. Se ei tee kummastakaan huonoa ihmistä - käytöstapapuutteellisesta tosin ehkä ajattelemattoman ja vähän vittumaisen.

  Samalla lailla nuorempi ihminen eli sinun kommenttisi "ammattikoululainen" voi olla rauhallisempi ja yliopisto-opiskelija ärsyttävä ja säädytöön, ei siinä ole koulutukseen katsominen. Omassa tapauksessani olimme molemmat ammattikoululaisia (=white trash -nuoria?) ja käytöstapamme olivat silti täysin erilaiset. Se on kyllä totta, että opiskelija-asuntosäätiöiden puuttuminen näihin asioihin on aivan täysi nolla, eikä niitä voisi vähempää kiinnostaa. Muthan saatiin sitten tällä teorialla/taktiikalla "savustettua" sieltä ulos, mutta olen sitten varmaan sellainen fiksu ja kunnollinen. :D

  VastaaPoista
 22. Niinpä, kaikki ammattikoululaiset eivät ole häiriköitä. Myös heissä ja myös lukiolaisissa on fiksuja ihmisiä, joiden kanssa tulee toimeen. Yliopisto-opiskelijoissakin ikävä kyllä on niitä joilla on niinsanotusti "vintti pimeänä". Itselläni on kokemusta kyseisestä asukastyypistä.  Mutta omien (ja myös muiden kokemusten mukaan) ainakin takavuosina ammattikoululaiset olivat opiskelija-asunnoissa se kaikkein huonoimmin käyttäytyvä ryhmä, ikävä kyllä! Jotkut opiskelija-asuntosäätiöt eivät vuokraa enää ollenkaan asuntoja alle 18-vuotiaille.  On ikävää, että jouduit lähtemään asunnosta. Sinullahan olisi pitänyt olla oikeus siellä asua. Ei missään muuallakaan suvaita häiriköintiä.  Nämä opiskelija-asuntojen häiriköt saavat häiriköidä rauhassa ja opintojensa päätyttyä he jatkavat tätä porsastelua muualla, kun ei kukaan ole koskaan laittanut mitään rajoja. Näin on!

  VastaaPoista
 23. Joo no itselläni tämä ei ollut syy lähtööni vaan home-ongelmat, mikä jo itsessään pitäisi estää HOASia edes vuokraamasta kyseisiä asuntoja! Mutta ei, homeisia kämppiä myydään huoletta tietämättömille opiskelijoille. :(

  VastaaPoista
 24. HOAS simputtaa ja pahasti. Asumme mieheni kanssa pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Haimme keväällä uusina opiskelijoina asuntoa Espoosta. Minulla oli opiskelupaikka ja puolisoni haki sitä. Olin saanut oman opiskelupaikkani jo aiemmin, mutta lykännyt opiskelemaan lähtöä, koska puolisollani ei ollut mahdollisuutta irroittautua työstään (opintotukikuukausia ei ollut jäljellä). Päätimme lähteä yhdessä, kun puolisoni olisi ollut töissä niin pitkään, että olisi saanut oikeuden aikuiskoulutustukeen. Puoliso ei kuitenkaan hakijamäärien huomattavan kasvun takia (laman vaikutusta?) päässyt sisään kouluun. Itse jouduin myöhemmin keväällä ilmoittautumaan kouluun läsnäolevaksi opintotukilain muutoksen takia (en suorittanut mitään). Ilman aikaista ilmoittautumista opintotukikuukaudet maisteriopintoihin olisivat nimittäin vähentyneet 6 kuukaudella eikä tällöin mahdollisuutta tutkinnon suorittamiseen loppuun olisi. HOAS kuitenkin tulkitsi tilanteemme täysin vastoin omaa ohjeistustaan ja ilmoitti, että olin huijannut asuntohakemusta jättäessäni, jolloin asuntotarjous peruttiin. Puheluista ja viesteistä huolimatta en saanut selvitettyä tilannetta ja näin ollen opinnot jäävät minulta kokonaan suorittamatta, koska en voi enää lykätä opintojen aloittamista. Perheellisenä ihmisenä (mies ja kaksi koiraa), ei mikään sohvamajoituskaan ole vaihtoehto. Nyt on todella surullinen uupunut olo. http://www.hoas.fi/www/hoaswww.nsf/sp?open&cid=haeasuntoafaq

  VastaaPoista
 25. Mikä siinä opintolainan ottamisessa on niin vaikeaa että pitää vaikeuttaa oma elämä ja opiskelu sietämättömäksi koska ei viitsitä paria tonnia maksaa takaisin ilmaisesta koulutuksesta?

  VastaaPoista

© Joanna Hearts • Theme by Maira G.