SLIDER

JOANNA HEARTS


Helsinkiläinen musiikkibloggaaja ja internetin supersankari, jonka voi löytää valokuvaamasta festarilavojen kupeesta, fiilistelemästä keikkoja pikkuklubien takanurkasta, tai selailemasta Spotifyn uutuuksia yön pikkutunneilla.

UUTISKIRJE

 

Korvien venyttäminen


Nyt kun olen kunniakkaasti vihdoin saanut venytettyä omat korvani kymmeneen milliin, voisin jutustella teidänkin kanssanne vähän aiheesta kuten olette pyytäneetkin! Olin itsekin yllättynyt kuinka monia kanssavenyttäjiä sieltä ruudun toiselta puolelta löytyi! Siellä on varmasti vielä minuakin kokeneempia venytyskonkareita joten jos teillä on jotain vinkkejä tai korjauksia niin kommentoikaa alle ja lisäilen niitä tähän postaukseen.

Olen itse tahtonut venyttää korvanreikäni jo lähes kymmenen vuotta, mutta olen siinä aina epäonnistunut yhtä surkeasti. Muistan kun yritin ensimmäistä kertaa survoa muutaman millin korua korvaani venyttämisaikeissa, eihän se sinne mennyt, turhauduin ja luovutin. Sitäpaitsi käytin silloin vielä niin paljon kaikkia kivoja nappikorviksia, että päätin etten tahdokaan luopua niistä vielä. Nyt, vuosia myöhemmin, huomasin etten enää pidä juurikaan kuin roikkuvia korviksia ja koska niitä voi pitää venytysten kanssakin, päätin kokeilla jälleen uudestaan. Turhautumiselta ei vältytty tälläkään kertaa, mutta vihdoinkin pääsin ensimmäistä kertaa loppuun asti!

Aloitetaan vaikka siitä, että jopa korvienkin venyttäminen on kehon muokkausta ja siihen tulisi suhtautua sen mukaisella vastuulla. Jos venytät korvaasi oikein sen ei pitäisi sattua laisinkaan. Jos korkeintaan tunnet olosi vähän epämukavaksi ja korvia "kuumottaa", teet jotakin väärin. Jos koet kipua tai korvastasi vuotaa verta, lopeta. Korvien venyttäminen vaatii ennen kaikkea kärsivällisyyttä! Venytysvaiheessa oleva venytys on siis ikään kuin jatkuvasti tuore lävistys ja sitä pitäisi jatkuvasti hoitaakin sen mukaisesti. Itse koin etteivät omat korvani olleet kamalan elastiset joten venytin säälittävän yhden millin kerrallaan. Koska venytyskorujen koot suurenevat käsittääkseni aina 2mm kerrallaan, pidin siis aina välillä spiraalivenytyskorua ja tavallista korvista sen aikaa kunnes reikä oli löystynyt sen verran, että sain seuraavan korun läpi.

Prosessi käytännössä toimii siten, että tavallista korvanreikää aletaan venyttämään haluttuun kokoon. Se tehdään hiljalleen siirtymällä aina suurempaan ja suurempaan koruun kunnes haluttu lopputulos on saavutettu. Itse aloitin tavallisista korviksen rei'istä, sitten laitoin samaan reikään kaksi korvista, sitten vanhan lävityskorun huulesta, sitten 2mm venytyskorun, sitten 2mm venytyskorun ja tavallisen korviksen, sitten 4mm korun, sitten 4mm ja korviksen jne. Tuo korviksen lisääminen samaan reikään venytyskorun kanssa on melko huomaamattoman tuntusta, mutta samalla helposti löysää reikää sen verran, että seuraava venytyskoru on helpompi saada läpi.

Itselläni myös oikea korva venyi todella helposti alusta loppuun asti, mutta vasen korva tuotti ääremmäisiä vaikeuksia ja venytin sitä rutkasti pidempään vaikka toinen korva olikin jo valmis. Kaiken kaikkiaan aloitin venyttämisen joskus viime talvena ennen joulua ja sain molemmat korvat valmiiksi muutama viikko sitten. Nyt molemmissa kimaltelevat 10mm venytyskorut ja en voisi olla tyytyväisempi! Ne ovat mielestäni tosi kivan näköiset ja koruja niihin voi vaihdella samaan tapaan kuin korviksiakin.


Venytät liian nopeasti

Tässä tosiaan vaaditaan sitä kärsivällisyyttä, sillä kyseessä ei ole mikään kisa. Sinulla ei ole kiire mihinkään ja muovaat korviasi joiden kanssa elät loppuelämäsi. Jos venytät ja se sattuu paljon teit jotain väärin, jos venytät ja korvastasi alkaa vuotaa verta teit jotain väärin. Älä koskaan pakkovenytä korvaasi jos se ei ole valmis vielä venymään. Anna sille viikko lisäaikaa ja yritä sitten uudestaan. Ennen kaikkea kuuntele kehoasi!

Venytät väärillä materiaaleilla

Venyttäessä kannattaa pysyä erossa puusta, luusta, silikonista ja akryylistä. Parantuneisiin venytyksiin ne käyvät mutta vasta paranevasta lävistyksestä se kannattaa pitää erossa. Akryylin ongelma on se, että, no, se on akryyliä eikä sitä kuuluisi olla kehon sisällä. Itse taisin tästä tietämättömänä venyttää juuri akryylisillä koruilla, mutta minulla ei onneksi ollut niiden vuoksi mitään ongelmaa. Pääpointtina nyt kuitenkin se, että korvien venyttäminen random-matskuilla kuten esimerkiksi pensseleillä tai kynillä voi helpostikin vahingoittaa korvaa tai aiheuttaa tulehduksia.

Venytät ilman voidetta

Aloitin itse venyttäen ihan kuivalta pohjalta ja yllätyin suunnattomasti siitä miten paljon helpompaa venyttäminen oli kun koruun ja/tai korvaan levitti hieman jonkinlaista voidetta tai öljyä. Voiteen avulla koru sujahtaa sisään sutjakammin repimättä kudosta tai aiheuttamatta blow outtia. Myös suihkun jälkeen korva tuntuu pehmeämmältä ja elastisemmalta joten suihku + voide yhdessä helpottavat huomattavasti!


Venytät vaikka ei vielä pitäisi

On suunnattoman vaikeaa nimetä mitään absoluuttista aikaväliä, mikä olisi kaikille ihmisille hyvä pitää ennen kuin siirtyy seuraavaan venytyskokoon. Olen lukenut jostain, että sopiva aikaväli olisi jopa muutamia kuukausia mikä kuulosti omaan korvaani melko extremeltä. Itse pidin parhaimmillaan taukoa muutaman viikon, pienimmillään vain muutaman päivän. Tärkeintä on, ettei korvaan enää satu eikä venytyskorua tarvitse väkivalloin/kivuliaasti tunkea läpi. Liian nopea venyttäminen nostaa tulehduksen riskiä, korva saattaa revetä ja lisäksi altistat venytyksen ns. "blow outille". Tämä oli minulle täysin vieras asia kun lähdin venyttämään, mutta onneksi minua siitä sittemmin valaistiin!


Venytät vaikka vastassa on blow out

Blow out syntyy kun venyttää liian nopeasti ja venytyksen reunojen iho työntyy ja pakkautuu paineesta väkisinkin taaksepäin luoden venytyksen reunoille ylimääräisen "huulen" joka voi ajan saatossa kasvaa kovastikin ja olla kipeä jos sitä vastaan taistelee väärin. Itselleni tuli vaikeampaan korvaan pientä blow outin tynkää, mutta onneksi sain pian tietää mikä on kyseessä ja osasin ottaa takapakkia. Blow outin ilmetessä pitäisi välittömästi nimenomaan peruuttaa pienempään kokoon tai muuten arpikudos paranee blow outin muotoon jolloin sitä on todella vaikea korjata enää tulevaisuudessa.

Kutistuuko reikä takaisin?

Tämä, kuten moni muukin kehonmuokkauksiin liittyvä asia on todella tapauskohtaista ja kaikkien keho voi käyttäytyä aivan eri tavoin. Tärkeimpiä vaikuttajia ovat esimerkiksi se kuinka suuriksi olet korvasi venyttänyt, 6mm-12mm venytykset saattavat ajan myötä palautua vielä ennalleen. Övereimmillään jopa 20mm venytykset saattavat palautua lähes nollatilaan! Tässä palataan taas siihen kuinka nopeasti olet korviasi venyttänyt. Liian nopea venyttäminen repii korvaa ja rakentaa hiljalleen arpikudosta joka ei välttämättä pienene takaisin. Myös ihon elastisuus vaikuttaa ja juuri tässä asiassa olemme kaikki erilaisia.

Mitä siis tiivistettynä tästä opimme; korvien venyttämisessä kaikkien sääntöjen ohessa kaikkein eniten kuuntele omaa kehoasi, korvien venyttäminen vaatii kärsivällisyyttä, korvien venyttämisen ei pitäisi sattua, korvien venyttäminen on palkitsevaa ja venytykset on kivoja. Tästä jäi varmasti kasapäin hyvää infoa esimerkiksi erilaisista koruista ja niiden kokomuunnelmista, mutta lienee oleellista rajata tämä nyt jotenkin! Toivottavasti tästä oli jollekin hyötyä ja tosiaan korjatakin saa. Toivoin vain niin kovin itse aloittaessani, että joku olisi tehnyt tälläisen postauksen. 😊

69 kommenttia

 1. Mulla oli 20 mm venytykset kunnes päätin ottaa korut pois. Noh, reijät pienenivät normaaliin mutta en pysty käyttämään muita kuin kevyitä nappi,höyhen ja muovikorviksia sillä korva venyy edelleen tosi paljon. :S

  VastaaPoista
 2. Mun äitillä kävi 80-luvulla niin, että sen reiät veny pahasti painavien korviksien takia. Siksi nappikorvikset pitää olla tarpeeksi isot, jotta reikä peittyy ja erikseen tarvitsee ostaa niitä takalukkoja jotka on yhtä isot kun etupuoli. Roikkuvat korvikset eivät tule kuuloonkaan ellei Se lähde nappikorviksesta roikkumaan. Se oli kyllä hyvä pelote ylä-asteella kun kaikki kaverit alkoivat venyttämään. Ja hyvä niin koska mun mielestä venytyksissä ei ole mitään kaunista ja tiedän, että minua olisi nyt jo 20vuotiaana alkanut Se kaduttamaan suunnattomasti. Korvahan ei siitä enää palaudu. Kiitokset siis mammalle! :) mutta kyllähän nuo sulle sopii :)

  VastaaPoista
 3. Mihin perustuu tuo materiaalien kieltolista? Minä myin venytyskoruja ennen työkseni ja varsinkin muovisia ja sarvisia voin suositella. Käsintehdyissä koruissa (=luu ja puu) on vain se ongelma että ne harvoin ovat täysin symmetrisiä joten pitkään käytettynä ja pienemmissä millikoissa reiästä voi tulla epäsymmetrinen. Puustakin saa hyvän venytysmateriaalin kun sen kyllästää parafiiniöljyllä ennen käyttöönottoa (silloin se ei ime ihosta kudosnesteitä). Ja puhun nyt siis oikeista venytyskäyttöön valmistetuista venytyskoruista :)
  Tosiaan neuvoin venyttämistä työkseni, ja nyrkkisääntö on, että laita paksumpi koko saunan tai suihkun jälkeen kun iho on pehmeimmillään ja elastisimmillaan, ja rasvan (bepanthen) kanssa. Olet valmis paksumpaan, kun voit ottaa korusta kiinni ja vetää varovasti alaspäin, eikä se satu ollenkaan ja reiästä näkyy ilmaa.
  Tosi hyvän ohjeen olit kirjoittanut, mutta lisäisin vielä tuohon aloittamiseen selkeämmän konstin: laita normikorvisten jälkeen korvaan hoitonappi tai kulmakorun paksuinen koru (molemmat ovat 1.2mm), sitten napakoru (1.6mm) ja sitten niitä 2- ja 3mm:stä eteenpäin olevia koruja. Kun laitat uudet korut lämpimässä, venyy tiukkakin korva helpommin sen pari milliä kerrallaan. Ja muista tosiaan se puhtaus!
  Vielä sen verran varoittelisin Joannaa, että varsinkin tuoreessa venytysreiässä nuo reunalliset tunnelit alkavat helposti haisemaan, älä siis säikähdä, se on aivan normaalia ja johtuu reiän hautumisesta tunnelin reunusten sisällä. Tunneleita käyttäessä koruja ja reikiä joutuu putsaamaan tiheään. Silloin kun itsellä oli vielä 12mm reiät, rakastin tunneleiden käyttämistä mutta kyllästyin siihen hajuun ja putsaamiseen :D

  VastaaPoista
 4. Hyvä postaus! Itse venytin molemmat korvani teini-ikäisenä rebelinä ja tein kyllä just kaikki mahdolliset virheet :D Venytin lähinnä katkaistuilla topsipuikoilla ja teipillä, kun en pihiyksissäni ostanut vasta kuin 5mm korut! enimmillään molemmat korvat oli 8mm, sitä suuremmat näytti mielestäni oudoilta ja halusin pitää reiän supistamisenkin vielä mahdollisuutena. No lukioiässä sitten vähän kyllästyin ja annoin reikien olla pitkään ilman mitään koruja, jonka seurauksena toinen korva palautuikin ihan normaaliksi. Se toinen kyllä supistui jonkin verran, mutta iho tuntui jotenkin niin "löysältä" reiän ympärillä että käytännössä kaikki normaalit korvakorut vaan sujahti läpi. Nykyään mulla on tuossa vasemmassa korvassa edelleen se 8mm, jonka venyttelin joskus takaisin. Reiän palautumattomuutta varmaan edesauttoi se, että reikä ollessaan normaali oli joskus vähän repeytynyt (työnsin korvakorun läpi reiän vierestä enkä itse reiästä...) ja taisi siinä jonkinlaista blowoutiakin olla. Nykyään siinä on sininen läpinäkyvä koru, josta monet ei varmaan edes huomaa, että kyseessä on venytys :--)

  Mutta tämä oli tosiaan hyvä yleispaketti aloittaville venyttäjille! Olisipa omana venyaikananikin joku tällaisen kattavan postauksen tehnyt, itse kun sain vinkkejä ja vihjeitä lähinnä internetkavereilta, joilla kaikilla taisi olla yhtä kyseenalaiset menettelyt :D

  VastaaPoista
 5. Mä oon venyttänyt korviani jostain yläasteelta asti ja oon nyt 22v.. Venytys oli isoimmillaan 23mm ja viimekesänä hukkasin koruni enkä jaksanut ostaa uutta..Korva pieneni vuodessa kymmeneen milliin. :D

  Jos on tosi herkkis korva niin kannattaa myös alkaa venyttelemään semmoisilla terkäsisillä renkailla, koska ne painaa vähän enemmän ja venyttää omalla painollaan korvaa hieman. Seuraavan korun laittaminen on paljon helpompaa. :)

  VastaaPoista
 6. Köhköh. Koskaan kuullutkaan termiä blow out ja korvissa 14mm molemmissa, ja nyt kun mietin niin taitaa sellasia olla, tai siis semmosia jäänyt. Ehkä muutaman kerran tyhmyyksissäni yläaste aikoihin kun venyttelin niin tuli liian nopeasti vaihdettua isompaan.

  Mutta, ainakin ite ostin spiraali koruja joiden kanssa venyttelin muutaman millin välin helposti, aina vaan työns vähän pidemmälle sitä spiraalia kun se meni ja lopulta se oli siinä paksuimmassa kohdassa ja sitten uutta spiraalia vaan taas isommassa koossa. :) Mutta tosiaan nyt kun on tämä 14mm niin se taitaa olla se viiminen piste, en halua isompia.. tai ehkä 16.. mut siitä ei ainakaa enempää !

  VastaaPoista
 7. Täältä löytyy 16mm venytykset <3

  Ensin ajattelin venyttää vain hieman mutta jäin koukkuun ja lopulta olin 14mm menossa ja siinä pysyinkin monta vuotta. Yhdessä välissä laitoin varsin pienemmän korun ja halusin nähdä pieneneekö venytys ja pienenihän se. :)
  12mm tuntui kuitenkin itselleni pieneltä joten lopulta venytin takaisin 14mm ja siitä 16mm saakka :) Venetyttäminen sujui kyllä ongelmitta - onneksi. :D

  VastaaPoista
 8. Näin sattumalta viime yönä unta korvien venyttämisestä, venytin omani 20 milliin jollakin jäätävällä puutapilla. :D Oikeasti itellä on kans 10-milliset venytykset. Eka kun alotin oikean korvan kanssa joskus ehkäpä viisi vuotta sitten, niin taisin tietämättömyyttäni tehdä melkein kaikki mahdolliset virheet. Blow outilta ihme kyllä vältyin ja kaiken päälle tuo hätäiseen venytetty reikä on ilman korua nätimpi kuin vasemman korvan rauhallisesti venytetty. :D Jostain syystä vasen tuotti mullekin äärimmäisiä vaikeuksia, ehkä sen takia olin sen kanssa vähän varovaisempi.

  Ja hyvä postaus! Eiköhän tästä jotkut ota onkeensa. :)

  VastaaPoista
 9. Ah, mä pääsen kohta jatkamaan venytysprosessiani! Tykkään venyttää isompaan kokoon aina kuumassa suihkussa tai saunassa, tuntuu että iho pehmenee ja venyttäminen helpottuu :)

  VastaaPoista
 10. Täällä kanssa yksi venyttäjä! Molemmissa korvissa on nyt 16mm, mikä sopii korvilleni oikein hyvin. Aluksi oli pitkään 18mm mutta ne tulehtuivat aina! Viimekesänä toinen tulehtui ihan Acuta-kuntoon, turposi kamalaksi monen sentin möykyksi ja vuosi niin paljon mätää että jouduin sitomaan siteen korvan ympärille ja vaihtamaan sitä tosi usein. Mulla muutenkin on tosi herkät korvat ja tulehtuvat helposti, oon huomannut ettei akryyli sovi venytyksiksi mulle ollenkaan, heti alkaa kutittamaan, puu ja muut luonnonmateriaalit sopii. Viimeksi korvan tulehduttua tajusin vaihtaa 2 mm kokonaan pienempiin koruihin ja nyt ei ole kertaakaan vuoden aikana tulehtunut. Viimeksikin tulehtui niinkin typerästä syystä kuin siitä, että joku ällö jätkä kosketti mun venytystä...

  VastaaPoista
 11. Ammattilaisena antaisin kuitenkin erilaisen vinkin. Kyllähän se reikä venyy niinkin että sinne laitetaan useampia koruja, mutta jos oikeasti haluaa tasaisen reiän joka myös palautuu nätisti, kannattaa käyttää mieluummin venytyspuikkoja joilla on venytyksen määrää mahdollista säädellä ns. portaattomasti, eikä tule niitä tähtimäisiä venytyksiä.

  VastaaPoista
 12. Apua! Kuka haluaa vapaaehtoisesti, että korvat lemuaa ja niitä joutuu sen vuoksi koko ajan putsaamaan. Mitä sitä ei kauneuden vuoksi kärsisi vai miten se meni? :D

  VastaaPoista
 13. Otin ihan mielenkiinnosta mun toisen 24mm venytyksen pois ja se kutistu viikossa about 14mm eli onpa sekin myytti nyt murrettu :-D Luin/kuulin myös joskus että venytyksiä voi pienentää sillä, että tekee sen sisään pieniä viiltoja ja kun ne paranee niin se arpikudos vetää sen korvan pienemmäksi. Liekkö kuitenkaan ihan mikään paras keino ainakaan itse tehtäväksi.

  VastaaPoista
 14. Hyvä tietopaketti! Jännä toi sun venytyskoru+korvis-systeemi, mä käytin aina niitä spiraaleita tai puikkoja, mutta niiden kanssa kieltämättä oli välillä aika raivostuttavaa kun ne korut on isoja mölttejä jotka häirittee.

  Kärsivällisyys on kyllä kaikista tärkein tässä hommassa ja mun venytysmuistot onkin juuri sen puutteesta aika kivuliaita... Mutta luojan kiitos tässä nykyään ollaan jo vakiinnuttu näiden kokoihin ja muistot kultaantuu koko ajan. :D Ja ihan terveiltä ne onneksi näyttääkin. Haluaisin kovasti venytykset samaan kokoon toistensa kanssa mutta vasen korva ei millään veny enempää, harmi. Mutta pari milliä sinne tänne... Tykkään hirveesti 20 millistä, se näyttää mun silmään mun korvassa juuri täydelliseltä. (En tykkää oikeestaan kovin paljoa n. 30 milliä suuremmista.) Se ei ehkä palaudu, mutta oon sillä asenteella että ei sen vielä tarvikaan, en oo harkinnut luopuvani näistä vielä. Se reiän pienentyminen on sitten sen ajan murhe kun haluan näistä eroon, jos sellanen vaihe tulee hahah. :D En oikeen osais kuvitella elämää tavallisilla pikkuruisilla korvanreijillä. Mutta onhan noihin sitten kirurgisiakin toimenpiteitä jos sellasiin haluaa ryhtyä...

  VastaaPoista
 15. Niin ja oon myös ulkomaalaisilta paljon kuullut taping-systeemistä eli (venytys)korun ympärille laitetaan aina pikkusen teippiä jota lisäillään sitten kun korvaan vaan mahtuu... Mutta en oo tuota tosiaan ite koittanut, harmi kun ei enää pahemmin oo venytyssuunnitelmia, muuten voisin mielenkiinnosta testata! Luin aiempia kommentteja ja pakko sanoa että nykyään näissä venytyksissä ei oo mitään muuta inhottavaa ku haju :---D Mutta juuri siksi pesenkin aina suihkussa reijät (korvan höhö) kunnolla ja jynssään korutkin puhtaiksi. Se riittää!

  VastaaPoista
 16. Ai siis on ns. vähän "löysä" vielä vai venyykö pelkästään normikorviksista! :o Kreisiä!

  VastaaPoista
 17. Joo nappikorvisten käyttö voi varmaan olla vähän nihkeetä palautumisen jälkeen :D Musta venytykset on kyllä tosi kauniit eikä mua +20-vuotiaana kaduta yhtään

  VastaaPoista
 18. Noista "kielletyistä" venytyskoruista puhun siis nimenomaan venytystarkoituksessa eli kun venytysreikä on vielä paranemisvaiheessa eikä vielä parantunut. :) Kiitti kaikesta infosta, hyvä saada ammattilaiselta tietoa! Joo tuosta suihkusta ja rasvasta mainitsinkin!  Ja juu noinhan mä teinkin, nyt kun muistelen niin mulla taisikin olla tuossa vanhan huulikorun ja 2mm-venytyskorun välissä joku kaverin vanha paksumpi lävistyskoru, varmaan juuri napa!  Joo nää kyllä haisee :D Perus!

  VastaaPoista
 19. Hahah :D Noi topsipuikot+teippi on tosin käsittääkseni jopa joidenkin lävistäjien suosittelema :o En muista oonko sitä itse koskaan kokeillut. :)  Toivottavasti tästä olisi edes jollekin hyötyä! Kaikki munkin saama info on niin sekalaista, että vaikea koota yhteen postaukseen ja rajasin tästäkin rankalla kädellä, mutta toivottavasti tässä on nyt edes jokin punainen lanka!

  VastaaPoista
 20. Hui 23, se on jo kunnon! :) Uskaltaisimpa mäkin! Aijaa, en tiennytkään, että teräksisillä renkailla on tolleinkin painoarvoa (pun intended)!

  VastaaPoista
 21. Se oli mullekin aivan uusi juttu, onneksi Riitta vinkkasi mulle siitä heti kun mulle sellanen ilmestyi niin osasin peruuttaa! :)  Joo mä käytin kanssa spiraaleja! :) Ne on musta helpompia kun puikot, tai pysyy helpommin!  Perus... :D Ehkä vähän vielä... ja sit vähän... mut sit ei enää... tai ehkä vähän...

  VastaaPoista
 22. Mä olisin muuten jo matkalla 20mm mut mulla on niin paljon niin hienoja 10mm koruja etten halua luopua niistä! :D

  VastaaPoista
 23. Hahah :D Mikä vasempia korvia vaivaa??!?!?

  VastaaPoista
 24. Joo todellakin! :) Ja niinhän se tekeekin! Mä en oo saunassa oppinu koska en sauno, mut suihkussa kyllä!

  VastaaPoista
 25. Apua!! :( Jännä että parista millistä voi olla kiinni tommonen! Ällöt jätkät... :D

  VastaaPoista
 26. 8mm enkä kadu :) taitaa olla kohta 6 vuotta takana siitä päivästä kun venytyksen aloitin :o

  VastaaPoista
 27. Siis käytin nimenomaan venytyspuikkoja, tai siis spiraaleja, mutta silloin tällöin ennen level uppaamista "peruutin" spiraalia hieman ja sujautin yhden korviksen sen kanssa sisään, annoin olla tyyliin päivän ja sitten illalla vasta pistin oikeasti suuremman korun ja otin kroviksen pois. En siis oikeasti survonut montaa korvista samaan reikään enkä pitkäksi ajaksi. :D Ihan tasaset on!

  VastaaPoista
 28. Siis mikäs myytti? :D Hyi toi kulostaa ällöttävältä!!!

  VastaaPoista
 29. Siis ilmaisin itseäni tässä nyt varmaan jotenkin tosi selkeästi koska mäkin siis kyllä käytin nimenomaan spiraaleja. :D Välillä heitin vaan niiden kanssa korviksen samaan aikaan.  Joo mäkin oon just tyytyväinen näihin 10mm venytyksiin enkä näe palaavani näistä takaisin. :) Liian isot on kyllä aika hurjan näkösiä...

  VastaaPoista
 30. Siis eihän nää nyt LEMUA... Se koru haiskahtaa jos sen ottaa pois tai jos joku korvaa läheltä nuuhkii, mutta ei sitä nyt kauas haista. Ja jos joku pääsee niinkin lähelle että on tarve haistella mun korvia niin se ei ehkä enää välitä niiden hajusta. ;)

  VastaaPoista
 31. Mä en saa koruja ikinä oikeen kokonaan puhtaaksi, miten??!? :D

  VastaaPoista
 32. Mullakin ois tavotteena venyttää 10mm molemmat korvat :) Tosin nyt on alkanu vähä tuntuu että siinä voi käyä hyvin nopiaa niin että päädynki johonki 12 tai 14mm :D Tuntuu vaan että omat korvat venyy tosi hitaasti ja monesti on pitäny pitää yli kuukausi yhtä kokoa ennen ku on toivoakaan laittaa seuraavaa :/ Tällä hetkellä oon menossa vasta 3mm ja 4mm. Ootan vaan että pääsen lopulliseen kokoon ja pääsen ostaan kaikkia kivoja koruja :))  On muuten varmaan eka kerta kun kommentoin tänne, mutta oon lukenu sun blogia jo aika kauan ja tykkään paljo :)

  VastaaPoista
 33. Itselläni oli niin, että korvisreiät eivät olleet keskellä korvalehteä, koska ne oli tehty kun olin 5-vuotias ja tekijä ei osannut arvioida korvalehden kasvua, joten lävistäjä suositteli, että tökätään 4mm neulalla reikä ja aloitetaan venytys sitä kautta. Paranivat todella nopeasti, ei arpikudosta ja jatkovenytys sujui ongelmitta. Palautumisessa ei myöskään ole ongelmia. Mielestäni hyvä vaihtoehto, jos ei ole korvareikiä ja haluaa suoraan venytykset tai jos omat reiät ovat vinksallaan niin kuin minulla!

  VastaaPoista
 34. Joo se tuo nipukka vaan venyy alaspäin, reikä ei niinkään :D

  VastaaPoista
 35. Hihi, itellä oli joskus venytysurakan alkuaikoina haaveessa 8mm ja ajattelin etten IKINÄ tuu venyttämään siitä isommaksi. Niin siinä sitten kävikin että 8mm muuttui 10mm:ksi ja siitä 14mm:ksi.. Lopputuloksena oikea korva (eli tämä helpompi) tällä hetkellä 22mm ja vasen on vielä teippailuvaiheessa jossakin 21mm:n kohdilla. :)  Kohan tässä hiljalleen saa toisenkin teippailtua 22mm:iin niin tässä hengaillaan vähän pidempään. Myöhemmin teippailen luultavasti korvia vielä milli kerrallaan vähän isommaksi siihen asti että löydän koon joka miellyttää omassa korvassa. Aika lähellä ainakin ollaan jo. :D

  VastaaPoista
 36. no todellakin, vasempien korvien kirous! mullakin se tuotti paaaljon enemmän vaikeuksia kuin oikea. erehdyin vielä käyttämään silikonista venytystappia liian nopeasti ja reiästä tuli ihan jauhelihaa. en suosittele.
  pidin pitkään 8mm mutta vähän aikaa sitten venyttelin vielä neljääntoista ja voi että tykkään. ainoa syy, mikä estää mua venyttämästä vielä lisää ja lisää, on se valtava määrä aivan ihania 14mm koruja.....

  VastaaPoista
 37. Mulla oli 8mm tunneli, kunnes löysin tosi mageen uvssa hohtavan korun, joka oli reunoilta sen 8mm ja keskeltä kaposempi. Ilosesti törkkäsin sen korvaan, ja nyt se ei enään lähde pois =( Haluaisin sen tunnellin takas!

  VastaaPoista
 38. Vanha, käytöstä poistettu hammasharja ja Fairy on nopein keino! Tosin en suosittelisi muuhun kuin teräksiseen koruun, huokoisemmat materiaalit pitäisi sitten vaan hinkuttaa Septidinillä tai saippualla. Mutta tosiaan tuo hammasharja on paras pesuväline.

  VastaaPoista
 39. Itse olen venyttänyt korvia varmaan yli 10 kertaa elämän aikana, ja ikää on 20vuotta. Käytän aina samoja koruja, huimat 6mm asti :D mutta tykkään siitä koosta, koska korvat aina palautuvat päivässä normaaliksi, kun tahtoo pitää normikorviksia =)

  VastaaPoista
 40. Aijaa hahaha, mä jynssään mun pesusienellä ;---) Hyvin lähtöö.

  VastaaPoista
 41. hyi ku mua ällötti lukee noita juttuja haha :'D mä en jotenki vaan oo vieläkään päässy ineen näistä... itelleni en KOSKAAN laittais. TOi 10mm on vielä tosi kivan näkönen mut suurempi milliset näyttää ihan kauheilta :D lautaset korviin ja menoks meiningillä :D

  VastaaPoista
 42. Vihdoin löysin selkokielistä tekstiä venytyksistä. Korvien venyttäminen on juuri alkanut projektini, oon siitä haaveillut yli kymmenen vuotta, mutta jostain syystä se jäi angstisina teinivuosina tekemättä. (vaikka kaikki muu vartalon koristelu on koettu) Siispä tälläi vanhana ja seesteisenä venyttämään. Koska en omista muita, kuin rihkamakoruja, päätin investoida 1,6mm kirurginteräksisiin venytysrinkuloihin. Mun korvat vaan ei tykkää niistä. Nätisti oon liukkarin kanssa suihkun jälkeen koittanu ujuttaa, korun saakin sen verran korvaan, että saa sen o-renkaan toiselle puolelle "jarruksi", muttei toivoakaan edes millin mittaan venymisestä... Korvat myös turpoavat kamaliksi palloiksi, ja ovat ihan sikakipeät,vaikken pidä koruja koko aikaa. Töissä siis on pakko joko poistaa kaikki korut, tai teipata ne haavateipillä piiloon, siispä oon toistaiseksi ottanut venytysrinkulatkin pois. Putsaan korut desingiointiaineessa ennen takaisinlaittoa, ja huuhtelen korvaa lämpimällä vedellä, mutta ei toi turvotus, mätiminen ja kipu mihinkään katoa. Jotain ideaa, miten sais tän projektin jatkumaan siististi? Venytyskoru on siis ohuimmillaan alta millin, enkä runno sitä pitkälle reikään, ihan vaan sen verran, että se menee läpi korvareiästä. Johon on tähän mennessä kuitenkin mahtunut siististi ne kultasepänliikkeistä saatavat paksummat "harjoituskorvikset"kin.

  VastaaPoista
 43. Musta oli hauska päätyä tähän tekstiin kun googlasin uteliaisuuttani et missä korvia sitten kursittais kokoon. Sen sijaan päädyin lukemaan kuin korvia venytetään, ja vieläpä tutusta blogista! Oon ihan onnellinen venytettyineni korvineni, mutta iski kamala paniikki et mitä jos nää vaan halkeaa tosta nipukan kohdalta. No en koskaa jaksan ettiä vastausta kysymykseeni, mut halusin osallistua keskusteluun.  Omasta kokemuksesta sen verran että siihen 12mm venytin ihan vaan kaikella random kamalla, oli punpulipuikkoa, pilliä, huulirasvapuikon eri osia yms. vaan mielikuvitus oli rajana. Syynä tähän että en tietenkään ikinä kysyny lupaa tähän operaatioon aloitellessani sitä 15 vuotiaana enkä siitä syystä saanu tilattua koruja mistään ja asuin sen verran pienessä kaupungissa et sieltä oli aivan turha lähtä niitä metsästämään. Vasemman korvan venytin josatain 2mm tohon 10mm alle kuukaudessa eikä se nyt ollu siitä moksiskaan, mut ei se nyt missään muotoa näin jälkeen päin hyvältä kuulosta. Elin aika pitkään (ehkä vuoden) noiden 12mm kanssa, mut siitä se lähti kasvamaan 14mm -- 16mm kunnes pidin taas reilu vuoden tauon. Mulla ei ainakaan enää tässä vaiheessa ollu huomattavissa mitään tähtimäisyyttä korvissa vaan kaikki mahdollinen epätasasuus oli pyöristyny pois ja muokkautunu nätisti. Tähän menessä tuskaa oli lähinnä tuottanut oikean korvan ns. venymättömyys. Kyl se venyi mut vaan hitaammin, tämä taas luultavasti johtaa juurensa siihen että kun mulle 6 vuotiaana ammuttiin korvakorut niin se toinen aina tulehtu ja aina hyvin itsepäisesti halusin koruni pitää joten korva reijitettiin yhteensä 3 kertaa.  Seuraavaks alkaa kammottavuudet. Koska halusin venyttää lisää ja oon kärsimätön nii 2mm kerrall ja parin viikon päästä toteen että seuraavat 2mm vaan heti perään. Todettakoon vielä että oli talvi. Koko oikee korva paisu aika hurjan näköseksi ja no en välitä kuvailla sitä ilmestystä enempää paitsi että niin järisyttävä katastrofi ku pystyin kuvitella. Siinä sitte sidoin sitä korvaa parin viikon ajan niin että paine hellitti ja pystyin ajatella muutakin kun sitä kipua. Kaikessa kauneudessaan sain aikaan myös blow outin. Mutta elämähän jatku ja tästä seuraavana kesänä korvissa oli 24mm. Ton 20mm episodin jälkeen vihdoin opin että maltti on valttia ja sitä ei voi liikaa toitottaa ihmisille jotka ei vielä oo korviaan tuhonneet kiireessä!  Nykyään mulla on 36mm molemmissa korvissa, blow outin huomaa lähinnä vaan sillon kun en pidä korua. Öisin mä annan noiden huilia aina ilman koruja ja hölvään niitä kookosöljyllä ja toivon et ne ei nyt talven ja kylmän saapuessa oikeesti katkea. Talvisin käytän enää puukoruja ja yleensä vedän pipon korville. Kaiken kaikkiaan mulla on ollu venytykset nyt noin 6 vuotta eikä mua kaduta ne mut en tiedä näkisinkö tätä vaivaa uudestaankaan etenkään näin kauhuja kokeneena ja useampia haljenneita korvia nähneenä. Tsemppiä kuitenki kaikille jotka niitä korviaan venyttelee ja oikeesti ikinä ei voi käyttää liikaa aikaa siihen, että se korva taas venyy seuraavaan kokoon :))  (Täst tuli kamala ylipitkä vuodatus mut ehkä joku tästä saa jotain irti, jos ei muuta ku kauhua ni se on ihan ok.)

  VastaaPoista
 44. Oho tää nyt ei ollukkaa enää tuorein merkintä maailmassa, mut ehkä joku muuki eksyy googlen kautta keskellä yötä tänne hahaha

  VastaaPoista
 45. Tähän jää koukkuun :D Aluksi ajattelin "noh, 10mm on hyvä" pääsin 10mm "no ehkäpä 20mm on parempi!"

  Mutta asiaan itse luulin saaneeni molempiin korviin 16mm ongelmitta! Olisi pitänyt koputtaa puuta. Oikeanpuolimmainen korva on kyllä tosi hyvässä kunnossa, ei ongelmaa jne. Nyt kun sain sitten vasemmanpuolen 14mm ---> 16mm, alkoi ne kauan "odotetut" ongelmat; ilmestyi pieni blowoutin tynkä :D Ei ole edes IMO "paha". Ehkä 1/3 reiästä työntynyt vähän ulos, mutta kyllä nyt ottaa pattiin kun otin tunnelin pois ja laitoin 14mm takaisin. Veettää kun joutuu pienentää. Mutta olkoot nyt tuossa. Parantukoot ja otetaan sitten oikeapuoli kiinni ;)

  t. miksi aina vasen puoli!? :D

  VastaaPoista
 46. Laitatteko te sen bepanthenin siihen koruun vai korvaan??

  VastaaPoista
 47. Nooooh itse laitan ainakin korvaan kun korvaahan siinä kosteutetaan... :D

  VastaaPoista
 48. Okeii, onko korva valmis uuteen koruun, joss sitä pystyy pyörittelemään korvassa ja vetämään korua alas päin ilman että sattuu ? Laitoin nämä korut 17.10.

  VastaaPoista
 49. Moikka! Itse en suosittelisi laittamaan montaa korua korvaan samanaikaisesti,sillä siinä ottaa aika suuren riskin,että venytysreijästä ei tule pyöreä. Ja tosiaan! Korvaahan voi siis venyttää ihan turvallisesti milli kerrallaan 6mm saakka, tottakai joistain paikoista saattaa löytyä 7mm ja 9mm venytyksiä,mutta 6mm alkaa suurentaminen hyppimään 2mm eteenpäin.Tosiaan,eihän venyttäminen niin paljon satu kun korva on tottunut venyttämiseen,tai no..yksilöllistähän se tämäkin :)

  VastaaPoista
 50. En itsekään tätä suosittele, kerroin vain kuinka itse menettelin. :) Ja siis monta korua laitoin vain tosiaan alkutaipaleilla esim. kun edes pienin lävistyskoruni ei vielä mennyt läpi!

  VastaaPoista
 51. Paljonko tommonen spiraalikoru enintään maksaa kaupoissa?

  VastaaPoista
 52. Kärsivällisyyttä! :) Kiitos kommentista!

  VastaaPoista
 53. Muakin kuumottelis toi 20mm mut on niin paljon kivoja 10mm koruja nyt et nääääh :)

  VastaaPoista
 54. Korut on hyviä motivaattoreita! :D

  VastaaPoista
 55. Itse laittaisin tuossa tilanteessa. :)

  VastaaPoista
 56. Nooooh en kyllä voi luvata mitään enimmäishintaa :D Riippuu varmasti kaupasta ja korusta ja sen materiaalista. Netistä saa halvimmalla!

  VastaaPoista
 57. Mä huomasin itellä että hajuun auttoi kn siveli reikään deodoranttia :D ei nyt tietenkään ihan tuoreeseen reikään. En tiedä voiko ärsyttää ihoa mutta ei ainakaan mulla eikä muuten haissut! Tosin osa deodoranteista ei toimineet yhtä hyvin kuin toiset. Varmaan sellainen joka pitää hikeä pitää myös tuota hajua. Reikä ei siis haissut deodorantilta vaan ei miltään :D

  VastaaPoista
 58. Pisti silmään pari juttua mitä tuli esiin näissä kommenteissa.

  Itseään "ammattilaiseksi" tituleeraava suosittelee akryylisiä koruja? Akryyli on muovia, ja korvaan laitettuna se lämpenee niin paljon että siitä alkaa irrota haitallisia myrkkyjä elimistöön. Korvia ei tulisi koskaan venyttää akryylisillä koruilla. Jos ehdottomasti haluaa akryylistä korua käyttää, kannattaisi sitä käyttää vain muutaman tuntia kerrallaan ja vain parantuneessa korvassa. Ei missään nimessä venytystarkoituksessa.  Tapers tyyppiset, eli tikun malliset pitkät venytyskorut eivät myöskään ole tarkoitettu käytettäväksi pitkällä tähtäimellä korviin, ne on suunniteltu ainoastaan korvien venytykseen, ei koruina käytettäväksi sillä ne rasittaa korvaa painollaan vetäen sitä väärään suuntaan.  Korvan venyttäminen painavalla korulla saa korvan venymään nimenomaan alaspäin, mikä ohuentaa korvaa alhaalta päin. Lopputulos on ohut korvalehti joka on vaarassa repeytyä, lisäksi isompiin kokoihin mentäessä repeytymisen vaara suurenee.

  Sitten vielä juttua näistä teippivenytyksistä. On totta että jotkut ihmiset suosittelevat teipillä venyttämistä suurempiin kokoihin mentäessä. Pitää ottaa kuitenkin huomioon että teippikerroksia pitää ehdottomasti vaihtaa, sillä bakteerit kerääntyvät teippikerrosten väliin. Lisäksi mikä tahansa teippi ei tähän tarkoitukseen käy, vaan netistä on löydettävänä erikoisesti korvien venyttämiseen suuniteltua teippiä. Älä missään nimessä pistä korviisi ilmastointiteippiä tai muita vastaavia, niistä voi pahimmissa tapauksissa irrota kemikaaleja.  Korvan venyttäminen silikoonisella korulla on varmasti yksi pahimmista tempuista mitä voi tehdä. Silikooni ei yksinkertaisesti sovi venyttämiseen, ja pahimmillaan se repii korvan ruman näköiseksi. suurin osa silikoonisista koruista on akryylin tavoin myrkyllisiä. Silikoonikorun jota kannattaa käyttää korvissaan tunnistaa pienestä K-kirjaimesta joka löytyy silikonisen korun pinnasta, merkkinä siitä että se on turvallinen käyttää.  Iso plussa kirjoittajalle rauhallisen venyttämisen puolesta ja etenkin sen puolestapuhujana että korvia tulisi venyttää hitaasti. Ps. korvien haisemista voi ehkäistä puhdistamalla korvia säännöllisesti.  Kun korvavenytyksistään jaksaa pitää huolta, ne on kaunista katsottavaa. Itsellä on isot venytykset olleet jo useamman vuoden, enkä varmasti ole katunut päivääkään : ) Kärsivällisyyttä vain kaikille korvien venyttäjille, ja loppuun vielä sanoisin että laatukoruista kannattaa maksaa, korvat pysyvät terveinä ja muitakaan komplikaatioita ei tule.

  VastaaPoista
 59. Deodoranttia! :D Hauska idea. :D Mulla ei kyllä döfää niin paljon ees tarttis, pelkästään jos nyt niitä plugeja eritoten nuuskuttelee...

  VastaaPoista
 60. Mäkin tossa mietin, että mun käsittääkseni akryyli ei oo mitenkään kauhean hyvä... Vain muutama tunti kerrallaan? :o Siis parantuneessakin korvassa? Enpä kyllä oo tollasta kuullut... Ite en oo kauheen herkkä millekään niin ei nyt parantuneissa korvissa oo tullut mistään mitään ongelmia. :)  Noista taperseista yms. oon kyllä kuullut samaa ja onhan se ihan loogistakin ettei mitään isoa ja painavaa kannata käyttää yhtäjaksoisesti tai reikä "painuu alaspäin"! :)  Ja juu puhdistan korvia säännöllisesti joten ei mulla tuon lemuamisen kanssa ongelmia ollut, ei sitä mun mielestä haista muuta kuin jos ottaa korun käteen ja nuuhkaisee ja miksi tekisin niin?! :D Hahah!  Mäkään en oo kyllä katunut yhtään!! :) Kiitos superpitkästä kommentista! Moni tähän tekstiin näyttää eksyvän vieläkin. :)

  VastaaPoista
 61. mä aloin tässä justiin venyttämään ja aloitin siis 2mm plugilla. Tässä on nyt se ongelma että kuljen mopolla melkein joka paikkaan ja käytän siis kypärää. Ja kun se kypärä pitää laittaa päähän nii se sattuu siihen korvaan ihan jumalattomasti. Mua harmittaa että ku haluan niin kovaa käyttää kaikkia hienoja korvuja mutta tuo kypärä haittaa paljon. Noh se korvanlehti on nyt tosikipeä, vähän paisunut ja kova. Kun painaa niin sattuu. Mitäköhän pitäisi tehdä onko vinkkejä?:)

  VastaaPoista
 62. Hei! Osaisitkohan auttaa tälläisen pulman kanssa..minulla oli 6mm venytys johon ei sattunut venyttäessä eikä 3 viikkoa sen jälkeen. Olen venyttänyt maltillisesti ja uskon ettei repeämiä ole tapahtunut. Nyt kuitenkin 3viikkoa on 6mm ollut korvassa kun se alkaa kutisemaan ja turpoamaan.. Otin sen pois ja putsasin suolavedellä, vaihdoin 3mm tilalle. Turpoaminen ja kutina jatkuu 2päivää senkin jälkeen ja mietin että ei kai korvalehteni voi jäädä näin? Onko sulla kokemusta/tietoa kuinka nopeasti turvotus laskis? Korvalehti on 3-4kertaa isompi kuin normaali korvalehteni.. Uskaltaakohan tästä enään jatkaa venyttämistä sikäli mikäli korvani turvotus joskus laskee?

  VastaaPoista
 63. Olen tässä viime aikoina mietiskellyt aihetta, kun teini-iän jäljiltä korvissa killuu pienet venytykset ja nyt olen alkanut miettimään että miten niistä pääsisi eroon -
  kannattaako ottaa korut kokonaan pois, vaihtaa tilalle pienempää vai jotain muuta. Vaikka nuorena tulikin tehtyä varmaan kaikki virheet niin reiät näyttävät kuitenkin ihan siisteiltä. Toivoa siis on, että joskus pystyisin käyttämään ihan tavallisia korviksia. :D hyvä teksti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Mä itse päätin kokeilla venytysten pois ottamista ja ihan hyvin ovat pienentyneet jo parissa kuussa ☺ Mutta tosi henkilökohtaista miten palautuu. Itse lähdin sillä asenteella, että voihan ne venyttää sitten takaisin jos tuntuu, että eivät palaudu!

   Poista
 64. Mä taas oon tässä tapellu, että jatkanko venyttämistä vai otanko kokonaan pois.. Eli oon kans alottanu normi korvanreijän venyttämistä ja nyt oon 8mm kohdalla ja musta tuntuu, että tää venytysreikä on hieman liian reunalla mun makuun, kun haluaisin sen olevan keskellä korvanlehteä.. ja kukaan ei oo kirjottanu missään tästä aiheesta et mitä hittoa teen. :c

  VastaaPoista

© Joanna Hearts • Theme by Maira G.