SLIDER

JOANNA HEARTS


Helsinkiläinen musiikkibloggaaja ja internetin supersankari, jonka voi löytää valokuvaamasta festarilavojen kupeesta, fiilistelemästä keikkoja pikkuklubien takanurkasta, tai selailemasta Spotifyn uutuuksia yön pikkutunneilla.

UUTISKIRJE

 

Kysymyksiä ja vastauksia tatuoinneista

Sanotaan, että ihmisen keho on ihmisen temppeli, mutta kuinka pitkään jaksaisit asua samassa mestassa ennen kuin sisustat uudelleen? Niinpä. Siksi olen itse päättänyt koristaa kehoani tatuoinnein eikä loppua vielä toistaiseksi näy. Minusta tatuoinnit ovat hieno tapa merkitä elämänsä huippuhetkiä tai fiiliksiä itseensä loppuelämäksi. Lisäksi koen itse rääkänneeni kehoani tarpeettomasti niin paljon, että tahdon "palkita" sen koristamalla sen kauniiksi. Kukin tyylillään; siinä missä toinen tahtoo tatuointiensa taakse tarinan saattaa toinen muuten vain haluta kivan näköisen kuvan ihoonsa ja kolmas pitää tatuointeja vain typeräni muoti-ilmiönä.

Omasta mielestäni tatuoinnit eivät missään nimessä ole vain muoti-ilmiö enkä ole koskaan tavannut ketään, joka olisi ottanut tatuoinnin siksi, että se on trendikästä (ja minä olen tavannut paljon tatuoituja ihmisiä.) Uskon, että tatuointitaide on vain tullut 2000-luvulla hyväksytymmäksi laajemmassa mittakaavassa ja näin kiinnostus niitä kohtaan on lisääntynyt kuten myös kynnys madaltunut kaikenlaisille ihmiseille ottaa tatuointi. Nykyään on jo arkista nähdä vastaantulevalla kaduntallaajalla tatuointi ja jopa työpaikat suhtautuvat osittain avoimemmin tatuoituihin työnhakijoihin.


On mielestäni hassua nimetä tuhansia vuosia vanha tapa muodiksi. Vaikka tatuointien historiaa on mahdotonta ajoittaa tarkkaan, oli jo esimerkiksi maailman parhaiten säilyneellä kivikautisella ihmisruumiilla tatuointeja. Eurooppaan tatuoinnit palasivat löytöretkeilijöiden mukana 1600- ja 1700-luvuilla kun merimiehet antoivat alkuasukkaiden tatuoida itseään ja toivat tatuoituja alkuasukkaita myös näytille Eurooppaan. 1800-luvulla tatuoinnit olivat muotia Euroopan kuninkaallisten keskuudessa ja vasta 1900-luvun alussa tatuointien suosio laski länsimaissa sillä niitä harrastivat lähinnä rikolliset ja merimiehet. On siis tavallaan myös hassua leimata kaikki tatuoidut kriminaaleiksi, sillä sitä ennen niiden suosio on ollut kuninkaallisilla!

Uudelleen tatuoinnit alkoivat nousta suosioon vasta viime vuosisadan 60- ja 70-luvuilla. 90-luvulla nykyään monien karttamien (kuten monet muutkin asiat 90-luvulta) tribaalikuvioiden suosio nousi samalla kun old school -tatuoinnit kuten perinteiset ruusut, pantterit ja muut selkeät kuviot nostivat suosiotaan. Suomen ensimmäiset viralliset tatuointiliikkeet avattiin 80-luvun loppupuoliskolla! Siitä on tultu tähän päivään pitkä matka ja nykyään tatuoinnit alkavat olla päivä päivältä yhä arkisempia. Koska tatuoinnit kiinnostavat monia, pyysin teitä kysymään mahdollisia kysymyksiä aiheesta esimerkiksi tänne blogiin, Twitteriin tai sähköpostiin. Kysymyksiä tulikin muutama ja tässä niistä yleisimmät!


Korostan, etten ole tatuointialan ammattilainen vaan nimenomaan tatuointijen kuluttajapuolella. Mikäli jokin tässä postauksessa vaatii mielestäsi korjaamista, huikkaathan asiasta minulle kommenttiboksissa!

Miten valitsen tatuoijani?

Kannattaa miettiä sitä millaisen kuvan tahdot ja minkälaisella tyylillä. Eri tatuoijat preferoivat usein hieman erilaisia tyyöejä, joten jos haluaa esimerkiksi muotokuvatatuoinnin kannattaa valita tatuoija, joka on niihin erikoistunut ja joka näin ollen osaa varmasti antaa mitä asiakas haluaa. Erilaisia tatuointityylejä ovat esimerkiksi näin lontoolaisittain old school/traditional, new school/contemporary, traditional Japanese tattoo, black-and-gray, portrait, celtic, typographig ja neoclassical -tatuoinnit. Jos tahdot vain esimerkiksi teknisesti hyvin toteutetun tekstin, riittää varmasti kun valitset tatuoijan, joka osaa työnsä yleisesti hyvin.

Kuinka syvälle tatuointineula menee ihon alle korkeintaan? Kuinka paksu suunnilleen neula on?

Tatuointineulan paksuus riippuu monesta asiasta ja tatuoija saattaa käyttää kuvaan jopa monia erilaisia neuloja sen mukaan millaista jälkeä toivotaan. Käyttäväthän esimerkiksi maalaavatkin taiteilijat monia erilaisia pensseleitä! Myös ääriviivoille sekä varjostukseen on omat juttunsa. Neula uppoaa tietääkseni enimmillään kahden mm syvyyteen.

Kun lähtee tatuointiliikkeestä,niin voiko tatuoinnin päälle heti laittaa kangasta jos on esim. joku kevyt paita?

Tatuointi "kelmutetaan" heti tatuoimisen jälkeen eli hyvin voi laittaa paidan päälle! Tatuointi on tosin vähän kosketusarka ei ehkä kannata valita sitä tiukinta biker-takkia! Kun tatuointi on valmis, se pyyhitään, rasvataan, ja kääritään kelmuun. Teipit kiinni, että kelmu varmasti pysyy ja ready to go!

Jos tulee esim.paha olo niin voiko tatuoimisen keskeyttää hetkeksi ja jatkaa jonkun ajan kuluttua?

Kannattaa syödä ja juoda hyvin ennen tatuointiaikaa, sillä alhainen verensokeri voi pahimmassa tapauksessa viedä tajun. Älä myöskään juo alkoholia edellisenä (tai samana) päivänä ennen tatuoinnin ottamista. Krapulassa tatuoinnin ottaminen on kivuliaampaa ja pyörtymisriski suuri. Lisäksi alkoholi ohentaa verta, minkä seurauksena veri tuo väriä ulos ihon alta ja se näin ollen heikentää tatuoinnin laatua. Tatuoija antaa varmasti ottaa breikin jos nätisti pyytää!


Voiko kuvaa tehdä arven päälle? Eli voiko arpea käytännössä "peittää" osittain/kokonaan tatuoimalla päälle?

Voi! Se riippuu myös paljon arvesta/halutusta tatuoinnista. Parasta on taas käväistä liikkeessä kyselemässä tatuoijilta suoraan toteutusvaihtoehdoissa ja samalla näyttämässä arpea niin tatuoijakin osaa arvioida paremmin. Paras ystäväni Riitta sai juuri onnellisena oman arpensa piiloon antaessaan tatuointimessuilla tatuoijalle vapaat kädet. Lopputuloksen ja ennen-/jälkeen -kuvat voitte katsoa täältä.

Paljonko tatuointi maksaa?

Useat veloittavat aikaa varatessa varausmaksun n. 50e, mutta tämä on tietysti pois lopullisen tatuoinnin hinnasta. Tatuoinnin hinta on koon, eri värien lukumäärän ja sen tekemiseen tarvittavan ajan summa, eli pieni ja nopeasti tehtävä kuva iholla tulee tietysti halvemmaksi kuin iso ja yksityiskohtainen kuva. Suomessa käsittääkseni aika tyypillinen hinta liikkuu 100e/tunti paikkeilla, mutta eri tatuoijien välillä saattaa varmasti olla eroja. Kun tatuoija näkee mallisi, saat tarkemman hinta-arvion joten kannattaa käydä suoraan liikkeessä kyselemässä!

Tuleeko tatuointia tehdessä kuvan kohdalta verta?

Mikäli et ole nauttinut alkoholia tai särkylääkkeitä jotka ohentavat verta, on verenvuoto yleensä hyvin vähäistä. Tämäkin on toki hyvin yksilöllistä!


Miten parantuvaa tatuointia hoidetaan?

On tärkeää muistaa, että tatuointi on avohaava ja sitä tulisi hoitaa sen mukaisesti! Tatuointi paranee ihotyypistä riippuen kahden-viiden viikon kuluessa, uusi tatuointi tulee pitää puhtaana tulehduksien välttämiseksi ja tatuoinnin rasvaus on erittäin tärkeää. Tatuoinnin päälle kasvava rupi lähtee paranemisen edetessä iholiuskoina irti sitä mukaa kun uusi iho kehittyy sen alla. Rasittavin paranemisvaiheista on usein kutiamisvaihe, jolloin on ehdottoman tärkeää, ettei tatuointia raavi! Sitä saa toki taputella, mikä hieman hellittää kutinaa, mutta esimerkiksi mahdollisesti tatuoinnin päälle kehittyvä rupi on kiinni musteessa ja ruven lähtiessä etuajassa lähtee myös muste sen mukana. Ammattitaitoiset tatuoijat antavat asiakkaalleen tarkat ohjeet tatuoinnin hoidosta! Ohjeistuksissa saattaa olla pientä vaihtelua.

Miten tatuointi säilyy?

Tatuoinnin värit haalistuvat vuosien saatossa erityisesti suorassa auringonvalossa, siksi on erittäin tärkeää käyttää aurinkorasvaa kesäisin! Tatuoinnin halistuminen ja kuvan yksityiskohtien ja ääriviivojen ikään kuin "pehmeneminen" on kuitenkin hyvin yksilöllistä ja riippuu myös siitä, missä paikassa tatuointi on ja kuinka hyvin se on tehty. Siinä, missä toisen tatuointi saattaa kestää seuraavat vuosikymmenet hyvännäköisenä voi toisen kuva ruveta haalistumaan jo viiden vuoden jälkeen.


Onko kuva hyvä olla selvillä, kun menee tatuointiliikkeeseen puhumaan tatuoijalle vai voiko sinne vaan marssia sisään ja sanoa, että haluaisin tällaisen tatuoinnin joten voitaisiinko suunnitella yhdessä? Onko siis kuinka tavallista aloittaa tatuoinnin suunnittelu tatuoijan kanssa pelkältä ideatasolta vai onko hyvä olla jo jonkinlainen kuva/luonnos, kun menee liikkeeseen ensimmäisen kerran?

Tatuointikuva voidaan suunnitella itse tai tatuointiliikkeessä valitaan mallikansioista ns. tatuointiflasheilta haluttu kuva. Tatuoijalla tulisi mielestäni olla täysi valmius suunnitella kuva asiakkaan toiveiden mukaan ja uskon, että tämä onkin se mitä tehdään eniten. Täysin valmista kuvaa, jota ei ole valmis muuttamaan millään tapaa ei kannata viedä tatuoijalle sillä sitä väistämättä joudutaan muuttamaan edes sen verran, että se saadaan selkeäksi kuvaksi iholle. Esimerkiksi liian yksityiskohtaisia kuvia on pakko yksinkertaistaa hieman, jottei niistä aikojen saatossa tulisi niin suttuja. Kannattaa kuunnella tatuoijaa sillä loppujen lopuksi se varmasti tietää paremmin! Jos ei siis tahdo valita kuvaa suoraan kansiosta, tatuoijaa voi lähestyä esimerkiksi oman luonnoksen, referenssikuvien tai verbaalisen idean kanssa!

Olen ottamassa ensimmäistä tatuointiani ja mietin, että mitä jos se ei näytäkkään siltä kuin ajattelin ja mitä jos kaipaankin “tyhjää” ihoa? Onko tämä normaalia jännittämistä vai enkö ole vielä valmis?

Kannattaa olla varma tatuoijastaan ja luottaa tatuoijan taitoihin! Jos itse kuva on tarpeeksi tärkeä ja/tai hieno niin en usko, että sitä tulee koskaan katumaan, päinvastoin, uskon että sitä tulee rakastamaan ihan hirveän paljon ja kokemus tulee olemaan jopa voimauttava! Muistathan myös, että ennen tatuoimista tatuoija näyttää sinulle luonnoksen johon voi vielä vaikuttaa. Vielä sen jälkeen tatuoija asettaa iholle siirtokuvan, jolloin voi vaikuttaa tatuoinnin sijaintiin. Ensimmäisen tatuoinnin kanssa on varmasti ihan normaalia jännittää ja itse jännitän vieläkin vaikka kyseessä olisi ties kuinka mones! Tatuointi on sellainen asia joka ensiksi jännittää, mutta usein siitä tulee sen jälkeen jo tapa. Hyvä tapa.  Itse en ole koskaan kaivannut “tyhjää ihoani” vaan päinvastoin tyhjä ihoni näyttää nyt vain niin paljon tylsemmältä!


Kun ei ole mitään varausaikaa vaan vain puhelinnumero liikkeeseen, jossa vieläpä eri tatuoijat työskentelevät eri päivinä, niin voiko sinne vaan soittaa aukioloaikoina ja kysyä aikaa, vaikka eivät edes olisi kyseissä liikkeessä? Ja vastataanko liikkeessä edes puhelimeen kun luulisi, että usein on tatuoijilla työ kesken. Sama jos käväisee liikkeessä, niin eihän tatuoija voi työtänsä keskeyttää ja tulla juttelemaan?

Rohkeasti rimpauttamaan, niinhän se selviää! Jos ei oma tatuoija ole paikalla, varmasti joku langan toisessa päässä kertoo ainakin, että milloin voi soittaa uudelleen! Myös liikkeessä on sama homma, eli jos tatuoija ei ole paikalla joku varmasti kertoo milloin on. Joillakin suosituilla liikkeillä saattaa olla varauksia kalenteri täynnä vaikkapa puolen vuoden päähän ja siksi nämä liikkeet saattavat pitää yksittäisiä ajanvarauspäiviä, jolloin halukkaat voivat tulla paikalle varaamaan itselleen aikoja. Itse olen myös useasti ollut aina ensin sähköpostitse yhteyksissä tatuoijan kanssa ja sen välityksellä vaihtanut ideoita sekä hinta-arvioita tai varannut itselleni ajan!


Mistä tietää, huolehtiiko tatuoija hygieniasta?

Kannattaa jo aikaa varatessa vähän katsoa paikan ja tatuoijan siisteyttä. Kysy myös vaikka suoraan hygieniasta, välineiden steriloinnista ja tatuoinnin tekemisestä. Luotettava tatuoija pitää aina hansikkaita, käyttää sterilisoituja välineitä ja ottaa ne pussista asiakkaan nähden. On hyvä luottaa vaikutelmaan, jonka tatuoijasta saa ja vertailla liikkeitä. Kannattaa myös kysyä muiden kokemuksia paikasta; vertaistuki, vinkit ja suositukset ovat ehdottoman varteenotettavia! Tatuointi on myös aina parempi ottaa liikkeessä kuin esimerkiksi festareilla, sillä siellä hygienia ei vain välttämättä aina riitä.

Voiko tatuoija tai tatuointiliike kieltäytyä tatuoimasta?

Voi, tottakai! Suomen laki ei suoranaisesti kiellä tekemästä alle 18-vuotiaalle tatuointia, mutta joissain liikkeissä tatuointeja ei tehdä alaikäisille lainkaan ja joskus siihen taas vaaditaan vähintään vanhempien kirjallinen lupa. Kaikissa liikkeissä ei myöskään suostuta toteuttamaan kaikkia ehdotuksia kuten kasvoihin tehtävää tatuointia tai loukkaavia tatuointeja. Tatuoijalla on täysi vapaus tottakai kieltäytyä tatuoimasta ketä tahansa, tämä on täysin tatuoijasta kiinni. Kukin tyylillään!

Miten tatuoinnista pääsee helpoiten eroon?

Jos suunnittelet tätä jo ennen tatuoinnin ottoa, älä ota tatuointia. Tatuoinneista ei koskaan pääse helposti eroon. Poistaminen laserilla on kallista sekä vaatii monta hoitokertaa ja joitakin värejä (esimerkiksi vihreää ja turkoosia) on vaikea saada haalistumaan. Vanhoja tatuointeja pystyy myös korjaamaan tai peittämään nyrkkisääntönä se, että peitettävän päälle tuleva tatuointi on tietysti tummempi.

Sattuuko tatuoinnin otto? Miltä se tuntuu?

Se tuntuu siltä kuin joku laittaisi neulan ihoosi ja vetäisi sitä edestakaisin muutaman tunnin ajan. Helpoimmillaan se tuntuu pieneltä nipistelyltä ja kutittelulta, pahimmillaan se saattaa joistain paikoista kiristää todella! Tatuoimiseen tottuu yleensä hiljalleen session aikana, mutta mikäli tehtävä kuva on isokokoinen ja sen tekemiseen menee aikaa, voi tatuoitavaa kohtaa lopulta alkaa särkeä. Kipu on hyvin yksilöllistä, joten on mahdotonta antaa tähän minkäänlaista absoluuttista totuutta. Kipu riippuu myös hyvin paljon kehon osasta, johon tatuointia tehdään (raajojen sisäpinnoille tatuoiminen sattuu usein enemmän kuin ulkopintoihin tehtävä kuva), siitä kuinka monia ihmisen hermoratoja on lähellä tatuoitavaa paikkaa ja siitä onko iho luun päällä kuinka ohutta. Yleisesti herkimpiä alueita ovat mm. rinta, kaula, kyljet, kainalot, kämmenselät sekä jalkapöydät. Yleisesti iisimpejä alueita ovat esim. pohkeiden sivut, olkapäät, lapa sekä kyynärvarret. Iho kestää noin neljä tuntia yhtäjaksoista tatuoimista ja siksi suuret tatuoinnit jaetaankin usein moneen sessioon. Kannattaa kuitenkin muistaa, että kipu kestää vain hetken ja tatuointisi kestää koko loppuelämäsi. Siksi kuvan lopputuloksen tulisi mielestäni ehdottomasti mennä kivun pelon edelle.


Saanko puudutuksen?

Et. Tatuoitavan voi sen sijaan toki puuduttaa apteekista saatavalla Emla-pintapuudutusvoiteella. Emla sivellään ohuena kerroksena tatuoitavalle alueelle ja peitetään kelmulla n. 1-1,5 tuntia ennen tatuoimista. Varmista kuitenkin etukäteen tatuoijaltasi, että suostuuko hän tekemään kuvaa Emlatulle iholle!

Onko tatuointi jälkeenpäin kipeä?

Turvonnut ja kosketusarka toki, mutta ei suoranaisesti kivulias. Jos tatuointia ei rasvaa kunnolla ja se pääsee kuivumaan, se saattaa kipeytyä ja tuntua "kireältä."

Voiko tatuointi tulehtua?

Tottakai voi, sillä se on avohaava. Jos tatuoinnista pitää huolta, on tämä  kuitenkin äärimmäisen harvinaista. Tulehduksen tuntee siitä, että tatuoitu iho on epätavallisen kosketusarka sekä punainen jopa senttien päästä tatuoidusta alueesta ja turvoksissa.

Voinko saunoa uuden tatuointini kanssa?

Älä nyt ainakaan heti - n. pariin viikkoon. Tatuoinnin kanssa voi mennä saunaan vasta kun rupi ja kuoriutuva kuollut iho on lähtenyt kokonaan pois. Tämä kestää yleensä n. 2-3 viikkoa. Normaali peseytyminen ei tatuointia luonnollisestikaan haittaa, päinvastoin jos et huolehdi hygieniasta, voit olla varma, että tatuointisi tulehtuu!
Miltä tatuointi näyttää kun se on parantunut?

Tatuointi saattaa usein pysyä monta viikkoakin vähän kiiltävän ja "ryppysen" näköisenä vaikka varsinaiset ruvet olisivatkin jo lähteneet. Hyvin pienellä osalla ihmisistä kuvat paranevat ihan täysin vain siinä viikossa/kahdessa, eikä näytä sen jälkeen enää kuivalta/kiiltävältä/rupiselta. Kärsivällisyyttä!

Mitä jos tatuoinnissani on jälkeenpäin jotain vikaa?

Kannattaa aina kääntyä tatuoijansa puoleen! Myös pikkuvikojen korjaaminen tulisi kuulua tatuoinnin hintaan, eli jos esim. väri jää laikukkaaksi tai epätasaiseksi kuuluu sen viimeisteleminen tatuoijan tehtäviin. Joidenkin iho reagoi tiettyihin väreihin eri tavalla tai iholla voi olla arpia, joihin muste ei tartu yhtä hyvin kuin muualle. (Ikuisesti takuu ei tietenkään ole voimassa värien haalistuessa vuosien myötä luonnollisesti.) Tatuatan Jarno tiivisti kaiken aikoinaan jotenkin sympaattisesti Wormz-foorumeilla: "Aina jos joku asia askarruttaa, ensiksi syytä olisi kääntyä tatuoijansa puoleen. Me ollaan sitä varten että me halutaan et meidän kuvat näyttää hyvälle ja autetaan jos sen kanssa tulee ongelmia eikä sen kanssa pärjää. Meitä kiinnostaa. Me tiedetään. Meitä ei tarvitse pelätä. Meille voi vaikka soittaa! Jos me ei vastata, niin yleensä me soitamme takaisin. Jos emme, yritä uudestaan. Meillä on huono muisti."


Tatuointini on tummunut yhdestä kulmasta aika reilulta alueelta, ehkä sentin verran ääriviivojen ulkopuolelta. Aluksi luulin sen olevan mustelma, mutta se vain on ja pysyy, mistä on kyse?

Jos tatuoija menee neulansa kanssa liian syvälle tatuoidessaan, muste saattaa levitä hiussuonia pitkin näin aiheuttaen sumean levinneen "varjon" tatuoinnin ympärille. Tätä kutsutaan "tatuointi blow-outiksi (tattoo blow out.)" Jotkut alueet kuten taipeet tai muut alueet missä on tarpeeksi herkkä ja ohut iho ovat erityisen herkkiä blow outeille. Tällaista kuvaa kannattaa käydä näyttämässä sen tehneelle tatuoijalle, joka varmasti osaa sanoa paremmin mikä on hätänä ja kuinka kannattaa edetä!

Voinko ottaa tatuointini kesällä?

Voit ottaa tatuointisi kesällä, mutta aurinkoa et kuitenkaan saa ottaa koska suorassa auringonpaisteessa uusi tatuointisi saattaa palaa. Rasittavinta kesän kynnyksellä otetussa tatuoinnissa on sen piilottaminen (sijainnista riippuen), eli jos pitää suojata esimerkiksi pitkähihaisella tai pitkillä housuilla niin voi tulla vähän kuumat oltavat! Lasten aurinkorasvat ovat kova juttu koska niissä on niin kovat suojakertoimet!

Siinä kysymykset tällä kertaa ja kyselkää toki lisää! Postauksen kuvat on otettu Helsingin Bonafidessa, missä kävin lauantaina ottamassa itselleni uutta kuvaa joka vilahteleekin sneak peekkinä ylläolevissa kuvissa ja varmasti niin tulevissa muissa postauksissa kuin instagramissanikin. Parempaa kuvaa siitä saatte sitten kun se on parantunut! Olen siitä aivan suunnattoman onnellinen ja se on aivan täydellinen, luulen etten enää juurikaan ota omia tatuointejani muualla kuin Leenan hellässä huomassa. Kuva on juuri sellainen kuin halusinkin (ja vielä enemmän), uskomattoman hienosti tehty ja muistoksi jäi hauska päiväkin vielä. Superpeukku tähän!

32 kommenttia

 1. Aaaa, en malta odottaa ton sun uuden tatuoinnin esittelypostausta! Näyttää niin hienolta.

  Oon jutellu tatuoitujen kavereiden kanssa paljon yhteiskunnan suhtautumisesta tatuointeihin, ja tää meidän sukupolvi (tällä hetkellä 20-30 -vuotiaat) alkaa olla jo sitä ryhmää missä hyvinkin suurella osalla on vähintään yksi kuva - mun lähemmässä kaveripiirissä taitaa olla pienellä laskutoimituksella noin 80% tatuoituja. Itse koen tän positiivisena, tiedä sitten mitä tulevat mummot tykkää (joskin olin tatuoitavana kerran n. nelikymppisen naisihmisen kanssa samaan aikaan, oli ottamassa ensimmäistä kuvaansa).

  VastaaPoista
 2. Sain aikoinaan mun tatuoijalta hoito-ohje kortin ja siellä lukee "jos tulee kysyttävää, kysy tatuoijaltasi sillä kaverisi eiVÄT tiedä mistään mitään" :D

  VastaaPoista
 3. Olen kuullut juttuja, että jotkut tatuoijat ovat kieltäytyneet tatuoimaista esimerkiksi jotain kirosanoja ja tekstejä otsaan. Myös jotkut ovat kieltäytyneet tatuoimaista tyttöystävän/poikaystävän nimiä nuorille.  Hyvä vaan, että tatuoijat ovat fiksuja!

  VastaaPoista
 4. Se on täydellinen ♥  Joo toi on ehdottomasti totta! :) Pian on varmaan niin, että just useammalla on tatuointi kuin ei ole. Ja voi apua toivottavasti et tarkoittanut, että nelikymppinen on mummo! :D

  VastaaPoista
 5. Aagh, tajusin vasta nyt et ton voi lukea noinkin! Joo ei, ihan vain aikuinen nainen kyseessä, ei tod mummo :D.

  VastaaPoista
 6. Hyvä postaus! Tatuoinnit on oma rakas (ja kallis) harrastukseni, Terkuin 13 kpl löytyy :D parasta on myös löytää luottotyyppi kellä käy aina, minä oon omani löytänyt enkä voisi olla onnellisempi :) Käytkö sä vaan yhdellä tietyllä tyypillä vai?

  VastaaPoista
 7. hihi tatuointikuume kasvaa,ei jaksa enää oottaa heinäkuun varattua aikaa !! silloin tulee vähän ankkuria käsivarteen... niin klassinen perinteinen aijai ♡ viimekesänä otin ensimmäisen tatuoinnin 18v synttärilahjaks ja tatuointihan oli muumien voimamies ! molempia tatskoja oon suunnitellu pitkään ja kummallakaan ei sen kummempaa tarinaa oo. tuo ankkuritatuointi on kyllä itsellekkin vielä aika mysteeri,sillä sovin tatuoijan kanssa että hän saa täysin vapaat kädet suunnitteluun ! :--) sekava kommentti mutta innostuin taaas :D

  VastaaPoista
 8. Ihania kuvia ja hyviä vastauksia! oon ite just Leenalle meinannut varailla aikaa jonkin aikaa kun kovasti hänen tyylistään diggailen, niin kysympä sulta että oliko kiva tyyppi? :) jännitän kauheesti ja joutusin tulemaan hakattavaksi pikkusen kauempaa niin olis kiva kuulla sun mielipide!

  VastaaPoista
 9. Itelläkin on taas jo tatuointikuume, vaikka tossa maaliskuussa kävin yhden ottamassa. Kaikille varotus että kun ensimmäisen tatuoinnin ottaa nii sitä ei voi lopettaa! Nimim. 6 tatuointia n.3 vuoden sisään.

  Mutta kantsii tosiaan kuunnella suosituksia ja etsiä sellanen omalle tyylille sopiva tatuoija. Mulla on vain kaksi eri ihmistä samasta puljusta tehnyt tatuointeja ja molemmat hyviä. Kyllä kys. paikan laadusta kertoo se kun kaverini Kajaanista matkustaa Hyvinkäälle ottamaan tatuointia (välimatka siis 500km). Ja paikkahan siis on Tattoo Heka jos jotain kiinnostaa, suosittelen jos on hakusessa paikka Etelä-Suomesta.

  VastaaPoista
 10. tosi kiva postaus! tatska postauksia on aina kiva lukea :)

  VastaaPoista
 11. Se on tosi hyvä, musta on hyvä että kaikki ottaa vähän vastuuta :)

  VastaaPoista
 12. Joo en haluu ees laskee paljon näihin on mennyt/tulee menemään :D Oon ottanut kaikki tatuointini eri tyypeillä, mutta tulevaisuudessa en näe tarpeelliseksi mennä yhtään kellekään muulle kuin Leenalle :)

  VastaaPoista
 13. Suosittelen suunnattomasti!! Upea tyyppi ja tunnit meni nopeasti rupatellessa. ♥

  VastaaPoista
 14. Tuo on kyllä totta. :D Juu Heka on kyllä kova!! Kannattaa matkustaa!

  VastaaPoista
 15. Heippa sinä upea nainen! :) olis mahtavaa saada postaus jossa esittelet kaikki tatuointisi ja kerrot niiden taustoista, ellei ne ole liian henk.koht juttuja :) itsekin melko tatuoituna plikkana kiinnostaa aina hurjasti ihastella toisten kuvia ja kuulla miksi ne on otettu. Sinun kuvasi vaikuttaa niin upeilta että haluaisin kuulla niistä enemmän ja varmasti moni muukin :) ja ihanaa kesää, älä muuta itseäsi koskaan !!:)

  VastaaPoista
 16. Heippa sinä ihana lukija ♥ Ihana komsu! :) Tatuoinneista on jo suunnitteilla tuonkaltainen postaus, mutta odottelen, että tämä kuva nyt parantelee. :) Sitten kun se on parantunut niin kuvaan kaikki ja teen juuri tuollaisen postauksen. Minullahan on jo senkaltainen postaus olemassa, mutta sen kuvat on musta niin tyhmiä että en linkitä sitä tähän. :D

  VastaaPoista
 17. luen tätä uudestaan kun saan hankittua sen koneen.... :----DDDD

  hyvä postaus! LUIN KAIKEN

  VastaaPoista
 18. Kävin ottaa maanantaina isohkon kuvan käteen. Mustavalkoisen. Kuvaa tehtiin n.3,5h. Minkä takia käteni on turvonnut 5x isommaksi kuin toinen käteni ja turvotuksen "laskua" ei ole näkyvissä? Kosketus arkuutta ei ole, eikä myöskään punoitusta

  VastaaPoista
 19. Hupsista,huomasinkin että tänne voi jakaa esimerkiksi tatuointi stooreja ynm :) vois seuraavan kerran lukasta joka kohan vähän tarkemmin. Mut olisin enemmän kun kiitoollinen,jos joku osaisi tosta turvotuksesta jotain sanoa! :)

  VastaaPoista
 20. Itekans hyvinkäällä muutaman kuvan oon käyny ottaa. Olikse nyt tattoo vaiko tattoos karissa. Tosi hyvä tatuoja! Suosittelen myös häntä!

  VastaaPoista
 21. Ai kamala miten tätä lukiessa iski taas hirveä tatskakuume, ei sillä mulla se on kyllä koko ajan päällä...sen ensimmäisen kun otti niin eihän siitä loppua oo tullu tähän mennessä ainakaan. :-D Oon ite käyny just nimenomaan Tatuassa, missä tuo Jarnokin työskentelee ja on kyllä mukava heppu vaikken itse hänellä olekkaan ottanut, mutta Tatuata on kyllä aivan loistava paikka ja jokainen osaa kyllä hommansa, ite ottanu jokaise tatuointini Tupulla! Tässä olis suunnitelmissa ottaa n. kuukauden sisällä uutta tatskaa, huihui kun pääsis vaan jo! Se tunne kun astut liikkeeseen ja tiedät että kohta on taas jotain uutta upeaa iholla ;-)
  Suosittelen siis Helsingin Kampissa sijaitsevaa Tatuata-liikettä kaikille! :)

  VastaaPoista
 22. Leena on kanssa tatuoinut myös (/tatuoi edelleen?) Tatuatassa. :) Oon kanssa kuullut vain hyvää! ÄH, mullakin nousee kuume!!

  VastaaPoista
 23. Tatskapostauksia on aina kiva lukee. :D

  Pariksi vinkiksi niile jotka ei ole aiemmi ottanu tatskaa, tai miksei jo vanhoille konkareillekin, että jos siltä tuntuu nii kannattaa paranemisvaiheessa yöksi rasvata tatska ja laittaa siihen kelmu hyvin päälle, se ei tunnu niin kauhean kuivalta herätessä, vaikka se kannattaakin heti aamusta rasvata. Näin sitä ei pääse nukkuessaan satuttamaan niin paljon jos on semmonen että tykkää pyöriä ja hyöriä unissaan. :D

  Kutiamisvaihe on kaikkein ärsyttävin. tatskaa ei saa raapia mutta kannattaa hankkia vaikka joku sukkapuikko tai vastaava ja sillä liikutella ihoo siitä tatskan vierestä tai tatskan keskeltä jos siinä on kohta missä ei oo mustetta. :D Autto itsellä ihan hullun paljon. :D

  Sit jos tatska on selässä eikä yletä rasvaan sitä oikein eikä ole ketään joka siinä hommassa auttaisin, niin soppakauha tai vaikka paistinlasta on kova sana. :D kauhan ulkopuolelle vaa rasvaa ja sillä sitten levittelemään. :D

  VastaaPoista
 24. KYSYMYS!! olen hankkimassa tatuointia, mutta mietityttää tuo ajanvaraus. Jos/kun menen varaamaan ajan (liike on duck's tattoo), kuinka kauan saan about odottaa itse tatuoinnin tekoon? varaudunko odottamaan kuukausia, vaiko muutman päivän?

  VastaaPoista
 25. Riippuu aivan liikkeestä tai tekijästä, suosituille tekijöillä voi olla monien kuukausienkin jono, mutta toisilla taas onnistuu pikaisemmin. :) Sillähän se selviää kun menet kyselemään!

  VastaaPoista
 26. Mites tuo niska, hiusrajan alapuoli? Kumpaan ryhmään se kuuluu, herkimpään vai iisimpään?

  VastaaPoista
 27. mulla on uuni tuore tai (2 pvä vanha) tatuonti onko normaalia että vähän lähtee väriä.

  VastaaPoista
 28. On. Tatuointi kuoriutuu kokonaan ensimmäisten viikkojen aikana.

  VastaaPoista

© Joanna Hearts • Theme by Maira G.