SLIDER

JOANNA HEARTS


Helsinkiläinen musiikkibloggaaja ja internetin supersankari, jonka voi löytää valokuvaamasta festarilavojen kupeesta, fiilistelemästä keikkoja pikkuklubien takanurkasta, tai selailemasta Spotifyn uutuuksia yön pikkutunneilla.

UUTISKIRJE

 

Taika ei ole aina läpinäkyvääMeitä aina kehoitetaan rakastamaan itseämme enemmän, mutta se ei aina ole niin helppoa ja yksinkertaista. Viime vuosina olen alkanut panostaa todella paremman itsetunnon kehittämiseen ja se on heijastunut välillä täällä blogissanikin. Olen pyrkinyt viettämään aikaa enemmän itseni kanssa, ikään kuin tutustumaan itseeni uudelleen. Olen päätynyt siihen tulokseen, että jos ei itse nauti ajasta, jonka viettää itsensä kanssa, kuinka kukaan muukaan voisi nauttia siitä? Olen hyvällä omallatunnolla viettänyt päiviä vain kotona köllötellen, seikkaillut kaupungilla ihan yksin, meditoinut kun sade ropisee ikkunaan, istunut kahvilassa lukemassa kirjaa tai hakenut sushia mukaan ja syönyt lounaan kauniissa Tokoinrannassa. Tahtoisin vielä käydä esimerkiksi taidenäyttelyssä tai leffassa – ihan yksin!

On upeaa viettää aikaa vain itsensä ja omien ajatuksiensa kanssa. Katsella maailman menoa kaupungilla ja käydä keskustelua itsensä kanssa sekä nauraa omille typerille jutuilleen. Jos nauratan itseäni ja nautin keskustelusta itseni kanssa, ehkä niin tekee joku muukin! Miksi kohtelemme ystäviämme ja läheisiämme usein niin paljon paremmin kuin itseämme, vaikka lopulta läheisin ja oleellisin ihminen elämässämme olemme kuitenkin me itse? Miksi näemme niin paljon vaivaa sen vuoksi, että voisimme tehdä jonkun muun iloiseksi, emmekä juurikaan sen vuoksi, että voisimme itse tuntea olevamme onnellisia?

Olen päätynyt siihen, ettei päivässä tarvitse kuin yhden asian, joka tekee iloiseksi. Yhden asian päivässä, eikä sen enempää. Asian ei edes tarvitse olla suuri. Yksi ilo riittää hyvin koko päivän ja aina iltaisin voi sitten miettiä mikä tämän päivän aikana olikaan se yksi taianomainen asia. Jokaisesta päivästä löytyy aina jotain, kunhan katselee tarpeeksi tarkasti eikä kulje onnensa ohi. Kaikesta voi tehdä taianomaista. Tietysti arkiset päivät ovat juuri sellaisia – arkisia, eikä silloin tarvitse ottaa turhaa stressiä taian löytämisestä.

Joinakin päivinä on nimittäin toisia vaikeampaa löytää mitään ilahduttavaa, mutta harvemmin hyvät asiat ilmenevätkään seinää tuijottamalla. Silloin kannattaa vaikkapa lähteä kävelylle ja todella tarkastella ympärilleen. Esimerkiksi viime lauantaina olin ystäväni häissä ja oli helppoa löytää päivästä paljon taikaa. Tavallisina päivänä taika ei kuitenkaan ole aina niin läpinäkyvää vaan pitää olla tarkkaavainen. Ilo voi löytyä vaikkapa lempparisarjasta tai kivasta biisistä.

Tänä sunnuntaina kehoitan teitä siis muistamaan itseänne! Älkää morkkistelko mitä eilen tuli tehtyä koska tuskin tuomitsisitte parasta ystäväännekään. Palkitkaa itsenne jollakin kivalla je tehkää itsenne tänään iloiseksi, olette sen ansainneet!

EN: We are constantly adviced to love ourselves more but it's not so simple. In the past few years I've made an conscious effort to improve my self esteem and it's been refected on to this blog as well.

I've been spending more time not only by myself, but with myself - taking myself out on a date and such. I've been getting to know myself as a whole new person. I've reasoned that if I can't get comfortable enough to enjoy time with myself than it can't be that easy to do for a third party neither.

So, with a clear conscience I've been spending a lot of tme just hanging around my house, adventuring around town, meditating as the rain and wind is hitting against my window, sat at the corner coffee reading a book or just grabbed some sushi to go and had a lovely personal lunch date with myself at the park.

It's amazing discovering yourself and spending time with your own thoughts. To explore the world, discussing it with yourself and laughing at your own thoughts is such a liberating feeling. If I can make myself laugh and truly enjoy my time with myself, I must be a hoot to people around me as well!

It has really worked wonders for my self-esteem!

Why is it that we often tend to treat our friends and family so much better that we treat ourselves when in the end our relationship with ourselves should be a priority? Why do we go through so much trouble to make someone else happy but rarely do the same for ourselves and our happiness?

For me, I've discovered that you truly only need one awesome thing in a day to make you happy. Just one thing and it doesn't even need to be that big. One ounce of happiness can easily provide the drive for an entire day and when laying your head against the pillow at night you can think of that one magical thing that made your day.

I believe anyone can find that one thing as long as you keep your eyes open for opportunities. Anything can be magical.

Your everyday life can feel a little mundane so don't hit your head against the wall about finding the magic. Some days are harder than others and on those days the magic can rarely be discovered just staring at the wall. So if you can, take a little walk outside and really look around! For example, last Saturday I attended a friends wedding and it was so easy to see magic all around us. On ordinary days, magic isn't as transparent. You need to observe. You may find the joy in your favorite tv show or a great new song.

So today I'd like to remind you to remember yourself.

22 kommenttia

 1. Mä oon aina viihtynyt yksinään kaupungilla ja kirppareilla mutta nyt mie repäsin ja lähdin yksin BAARIIN! :D ja oli huuippuu ja sain mukavaa tanssiseuraa ja uusia kavereita :)

  VastaaPoista
 2. Oot i-h-a-n-a ja inspiroiva Joanna! ♥ :)

  VastaaPoista
 3. Katselin jo aiemmin tuossa imuripostauksessa, että kah, siulla on samat sukat jalassa kuin minulla. Ollaan oltu selkeästi samoilla linjoilla ostoksia tehdessä, koska nyt on samanlainen paitakin päällä. :'D

  VastaaPoista
 4. Ihana postaus ja oot niin mielettömän kaunis :) <3

  VastaaPoista
 5. Tää oli ehkä paras ja piristävin postaus mitä oon ikinä lukenut!:)

  VastaaPoista
 6. Oot tosi kaunis ja sun blogi on super kiva! Mäkin oon vasta aloittanut bloggaamisen, olisi kiva jos kävisit tsekkaamassa!  http://roaringwiththewind.blogspot.fi/  ROAR! <3 Tiina

  VastaaPoista
 7. Voi aivan ihana postaus! Just olikin viimeaikoina itseasiassa tuntunut, että oli unohtumassa tää päivän pikku ilojen muistaminen ja armollisuus itselle. Ja henkilökohtaisesti oon vielä kaiken päälle taipuivainen alemmuuskomplekseihinkin. Kiitos sulle tästä muistutuksesta, että pitää (ainakin tosiaan kannattaa) oppia viihtymään ihan oman itsensä kanssa! Oot ihana. :) Hehheh ja mä kans myös vai mites tää nyt menikään!

  VastaaPoista
 8. Mahtava postaus! <3 Ja superkaunis kuva!

  VastaaPoista
 9. Moi!! OOn itte 11v mutta en oikeen osaa muokata blogiani...

  Joten ajattelin kääntyä sun puoleen, auttaisitko mun blogin muokkauksessa?

  Laittaisitko vaikka s-postissa ohjeet tai jtn.

  Löysin sut eedspeaksin kautta ja oot maailman kaunein!! <3  ainorebekkablog@gmail.com

  VastaaPoista
 10. Yhdellä sanalla sanottuna: vau! En ole vielä koskaan kommentoinut sulle mitään, mutta nyt haluan. Vitsi kuinka huikeelta persoonalta sä vaikutat! Oikeesti, oot niin vahva ja rehellinen.

  Kirjotuksestas tuli mieleen ohje, minkä oon joskus kuullut ja pyrkinyt noudattamaan: "Joskus pitää sanoa ei muille, että voi sanoa kyllä itselleen." Tällä pääsee mielestäni pitkälle. Pitää vaan kuunnella itseään ja sydäntään - myös järjellä ajateltuna hassuissa asioissa - sillä sydän tietää lopulta parhaiten.  Rakkauden täyteistä syksyä sulle! <3

  VastaaPoista

© Joanna Hearts • Theme by Maira G.