SLIDER

JOANNA HEARTS


Helsinkiläinen musiikkibloggaaja ja internetin supersankari, jonka voi löytää valokuvaamasta festarilavojen kupeesta, fiilistelemästä keikkoja pikkuklubien takanurkasta, tai selailemasta Spotifyn uutuuksia yön pikkutunneilla.

UUTISKIRJE

 

Kirje tulevaisuuden itselleni




Hei,

Ajattelin kirjoittaa sinulle – en tiedä kysyäksenikö neuvoa vai antaakseni sitä. En nimittäin oikeastaan voi aavistaakaan kumpi meistä on enemmän eksyksissä. Toivon, että se olisin minä nyt kun kirjoitan tätä. Haluaisin niin kovasti tietää missä olet, mitä sinä teet ja miltä sinusta tuntuu kun luet tätä. Toisaalta elämän suurin jännitys on kai juuri se, etten tiedä. Tiedätköhän sinäkään? Toivottavasti voit hyvin.

Olen nähnyt arvet kehossasi ja sydämessäsi ja tiedän, että olet niitä arvokkaampi. Toivottavasti ne ovat jo tehneet sinusta vahvemman ja osaat seistä omilla jaloillasi. Se ei ole helppoa, mutta ei sen kuulukaan olla. Toivon, että nyt olet huomannut sen jo itsekin. Kehosi ja mielesi pystyy älyttömiin suorituksiin ja luomaan mitä ihmeellisimpiä asioita kunhan vain pusket sitä eteenpäin. Usko itseesi ja käytä epäonnistumista voimavarana, älä heikkoutena. Älä koskaan häpeä menneisyyttäsi. Minä olen se, joka teki sinusta vahvemman.

En toivo mitään enempää kuin sitä, että olet pysynyt aitona. Se on sinun paras ominaisuuteni. Toivottavasti hymyilet paljon, rakastat itseäsi ja annat jonkun muunkin rakastaa sinua. Toivottavasti se joku muu pussailee sinua aamuisin ja saat katsella salaa peiton alta kuinka hän suorittaa aamutoimiaan. Toivottavasti olet rakastunut. Saat olla sellainen kuin olet ja se saa sinut hymyilemään. Kun hymyilet, hän sanoo, että olet kaunis.

Rakasta, rakasta paljon. Rakasta erilaista. Rakasta toisenlaista. Rakasta kaikkea, rakasta kaikkia.

Onnellisena olet ihastuttava, ja tiedät sen itsekin. Mutta vaikka olisit onnellinen älä koskaan käyttäydy ylimielisesti muita kohtaan, sillä sinä et ole sellainen ja se aina kostautuu. He ovat saman arvoisia kuin sinäkin. Toivon, että osaat edelleen myös murehtia ja olla surullinen, mutta ymmärrät ettei se ole heikkoutta vaan vain inhimillisyyttä. On rikkautta tuntea kaikki maailman tunteet. Älä silti kanna kaikkia maailman murheita olkapäilläsi sillä me molemmat tiedämme, että se on rankkaa, etkä voi korjata kaikkea. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä ettet voisi yrittää, joten älä koskaan lakkaa välittämästä. Se tuo sinuun lämpöä.

Se, että olet lämmin, ei tarkoita sitä, ettet voisi seistä vahvasti omilla jaloillasi. Seiso periaatteidesi ja mielipiteidesi takana lujasti äläkä luovu niistä vain koska joku muu on eri mieltä. Heillä on oikeus mielipiteeseensä samoin kuin sinullakin. Kellään muulla ei ole oikeutta muuttaa sinua tai ajatusmaailmaasi kuin sinulla itselläsi. Mielipiteelläsi on merkitystä, eikä kukaan pysty hiljentämään sinua. Sinä olet itsesi pahin vihollinen ja jos sovit rauhan itsesi kanssa, voit saavuttaa mitä tahansa. Älä seiso itsesi tiellä tai lannista itseäsi sanomalla ettet pysty johonkin, tartu itsestäsi kiinni ja ravista itsesi todellisuuteen, jossa voit mennä mihin tahansa, olla mitä tahansa tai tehdä mitä tahansa. Ole itsesi paras voimavara, älä pahin vihollinen.

Ole edelleen seikkailija, olethan? Jätä joskus puhelin kotiin ja lähde iltakävelylle rantaan. Kuuntele veden liplatusta ja kuuntele ja tunne missä olet ja mihin olet menossa. Hyppää satunnaiseen raitiovaunuun ja köröttele sillä päätepysäkille asti ilman mitään syytä. Kirjoita käsin seitsemän sivua päiväkirjaan siitä miltä sinusta tuntuu. Kutsu kylään ihminen, jota et vielä tunne niin hyvin kuin tahtoisit. Ala lumisotaa jonkun kanssa ketä rakastat. Suutele tähtitavaan alla. Kuuntele uutta musiikkia. Hymyile vastaantulijoille. Joskus pieni seikkailu on ihan oikeasti juuri se ainoa asia mitä tarvitset.

Luovuus on asunut kehossasi jo syntymästäsi lähtien ja sinä hengität sitä, joten älä koskaan, koskaan lakkaa luomasta. Se on niin suuri osa sinua. Toivottavasti kirjoitat edelleen, kirjoitat paljon, kirjoitat hyvin ja rakastat sitä edelleen. Maalaa, tiedän kuinka aikaavievää se on, mutta älä anna tyhjien tai puolityhjien taulupohjien pölyttyä komerossa, älä ainakaan liian pitkään. Muistatko sen riemun kun kuvataideopettajasi käski sinun maalata ruman maalauksen ja sinusta tuntui kun olisit päässyt vapaaksi? Tai muistatko sen tunteen kun lempikirjasi paljasti järkyttävän käänteen aivan viimeisillä sivulla? Muistatko sen värisyttävän tunteen, jonka saat aina kun onnistut kirjottamisesta, saat sanat ja lauseet ja pilkut vain jotenkin… oikein? Et kai koskaan voisi luopua siitä! Älä luovukaan! Lue, kirjoita, tee.

Toivon, että työksesi teet jotakin mikä tekee sinut onnelliseksi, myitpä sitten pullaa tai miljoonakiinteistöjä. Jos ikinä tulet valinnan eteen, valitse aina rakkaus. Rakkaus on tärkeämpää kuin yksikään kolikko eikä millään ole merkitystä ilman rakkautta. Sinä olet se ihminen, joka valitsee rakkauden, tulet aina olemaan se ihminen eikä se ole huono asia. Muistatko miltä tuntui olla yksin? Jopa ihmisjoukossa, niin loputtoman yksin. Kyse ei ollut koskaan siitä, että et olisi löytänyt kivaa seuraa tai olisi osannut pitää hauskaa, vaan siitä, että sielusi oli yksin ja etkä ottanut vastaan rakkautta. Siksi sinun pitää muistaa, että sinulla pitää aina olla rakkautta ja paloa. Aina, olipa se sitten itseäsi kohtaan, jotakin ihmistä kohtaan, tai jotakin tekemääsi asiaa kohtaan. Valitse aina kaikista suurin rakkaus.

Rakasta. Epäonnistu. Naura. Hymyile. Pussaile. Rakasta lisää. Luo. Kirjoita. Ole rohkea. Ole onnellinen.

Terveisin,
Sinä
(joskus kauan aikaa sitten)




Hi,

I wanted yo write you a letter though I'm not really sure if I wanted to ask you advice or give you some. I have absolutely ko idea which of us is more lost. I hope it's me. I'd love to know where you are and how you are feeling when reading this letter. On the other hand not knowing is what makes this life so exciting. 

Your body is my own and I have seen the scars on your skin and heart. I know you are worth more than that and I hope they have already made you stronger. I hope you can stand on your own two feet. It's not easy but it's not supposed to be easy. Your body can do marvellous things as long as you just keep pushing it forward. Believe in yourself and use failure as a strength, not a weakness. Never be ashamed of yourself or your past. I made you who you are.

My greatest wish is that you have stayed true to yourself. It's your best quality. I hope you smile a lot, love yourself and let someone else love you too. I hope that someone kisses you in the morning and you are in love. I hope you have the space to be who you are and that it makes you smile. When you smile, he says you are beautiful.

Love, love a lot. Love the exceptional. Love the diverse. Love the minority. Love it all. Love everything.

When you are happy you are a delight and you know it yourself too. However, never become arrogant towards others.That's not who you are and it will turn against you very son if you do. Everybody's equal. 

I hope you still know how to worry and be sad but won't let it control you. Those feelings are not a weakness, they make you humane. It's such a richness to feel all the feelings in the world. Oh, but try not to carry all of them on your shoulders neither. We both know it's a burden and you can't fix it all but you can try so never stop caring and being the warm person you are. Being a warm person doesn't mean you can't stand on your own two feet. Stick to your principles and opinions and don't give them up simply because someone else disagrees. They have the right to their opinion and so do you. No one has the right to shape your view on the world than yourself. Your opinion matters. 

Be an adventurer. I hope you still are? Sometimes, just sometimes, leave your phone at home and take a walk on the beach. Listen to the water hitting against the rocks and really feel who you are, where you are and where you're going. Jump on a random tram and ride it all the way to the final stop without no apparent reason. Handwrite seven pages on your journal about how your simply feeling today. Invite someone over who you really don't know as well as you'd like to. Kiss under the stars. Listen to new music. Smile at strangers. Sometimes a little adventure is truly the only thing you need.

Creativity is something that has resided in your body since the day you were born and it's something you need to survive. So never ever stop creating, it's a huge part of who you are. I hope to God you still write a lot and love it as much as I do. Paint. Paint even though it takes shit tons of time but paint, don't just let the empty canvases collect dust in your closet. Remember that joy you felt when your art teacher told you to paint an ugly painting and it set you free? Remember that feeling you got when a book you were reading ended on a cliff hanger? Remember that earth shattering feeling you get everytime you succeed in writing? When the words simply fall in the right place? Never give that up! Write. Read. Create. Do.

I hope whatever you do for a living makes you happy. If it ever comes to a choice - choose love. It's more important than any amount of money and nothing has meaning without love. You are the person who will always choose love over everything and it's a beautiful thing. Remember how it felt to be alone? It was never about not finding decent company but the fact that you let nobody near you. You didn't accept love from anybody. That's why you need to remember that everybody deserves love and passion. Whether it's towards yourself, someone else or something you do. Always choose the biggest amount of love.

Love. Fail. Laugh. Smile. Kiss. Love some more. Create. Write. Be brave. Be happy.

The best,
You
(a long time ago)



40 kommenttia

 1. Voi nainen olet ihana! <3

  Oon kommentoinut joskus aiemminkin siitä, miten oot muuttanut mun kauneusihanteiden kautta myös minäkuvaa.

  Tää postaus sai mut liioittelematta itkemään, en voi muuta kuin toivoa ja rukoilla (ja mun kaltaiset ateistithan ei turhaan rukoile:D) sulle kaikkea hyvää! Oot uskomaton nainen, koko suomen ja maailman olis syytä olla ylpee ja onnellinen siitä että meillä on täällä tollanen helmi :3



  <3 halaus!

  VastaaPoista
 2. Eksyin tänne blogiisi ihan sattumalta member of indidays linkin kautta, kun tää otsikko jo vaikutti niin mielenkiintoselta. ja luettua tän. wow. En tiiä oikein mitä sanoa. Ainakin tässä olet saanu sanat ja pilkut todellakin oikein! Tää teksti oli niin upea! Sen jälkeen luin monta postausta taaksepäin, ja päätin, että jään innolla seuraamaan tulevaa :)

  VastaaPoista
 3. AIVAN ÄLYTTÖMÄN IHANA POSTAUS! Kaiken tuon olisin halunnut itsellenikin sanoa, kiitos kun puit tunteet sanoiksi puolestani! Tää teksti on tosi ajatuksia herättävä ja upea, samoin kuin koko blogi <3 Oot ihana, kaikkea hyvää sulle ja kiitos kun luot positiivista energiaa! :)

  VastaaPoista
 4. Apua, tuli kyyneleet silmiin. Niin kauniisti kirjoitettu. Olet upea. <3

  VastaaPoista
 5. Ehdottomasti kauneinta, mitä oon koskaan kenenkään blogista lukenut :).

  VastaaPoista
 6. Värisytti tekstiä lukiessa. Hyvää tekstiä, taas kerran. Olet upea. <3

  VastaaPoista
 7. Oot vaan niin älyttömän taitava kirjoittamaan ja pukemaan vaikeimpiakin ajatuksia sanoiksi. Tää kirje oli aivan upea, kuvasi osiltaan munkin elämää ja toiveita tulevalle. Oot älyttömän lahjakas ja sun pitää tietää se. Tykkään varsinkin blogisi tällaisista kirjoitustyyppisistä postauksissa joissa kerrot omia ajatuksiasi ja tunteitasi. Jatka tällaisia postauksia, ne koskettavat syvältä <3

  VastaaPoista
 8. Haluan kommentoida mutta en osaa muotoilla asiaani... juttuhan ensinnäkin on niin että sulla on yks maailmankaikkeuden upeimmista blogeista ja rakastan erityisesti sun tälläisiä vähän syvällisempiä tekstejä. Tää kolahti muhun ja kovaa, sillä jo aikasemmin oon osannu samaistua sun teksteihin mutta tää oli ihan liikaa! Niin paljon samanlaisia juttuja jotka sopii myös muhun ja näitä asioita kirjottaisin itsekin tulevaisuuteen. Jo ensimmäisen kappaleen luettuani oli vaikea pidätellä itkua ja hetken päästä sitä jo pillitettiin silmät sumeina. En voi korostaa sitä tarpeeks miten kaunis teksti tää oli ja miten kaunis ihminen sä oot. Kiitos, just tätä mä tarvitsin ♥

  VastaaPoista
 9. IHANA. Tämä sai mutkin itkemään. Mulla on ollut myös jatkuva noin viiden vuoden itsepohdiskelu käynnissä, joka sai alkunsa surusta ja kuolemasta. Olen myöskin kovin herkkä, epävarma ja kannan helposti harteillani maailman murheita, sekä analysoin koko ajan jotakin. Välillä uppoudun omaan mieleeni pitkiksikin ajoiksi, mutta tämä kirjoitus sai minut taas tulemaan ulos sieltä! lisäksi tämä herätti minut jatkamaan mielensä kehittämistä, koska se työ ei mene hukkaan.



  Kiitos <3

  VastaaPoista
 10. Todella koskettava kirjoitus! Toivottavasti onnistut kaikessa mitä itseltäsi toivot :)

  Seuraan blogiasi aika satunnaisesti mutta joka kerta äimistelen ihanaa kirjoitustyyliäsi, taidokkaita postauksiasi ja sun käsittämätöntä kauneuttasi! Oot aivan uskomattoman kaunis nainen, kateeksi käy :)

  - Jenna

  VastaaPoista
 11. Joanna, tämä on hienoin teksti, jonka olen sulta koskaan lukenut! Vau.

  VastaaPoista
 12. Aivan ihana!<3 Tää sai hirveän inspiraatiopurkauksen joten mun oli pakko alkaa kirjoittaa myös itselleni kirjettä :D

  VastaaPoista
 13. Mulla ei ole muuta sanottavaa tän tyhjentävän tekstin jälkeen kuin: <3

  Oot ihana!

  VastaaPoista
 14. Itkettää. Sä oot niin ihana. Tuntisinpa sut paremmin. Tää oli niin kaunis teksti että voisin vaikka kehystää seinälle.

  "Jos ikinä tulet valinnan eteen, valitse aina rakkaus. Rakkaus on tärkeämpää kuin yksikään kolikko (tai pulla) eikä millään ole merkitystä ilman rakkautta."

  En kestä. Oot ihana. Tuut löytämään vielä monia asioita jotka on melkeen yhtä ihania ku sinä ♥

  VastaaPoista
 15. Aiheeseen nyt mitenkään liittymättä, saako sulta toivoa postausta? Inspiroiduin viime vuonna niin paljon sun creepy doll -halloween-meikistä että lopulta meikkasin itseni creepyksi nukeksi (tosin paljon amatöörimäisemmin ottein kuin sä), ja mietin että oletko tänä vuonna tekemässä halloween-meikkipostauksia? Jos et niin voisitko? :D En tiedä yhtään mikä olisin halloweenina, haluaisin olla jotain nättiä mutta pelottavaa! Kaipaan inspiraatiota. :D

  VastaaPoista
 16. Noniin nyt pääsen kommentoimaan. Niin, tämä pysäytti jotenkin tämä kirje mut. Ihan suoraan sanottuna tuntui kun olisin lukenut omaa tekstiä tai omia ajatuksia. Tai sä lähinnä puit sanoiksi kaiken sen mitä mun pään sisällä liikkuu elämästä ja itsestäni. Koin niin suuren valaistumisen. Paras kohta:



  "Jos ikinä tulet valinnan eteen, valitse aina rakkaus."



  Sääntö jota olen noudattanut aina mutta samalla ihmetellyt sitä kuinka valitsen aina "väärin" ja miksi valintani ovat niin erilaisia kun muiden. Nyt tiedän. Olen toiminut rakkautta seuraen, ja se on oikea tapa toimia, ainakin minulle. :) Se tekee myös minut onnelliseksi. Vaikka se tarkottaisi monia menetyksiä, se on aina oikein.



  Joka tapauksessa, kiitos tästä postauksesta, oot hurjan rohkea ja viisas nainen <3

  VastaaPoista
 17. Melkein itku tuli. Tää oli niin kauniisti kirjoitettu. Vau. Ei voi muuta sanoo. Nyt tekee mieli ittekki kirjottaa kirje tulevaisuuden itselleni, vaikka en osaakkaan kirjoittaa noin hyvin kun sä. Oon seuraillu sun blogia satunnaisesti, mutta nää sun syvällisemmät postaukset koskettaa joka kerta :-) Kiitos!

  VastaaPoista
 18. Sanattomaksi veti ja sai kyyneleet silmiin. Kirjoitat kyllä uskomattoman kauniisti.

  VastaaPoista
 19. en ikinä kommentoi mut nyt: ei hei IHANA JOANNA!!! ihanaa. olet niin aito ja lempeä. tää oli hirmu koskettavaa ja tunnistin kyllä itseänikin jossain kohdin. ihana joanna <3

  VastaaPoista
 20. Kiitos paljon!! Ja ihana saada sinut mukaan! :)

  VastaaPoista
 21. Kiitos Seni, oon sanaton... kiitos!! ♥

  VastaaPoista
 22. Apua... oon oikeesti niin sanaton näistä kommenteista...! KIITOS ♥

  VastaaPoista
 23. Ei todellakaan mene, ja mieltä kannattaa kehittää aina! Kiitos sinulle.♥

  VastaaPoista
 24. Kiitos!! Toivottavasti saataisiin sut säännöllisestikin mukaan! :)

  VastaaPoista
 25. En tiiä teenkö ennen Halloweenia tutorialeja, viime vuonnahan oli enemmän aikaa niin pystyin tekemään tosiaan montakin postausta :) Mut jos teen testimeikin niin voisin siitä postata, inspiraatiokuvia tai yleistä jutustelua on ainakin luvassa!

  VastaaPoista
 26. Ei sitä pidä hävetä. ♥ Kiitos sulle Kaisa!

  VastaaPoista
 27. Kirjoita ihmeessä!! :) Kiitos, ihana kuulla!

  VastaaPoista
 28. täällä 15-vuotias itsetään epävarma tytöntyllerö kyynelehtii ruudun ääressä. nyt on vähä vaikeeta niin kavereitten kanssa kuin myös poikamaailmassa. välillä tuntuu että jaksaako täältä nousta taas hymyillen uuteen aamuun ja selvistä niistä kylmistä väleistä ja sydänsuruista ja muista asioista jotka luo murhetta, mutta jos sinäki oot sen tehny nii ehkä määki onnistun. ehkä kaikki järjestyy ja jos kirjotan itelleni kirjeen nii voin vaan huokasta helpotuksesta luettuani sen vuosien päästä. kiitos ihanasta tekstistä ♥

  VastaaPoista
 29. Voi että ♥ Kaikki nää jutut vaan kasvattaa sua sellaseksi ihmiseksi joksi sun kuuluukin tulla!

  VastaaPoista

© Joanna Hearts • Theme by Maira G.