SLIDER

JOANNA HEARTS


Helsinkiläinen musiikkibloggaaja ja internetin supersankari, jonka voi löytää valokuvaamasta festarilavojen kupeesta, fiilistelemästä keikkoja pikkuklubien takanurkasta, tai selailemasta Spotifyn uutuuksia yön pikkutunneilla.

UUTISKIRJE

 

Tiedotustilaisuus, jossa Cheek tiedotti "jotain"

Viime perjantaina Cheek tiedotti pitävänsä tämän viikon tiistaina tiedotustilaisuuden, jossa tulee tiedottamaan "jotain" - suuren uutisen, jotakin mullistavaa kenties. Varmasti monen muun tavoin naureskelin tälle tiedotteelle tulevasta tiedotustilaisuudesta jossa tiedotetaan "jotain." Pohdin miksei voi vaan tiedottaa sitä tiedotettavaa asiaa, joka olisi sitten kaikkien tietoisuudessa ilman sen massiivisempia tiedotustilaisuuksia. Cheek vaikuttaa kuitenkin olevan artisti, joka tahtoo tehdä kaiken himpun verran isommin. Helsingin kalleimmasta vuokrattiin siksi kullalla päällystetty huone tulevaa tiedotustilaisuutta varten, jota mediassa buffattiin ja uutisoitiin pilvin pimein ja tilaisuus broadcastattiin myös lopulta suorana netissä. Tiistain sarastaessa, tiedotti Cheek konsertoivansa ensi kesänä Helsingin Olympiastadionilla. Aikaisemmin Cheek on jo nostanut rimaa suomalaisille musiikkiakteille mm. soittamalla loppuunmyydyllä Helsingin Jäähallilla, mikä kotimaisille artisteille on harvinaista.

Eilen tiedotettiin uutisia, tänään ollaan sitten eletty niiden jälkimainingeissa kritiikin ja tyrmäävien kolumnien äärellä; on typerää, että Cheek piti tiedotustilaisuuden, naurettavaa, että stadionkeikka on muka iso juttu, itserakasta nostaa itseään niin korkealle jalustalle ja lapsellista bannata negatiiviset toimittajat tilaisuudesta. Niinpä niin.


Suomalaisen artistin keikan vetäminen maamme sisällä mahdollisimman suurissa puitteissa - eli tällä kertaa Olympia Stadionilla, jossa nähdään yleensä artisteja kuten Metallican, Iron Maidenin, Musen ja Bon Jovin kaltaisia akteja - on suuri juttu. Tämän tasoinen menestys ei ole suomen mittakaavassa enää pientä. Fakta.

Cheek onnistui tämän "muutaman minuutin naurettavan tiedotustilaisuuden" sekä sen hypetyksen avulla toteuttamaan tempauksen, joka nerokkaasti toi rutkasti julkisuutta itse Olympiastadionin tapahtumalle sekä hoiti ohessa suuren osan keikan markkinoinnista. Fakta.

Vaikka keikan merkityksellisyyttä onkin kritisoitu sen vuoksi, että suurin osa katsomosta lienee nuoria naisia, nämäkin ihmiset joutuvat maksamaan lipuista päästäkseen stadionille eivätkä muutenkaan ole sen merkityksettömimpiä musiikinkuuntelijoita 12-vuotiaina kuin 32-vuotiainakaan ja tuovat rahaa keikkakassaan iästään huolimatta. Fakta.

Cheek on edustamansa musiikkigenren menestynein artisti maassamme. On yhdentekevää kenen mielestä joku muu on parempi, tekee musiikkia paremmin tai kokee Cheekin muuten vain ylenpalttisen huonona, Cheek on jokatapauksessa menestynein ja se vaatii älyä myös tämän kaltaisten mainostemppujen osalla. Fakta.

Muistan kun muutamia vuosia sitten Cheek kahmi (jo silloin) ehdokkuuksia ja pystejä omiin nimiinsä enkä voinut käsittää miksi, sillä itse en hänen musiikistaan kummemmin välittänyt. Siitäkään huolimatta en myöskään koskaan kyseenalaistanut sitä, etteikö artistin menestys olisi ansaittua. Tähän vuoteen mennessä asiat ovat jo hyvinkin toisin. Cheek on herättänyt kiinnostukseni jo siinä määrin, että yritin viime kesänä epätoivoisesti sumplia festariaikataulujani sen mukaan, että ehtisin nähdä tämän tähtitaivaan ihmeen kesän aikana livenä (valitettavasti epäonnistuen) edes jossakin. Markkinointi on ollut siis onnistunutta, sillä se on herättänyt jopa kaltaiseni populaarimusiikkiskeptikon huomion.

Siispä hurraa Cheek! Hurraa Cheekin levy-yhtiö ja markkinointitiimi! Hurraa kaikki skeptikot ja epäilijät, jotka ovat epäonnistuen yrittäneet iskeä kapuloita Cheekin rattaisiin! Hurraa kunnianhimoisuus! Hurraa itsevarmuus! Hurraa menestyminen! Hurraa positiivinen energia!

Menestys tulee tottakai väistämättä aina varjopuolien kanssa; kritiikiltä on mahdotonta välttyä ja jokaista valintaa arvioidaan tässä asemassa. (Sekin on valitettavasti fakta.) Siksi huvittuneisuutta ja kritiikkiä on herättänyt myös esimerkiksi Rumban toimittajan bannaaminen tiistain tiedotustilaisuudesta hänen aikaisemmin levittämiensä huonojen levyarvioiden ja muun Cheekiä koskevan negatiivisen kritiikin vuoksi. Cheek kertoo bannanneensa toimittajan koska ei tahtonut tilaisuuteen negatiivista energiaa, mikä mielestäni on täysin inhimillistä. Jos minä päättäisin pitää ensi tiistaina tiedotustilaisuuden, jossa ilmottaisin tekeväni ensi kesänä vaikkapa jotakin huikean ihanaa blogissani, en todella kutsuisi paikalle niitä, jotka ovat lannistaneet minua ja potkineet minua alaspäin. Kutsuisitko sinä?

Tiedotustilaisuus oli kieltämättä Suomen mittakaavassa hieman yliampuvaa, mutta mitä vikaa on innokkuudessa ja yrittelijäisyydessä? Cheekin uralle ominaista on ollut, että mitä enemmän häntä kyseenalaistetaan, sitä korkeammalle hän tähtää. Se saa minut arvostamaan häntä suomalaisena tekijänä. En ole Cheekin enkä hänen musiikkinsa fani, sillä se ei oikein sovi yhteen oman makuni kanssa, mutta se ei kuitenkaan muuta sitä, etteikö Cheek olisi onnistunut lähivuosina herättämään kiinnostustani suuruudenhulluudellaan ja korkeilla tavoitteillaan, joita on mahdotonta kuvailla muuta kuin kunnianhimoisiksi.

Synkässä Suomessa jaksetaan kyllä valittaa, ettei täältä pongahdeta usein maailmalle tai tehdä mitään muutakaan merkityksellistä koska ollaan niin vaatimatonta kansaa, mutta kun joku jaksaa kuitenkin yrittää ja tehdä jotain isommin, sitä arvostellaan rankalla kädellä. Mistä on tullut tämä suvaitsemattomuus ja miksi emme osaa olla ylpeitä niistä suomalaisista, jotka ajattelevat isommin?

Tiedättekö mikä oli hienointa siinä kun Suomi voitti lätkän maailmanmestaruuden? Se, että kannustimme, iloitsimme ja juhlimme yhdessä, ja olimme ylpeitä joukkueestamme joka jaksoi yrittää enemmän ja uskoa johoonkin suurempaan. Miksei tämä ylpeytemme maastamme kanna koskaan jääkiekkoa pidemmälle?

Siinä missä helppo ratkaisu lienee todeta, että Cheek on Suomen musiikkiskenen primadonna, joka kuvittelee itsestään liikoja, minä väitän, että Cheek on kunnianhimoinen artisti, joka ei pelkää tavoitella unelmiaan. Mielestäni Suomeen tarvitaan lisää tämänkaltaista häpeilemättömyyttä ja tekijöitä, jotka tavoittelevat jotakin suurempaa. Isottelijoille löytyy tässä maassa tilaa muttei suvaitsevaisuutta. Toivon sydämeni pohjasta, että Cheekin kunnianhimo tulee pysymään ikuisesti ennallaan - se jos mikä on inspiroivaa.

EDIT 25.11.2013: Cheekin stadionkeikka varattiin loppuun muutamassa tunnissa, BOOYAH!!

46 kommenttia

 1. Heheh.. Mä kun olen nähnyt Cheekin livenä varmaan kolme kertaa ja kaikki kerrat sillä tavalla etten ole edes halunnut nähdä sitä. Saat multa varastaa vaikka jokaisen kokemuksen... :) Mielestäni tiedotustilaisuus oli kaikessa suuruudessaan äärimmäisen naurettava, mutta mikäs siinä jos on pokkaa!

  VastaaPoista
 2. Word sister!

  Cheek on kiilannut omaan musiikkisoittimeeni juurikin tämän (uhka)rohkean, posiitivisen elämänasenteen ja järkkymättömän kunnianhimonsa vuoksi. Ja hitto, että tä mies painaa duunia! Jos meidän synkän Suomen peruspertit ei voi arvostaa hänen pröystälevää asennettaan tai mahtavia massejaan, niin nyökkäisivät hyväksyvästi edes hänen työmotivaatiolleen, kurinalaisuudelleen ja ahkeruudelleen. Musiikki nyt on vähän niin ja näin, kyllä lenkkipoluille ja baarin tanssilattialle kelpaa omasta mielestäni, mutta tarvitseeko kaiken olla aina niin kultturellia ja mieltähivelevää? Mulle kelpaa Cheek, ihan ilman sitäkin, että herra on lavalla kaunista katseltavaa! Ja jos tältä tytöltä kysytään, paranee herran kauniit kasvot vain vanhetessaan...

  VastaaPoista
 3. Hyvä Joanna!!!!

  Oon niin samaa mieltä tästä. Mäkään en oo ennen välittäny musiikista, mut nyt huomaan kuuntelevani aika fiiliksissä :D Ja nimenomaan inspiroidun! Noin sitä pitääkin tehdä! Miks aina pitäis nöyristellä? Kunpa sais tosta kunnianhimosta edes puolet itselle. Hemmetin hienoo, ettei Cheek nimenomaan välitä tollasista typeristä paskanjauhajista. Kunpa ite pystyis samaan.

  VastaaPoista
 4. Siis KYLLÄ! Kyllä, kyllä, kyllä.

  Mun Cheek-tie on ollut töyssyinen eikä aina ihan tosissaan otettava... Ei ehkä edelleenkään. Alkuaikoina naureskelin että mikäs tää liekeissä oleva tyyppi nyt on, hahhahhaa, mutta vuosien mittaan mua alko ärsyttää se kaikkien... Viha? Siis come on, se on vaan artisti ja siis tyhmästi ajatellen: jotain se on hyvin tehnyt kun on tossa asti. Tehkää perässä? Tänä kesänä näin Cheekin festareilla kahteen kertaan (ahaha ja juttelin sille Ruissin jatkoillakin tästä hetken) ja päästin irti viimeistään niiden jälkeen kaikista mahdollisista vastenmielisyyksistäni. Cheekin musiikkia tulee edelleen kuunneltua korkeintaan alkoholin vaikutuksen alasena, mutta pointsit annan kyllä ihan mielelläni Jarelle! Live and let live, älkää jaksako aina märistä... Hyvältä tyypiltä se vaikuttaa, ja onhan toi Cheekin genrekin vähä tollanen jossa saa vetää yli.

  Jotenkin vaatimattomammin ton Olympiastadion-tiedotuksen olis tietysti voinut tehdä mutta toisaalta, miksei näinkin? :D Miksei?! Nii. Mikäs siinä, antaa palaa. Vihaajat vihaa jne...

  -Salainenfanityttö89

  VastaaPoista
 5. Cheek on ihana <3 Mielelläni viettäisin synttärini tuolla Olympiastadionilla :D

  VastaaPoista
 6. Samaa mieltä!!! Ihan huikeeta et joku uskaltaa menestyä

  VastaaPoista
 7. Asiaa Joanna, komppaan! Mietin ihan samaa, kun luin noita kateus- ja kritiikkiartikkeleita ko. Lehdistötilaisuuden jälkeen.

  En olis uskonut teininä kirjoittavani tuota lausetta, koska kuuluin silloin näihin Cheek-dissaajiin. En kuulu enää, koska en oikeestaan kuulu minkään artistin/bändin vihaajiin. Koska miks pitäis? Mää en oo koskaan tykännyt Cheekin musiikista ja tuotannosta kokonaisuutena. Liekeissä oli pienoinen guilty pleasure sillon ku se oli hitti ja Katri Helena-coveri Puhelinlangat Laulaa on liian sulonen <3 Muuten sit en tykkää Cheekistä edelleenkään, mutta antaa toisen taaplata tyylillään ja fanityttöjen fanittaa häntä. Mää en muutenkaan ymmärrä sellasta, että pilkataan sitä, kuinka huonoista artisteista jotkut tykkää. Ei omia mieltymyksiä tarvitse hävetä, varsinkaan musiikin suhteen!

  Olen kerran tosin sattunut näkemään Cheekin livenä Tampereella Blockfesteilla 2 vuotta sitten, ja tykkäsin hänen live-esiintymisestään, pakko myöntää! :D Hän selkeästi tempasi yleisön mukaan ja yleensä Cheek-kyynikkona biletin täysillä mukana, kun Cheek veti Liekeissä tai jonkin muun tutun hittibiisin. Antaa kaverin tehdä juttunsa niinkuin haluaa ja itse kokee parhaaksi! :)

  VastaaPoista
 8. Kiitos hyvästä blogitekstistä! Aivan samaa mieltä kanssasi!

  VastaaPoista
 9. Ei liity tähän julkaisuun mutta löysin jotain mistä voisit tykätä. :)

  http://www.thisismykea.com/designs/product/Expedit%2BBookcase

  VastaaPoista
 10. onko cheekissä mitään, mitä saa kritisoida?

  VastaaPoista
 11. Pääosin oon ihan samaa mieltä sun kanssa, eipä sen pitäis kenenkään peppua kaivella jos joku menestyy omassa jutussaan. Pakkohan siinä on jotain hyvää olla, kun se kerran on niin suosittu, vaikka just MUN mielestä ei olisikaan!
  Sit se, mistä oon eri mieltä: Kieltämättä Rumban artikelissa mentiin vähän överiksi, mutta silti on mun mielestä aika naurettavaa ton luokan artistilta alkaa bännimään jotain yksittäistä toimittajaa - jos kerran on niin suuri ja mahtava (niinkuin esim tosta överistä tiedotustilaisuudesta vois päätellä), niin yhden musiikkilehden toimittajan dissausarvostelu pitäis olla hyttysen ininää! Julkisuustemppuna toimiva, mutta vähän... no, naurettavaa toimintaa silti. Allaoleva kuva on sen takia musta aika osuva.

  https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1441385_771700179522954_1050983274_n.jpg

  VastaaPoista
 12. Mä oon nähnyt Cheekin tasan kaks kertaa livenä. Ekan kerran vuonna 2007 Kotkan Seukkareilla, silloin kun hänen kovin hittinsä oli Räplaulajan vapapäivä. Toisen kerran kesällä 2013 Turun Klubilla, jossa hän huomaamattaan kaatoi kaljani mun päälle. Pyysin nimmaria pikkuveikalle joka on kovan luokan Cheek-fani.
  Myöhemmin tänä syksynä jo lähemmäs kolmekymppinen kaverini kiteytti jotenkin osuvasti fanituksensa Cheekkiin (nytten jaksa alkaa sitä tähän kirjoittamaan kun kommenttini on jo nyt ihan helvetin pitkä...).
  Monta vuotta oon ollut ikuinen Cheek-vihaaja. Vain siksi koska...no, se mies vaan ärsyttää mua. Tai no, ärsytti.
  Jänskintä oli huomata että kauppareissulle veikkani kanssa lähtiessä kysyin että voijaanko kuunnella Kuka muu muka-levyä.
  Oon aina kulkenut musiikillisesti vastavirtaan mutta tänään leikin ajatuksella Jaren ens kesän stadionkeikasta, hih.

  VastaaPoista
 13. Mutta miksi se oli naurettavaa? Miksi omakin ensireaktioni oli huvittuneisuus? Siksikö, ettei muut ole täällä ennen tehneet asioita samalla tavoin tai yhtä isosti? Miksi se on naurettavaa? Miksi pitäisi aina nöyristellä? Niin paljon kysymyksiä... Kukaanhan ei pakota menemään tiedotustilaisuuteen vaikka joku sellaisen pitäisi eikä ole tyhmää pitääkään sellaista jos kiinnostusta on, ja selkeästi on kun tästä ollaan saatu näin kova mylläkkä aikaiseksi! :) Cheekhän jasittäisiä koi tiedotustilaisuuden jälkeen haastatteluja käsittääkseni kaikille paikalla olleille medioille vielä muutama tunti itse tiedotuksen jälkeen, mikä lieni tilaisuuden "oikea" agenda alunalkaen...

  VastaaPoista
 14. Mä en voinut ennen sietää Cheekiä, mutta se on niin sitkeästi pysynyt pinnalla ja vienyt uraansa eteenpäin, että olen hiljalleen kääntänyt kelkkani. :) Vaikken VIELÄKÄÄN herrasta muuten kovinkaan välitä. Tosin tykkäsin siitä biisistä, jonka se teki Jonne Aaronin kanssa, kovasti!

  VastaaPoista
 15. Elämä on liian lyhyt vihaamiseen! Live and let live!

  VastaaPoista
 16. En haluis vetää tuota kateuskorttia esiin, se on musta liian helppo! Et aina jos joku sanoo jostakin jotain negatiivista niin "se on vaan kateellinen." :D Se on vähän vanha juttu jo. Mutta vaikkei kateellista niin negatiivista kansaa tunnutaan olevan kuitenkin, miksi? Toistan itseäni, mutta live and let live!

  VastaaPoista
 17. Saat tehdä mitä tykkäät, tämä teksti on vain minun mielipiteeni. Kyse ei ole niinkään Cheekistä ja siitä saako häntä kritisoida vaan siitä miksi Suomessa olemme niin negatiivisia ja tahdomme ampua alas välittömästi kaiken erilaisen yrittelijäisyyden.  "Arvostelu eli kritiikki (kreik. krinein 'erottaa, ratkaista') on arviointia, jossa tarkoituksena on arvosteltavan asian arvon tutkiminen, pohtiminen ja määrittely. Kritiikki on siis luonteeltaan arvottavaa. Arvostelija on alansa asiantuntija, ja hän pystyy analysoimaan arvioitavaa asiaa esimerkillisesti."  Ihmiset tuntuvat kyllä harrastavan paljon tuota määrittelyä ("Cheek on pelle", "Cheek on paska", "Cheek ei ansaitse tämmöstä", "Cheek on itseään täynnä"), muttei niinkään sen perustelua. Faktat on faktoja kuten yllä mainitsinkin ja niitä on mielestäni turhaa alkaa vääntämään. Cheek on päässyt pitkälle, piste. Kotimaisen artistin stadionkeikka on suuri saavutus, piste. Hyvin voi sen sijaan kritisoida esimerkiksi musiikkia, jossa taas on väännönvaraa. Enhän itsekään Cheekin musiikista erityisemmin pidä, joskin en myöskään vihaa. :) Elämä on sellaisen lietsomiseen liian lyhyt.

  VastaaPoista
 18. Toi toimittajan bannaaminen oli ainoa juttu mitä munkin piti vähän pidempään miettiä. Musta toi kuva taas on tosi typerä koska se antaa sellaisen kuvan, että Cheek antaisi porttikiellon kaikille toimittajille, jotka antaa huonoja arvosteluita mitä hänhän ei ole tehnyt - Cheek on varmasti saanut uransa aikana satoja negatiivisia arvosteluita, tässä puhutaan nyt vain yhdestä toimittajasta jolla on poikkeuksellisen negatiivinen suhtautuminen kyseiseen artistiin. Mitä järkeä tai hyötyä olisi tuoda tällaista toimittajaa yhtään lähemmäs itseään?  Oon samaa mieltä, että tämä porttikielto näytti, että Cheekilläkin on heikot kohtansa, mutta kuten sanoin, mielestäni se kielii vain inhimillisyydestä ja mielestäni inhimillisyys on aina plussaa. :) Ja kuten sanoit, ainakin julkisuustemppuna porttikielto oli toimiva. Kuten bannattu toimittajakin kirjoitti; "Cheek on yhden tähden esteetikko ja muusikko, mutta ainakin neljän tähden bisnesmies."

  VastaaPoista
 19. Itsekin leikittelen ajatuksella! Cheekiä en ole koskaan sen kummemmin kuullut/kuunnellut/välittänyt, mutta nyt voisin pistää vaikkapa uusimman levyn soimaan ja kokeilla vähän kepillä jäätä!

  VastaaPoista
 20. Ensimmäinen asiallinen ja fiksu teksti liittyen tähän tiedotustilaisuuteen! :)  Mun mielestä on hienoa, että suomalainen sooloartisti uskaltaa lähteä tekemään tällaista keikkaa, kovin monet eivät uskaltaisi edes miettiä asiaa. Ja muutenkin se, ettei omaa juttua hävetä, ja asiat tehdään sen arvoisesti kuin itsestä tuntuu että ne ovat.  Cheekissä olis monille hyvää esimerkkiä, että otetaan se mikä ansaitaan ja minkä vuoksi on tehty töitä eikä turhaan yritetä peitellä sitä.

  VastaaPoista
 21. Kiitos! :) Oon samaa mieltä, että useamman pitäisi rohkeasti uskaltaa tehdä omaa juttua ilman häpeämistä ja uskaltaa menestyä!

  VastaaPoista
 22. Fiksu teksti ! Olet ihanan oloinen tyttö :)

  VastaaPoista
 23. Ja lisäys vielä tänään, tuli tästä quotesta mieleen: "En vain halunnut antaa haastattelua yhtenä elämäni tärkeimmistä päivistä toimittajalle, joka selkeästi suhtautuu minuun henkilönä ivallisesti. Teen lukuisia haastatteluita vuodessa ja yhteistyö median kanssa on sujunut hyvin. Jokaisella artistilla on kuitenkin mielestäni oikeus päättää haastatteluista. On jotenkin hassua, että moni ei sitä tässä näe" Cheek kertoo.  Kyllä itse ainakin pyrin nykyään siihen, että ympäröin itseni positiivisilla ihmisillä ja asioilla ja pyrin jättämään vähemmälle negatiiviset ihmiset ja asiat. Tämä ei ole mikään minun keksimä juttu vaan ihan yleinen elämänohje. :) En näe mitenkään erikoisena, että sitä soveltaa myös työelämää eikä se tarkoita etteikö KESTÄISI niitä negatiivisia asioita, mutta miksi kutsua niitä lähelleen silloin kun ei tarvitse?

  VastaaPoista
 24. Kiitos tästä kirjoituksesta, olen täysin samaa mieltä kanssasi! Vaikka olenkin vähän puolueellinen, sillä olen fanittanut Cheekiä alusta asti. :)  Tuosta toimittajan paikalle tulemisen epäämisestä sen verran, että musta sekin vain osoittaa Cheekin fiksuuden median suhteen. Sehän sai silläkin asialla vain lisää julkisuutta, ja nimenomaan julkisuutta omalle tiedotustilaisuudelleen.  GO CHEEK!

  VastaaPoista
 25. Tässä postauksessa on juurikin se oikeanlainen asenne ja ote kyseiseen uutiseen. Jokaisella toki oikeus omaan mielipiteeseen, mutta onhan se nyt typerää, että joka tuutista saa lukea ja kuulla vain negatiivisia näkemyksiä tiedostustilaisuuden, stadionkeikan ja toimittajan bannaamisen suhteen.  Eikö kukaan enään kannusta artistien menestystä? Toiset tykkäävät toisenlaisesta musasta ja toiset toisenlaisesta. Se että ei itse välittäisi rapista, hip-hopista tai muista samaisiin genreihin kuuluvasta musiikista, ei tarkoita että se ei musiikkia olisi.  Ihmisten tulisi osata iloita siitä, että meille on nykypäivänä suotu mahdollisuus kuunnella erilaista musiikkia. :) Itse ainakin nautin siitä, että joskus tekee mieli kuunnella tuota ja joskus tätä.  Ja tuokin, että on mahdollisuus esiintyä stadionilla on mielestäni hyvin suuri saavutus, kuten mainitsitkin, että harva kotimainen artisti on siellä päässyt esiintymään.

  Kirjoitat hyvin ja tuollaista tekstiä tarvitsisi nähdä useamminkin mediassa. :)

  VastaaPoista
 26. Kaikki julkisuus on hyvää julkisuutta vai miten se meni :D

  VastaaPoista
 27. Kiitos paljon! :)

  Noh, tämä on vain minun mielipiteeni, muut saavat ihan rauhassa olla negatiivisia jos haluavat, mutta uskon, että negatiivisuus on aina myös itseltä pois. Toivoisin, että osattaisiin olla enemmän iloisia muiden puolesta! Loppujenlopuksi, mitä väliä jollain tiedotustilaisuudella, keskitytään mielummin siihen mitä siellä tiedotettiin ja mitä mieltä itse kukin siitä on!

  Niinpä, erilaisuus on rikkaus!

  VastaaPoista
 28. Mä oon aina tykännyt suomiräpistä ja hiphopista, mutta Cheek ei ole koskaan uponnut (paitsi Liekeissä, mun salainen guilty pleasure silloin vuooosia sitten). Sen lisäks, että musiikki ei ihan uponnut, ei myöskään kiinnostanut kuunnella artistia, josta tuli niin ärsyyntynyt olo - jotenkin sen tavassa tuoda itseään esiin.  Sit tuli Vain Elämää ja keikautti mun mielipiteet Cheekistä ihan täysin. Näin siinä Cheekin ihmisenä, Jarena. Ja pian kiinnostui jokainen naistenlehtikin Cheekistä ja lumipallo lähti vyörymään.  Edelleenkään en Cheekin musiikkia kuuntele, mutta musta on jotenkin hienoa nähdä joku, jolla on pokkaa näyttää se, kuinka hyvin menestyy ja tähdätä vieläkin korkeammalle. Itse arvostan Cheekiä enemmän kuin esim. Jukka Poikaa tai Stigiä, koska tuntuu että toi kaksikko on myynyt ittensä ja musiikkinsa ihan täysin rahan tähden. Kun verrataan mitä herrat on tehnyt aiemmin ja mitä ne tekee nyt. No, tämäkin mielipide voi joskus muuttua.:) Mutta Cheek on aina ollut Cheek, samanlainen.  PS. Ihmiset on puhunut paljon tosta toimittajan bännäämisestä: kritiikki ei ole tullut vain toimittajilta vaan niinkin korkealta kuin meidän kulttuuriministeriltä. Jollain tasolla pystyn ymmärtämään, että jossain tulee raja vastaan negatiivisuudelle.

  VastaaPoista
 29. Tosi hyvin kirjotettu! Mä en ymmärrä tota Cheekin vihaamista. En mä ainakaan inhoa artisteja joiden musiikki ei iske itseeni, enkä toivo heille mitään huonoa tai kulje kylillä haukkumassa. Mistä johtuu, että Suomessa kaikki pitää olla vaatimatonta? Miksei saisi tietää omaa markkina-arvoaan ja tiedostaa, että on työssään/harrastuksessaan hyvä? Ylimielisyys on mielestäni kuitenkin eri asia.  Hyvä pointti myös tuo jääkiekko, koska se on ainoa asia, jossa voidaan olla samaa mieltä. Mutta se, että koripallomaajoukkue menestyy kansainvälisesti niin ei yhtäkkiä olekaan hyvä asia, vaan saadaan haukkua ja toivoa sen oman maan edustusjoukkueen häviämistä. En voi ymmärtää tiettyjä suomalaisia.  Emmi L.

  http://happyfeetingblogi.blogspot.com

  VastaaPoista
 30. äh, mua harmitti kauheesti lukea niitä solvauksia cheekistä tiedotustilaisuuden jälkeen jokapaikassa. En tajua, miksei ihmine sais olla ylpeä saavutuksistaan? Voiko joku väittää, ettei itse olis ylpeä saadessaan järjestää olympiastadionikeikan? Ihme lapsellista huutelua taas "Bieberi on homo" "Cheekki on pelle". Kertoo vaan itse huutelijoista jotain.

  Hassua miten ei artistilla ole mukamas lupaa nauttia omasta menestyksestä ja päättää valinnoistaan? Ihan sama missä mittakaavassa tilannetta katsoo ja onko kyse tiedotustilaisuudesta tai vaikka omista syntymäpäivistä.. Miksi kutsua sellainen tyyppi, jonka vihan haistaa kilometrin päähän? Artistit on vaan artisteja, joilla ei oo lupaa pahoittaa mieltään tai "kiukutella". Kaiken paskan joutuu sietämään niskassaa, ainoastana siks että on valinnut ammatikseen julkisuuden.

  Huoh, en saanut yhtään nyt mielipidettäni niinkun yritin :D Mutta samapa se, sä kuitenkin sanoit jo asiat niin hyvin, ettei olis itse tarvinnut sanoa kuin hyvä kirjoitus ja ihanaa et tuot oman mielipiteesi julki vaikka tälläisestäkin usein syntyy ainoastaan paskatornaado! :)

  VastaaPoista
 31. Joo en tajuu mitä hyötyä siitä olisi ollut yhtään kenellekään kutsua tuonne tilaisuuteen toimittaja joka jo lähtökohtaisesti suhtautuu artistiin todella vihamielisesti. :D En vaan näe siinä mitään järkeä miltään kannalta.

  VastaaPoista
 32. Puit mun ajatukset sanoiksi. Itsekin aluksi naureskelin ja ihmettelin miksi piti pitää suureellinen tiedotustilaisuus, mutta vähän ajan päästä tajusin kuinka suurta mainosta jne. tiedotustilaisuudesta ilmoittaminen toi jo keikalle. :D
  Ja miksi ei saisi tehdä asioita suureellisemmin?! Suomessa ollaan tottumattomia tuollaiseen, että nostetaan itseään jalustalle ja tehdään vähän erilailla kuin muut.

  Kaiken kaikkiaan hieno juttu Cheekille, että hän uskaltaa yrittää :)

  VastaaPoista
 33. voisi ajatella niinkin, että sinun näkökulma on todella negatiivinen, kun pidät tuon tiedotustilaisuuden ja toimittajan bannaamisen arvostelua hyökkäyksenä cheekiä ja menestymistä vastaan. minä voin sanoa että tiedotustilaisuus oli säälittävä ja noloa itsensä buffaamista, vaikka oonkin sitä mieltä että cheek on taidokas bisnesmies kun onnistuu tekeen niin menestyksekästä musiikkia, oli sen laadusta mitä mieltä tahansa :)  yritän kai sanoa että en ymmärrä miksi pitää tehdä näin negatiivinen kirjoitus ihmisistä, jotka sanovat oman mielipiteensä yhdestä tiedotustilaisuudesta. eikö ois positiivisempaa tehdä positiivisia postauksia eikä valittaa muiden negatiivisuudesta levittäen samalla negatiivisuutta itse?

  VastaaPoista
 34. Tottakai saa sanoa mielipiteensä tilaisuudesta, ja kritisoidakin! Mielestäni en lähestynyt tätä näkökohtaa mitenkään aggressiivisesti tai negatiivisesti vaikka olenkin eri mieltä näiden ihmisten kanssa. Onko mielestäsi positiivisuuden puolestapuhuminen negatiivista energiaa negatiivisuutta vastaan? Eihän tämä ole millään tavoin "negatiivinen kirjoitus ihmisestä jotka sanovat oman mielipiteensä yhdestä tiedotustilaisuudesta" vaan kirjoitus jossa kysyn MIKSI ihmisten mielipiteet kaikesta ylipäätään ovat nykyään niin negatiivisia? Ei se ole negatiivisuutta jos joku en kanssani eri mieltä tai se jos minä olen sinun kanssasi eri mieltä, negatiivista on sanoa, että "Cheek on paska pelle joka ei oo saavuttanut mitään" ja vieläpä ilman perusteluita. Olen pahoillani jos olet käsittänyt minut jotenkin väärin ja pahoittanut siitä mielesi.

  PS. Enkö mielestäsi ole tehnyt positiivisia postauksia? :D Selkeästi et ole tutustunut blogiini sen kummemmin...

  VastaaPoista
 35. oot tehnyt paljon positiivisia postauksia, tarkoitin vain että tää ei kuulu niihin.  en ole itse nähnyt että kukaan sanoisi ettei cheek ole saavuttanut mitään, lähinnä sitä että cheek on pelle. se on varmaan ihan totta mutta ois tyylikkäämpää jättää se sanomatta ääneen ihan kuin minusta ois tyylikkäämpää jättää tällaiset negatiiviset postauksen tekemättä.  mutta mielipideasioitahan nämä toki on! itse vain koen tämän tällä tavalla...

  VastaaPoista
 36. Itse olen nähnyt juurikin tällaisia kommentteja joissa vauhkotaan siitä miten Cheek ei ole saavuttanut mitään jne, tämä postaus oli siis lähinnä "vastaus" tai kannanotto niihin. Minusta on edelleenkin huvittavaa, että näet tämän negatiivisena postauksena... Kai me olemme vaan tosiaan eri mieltä asioista. :)

  VastaaPoista
 37. Komppaan Elamilian tekstiä kyllä ihan kympillä. Ja tietty tätä sun postausta, Joanna!

  Harmi, että suomalaiset ovat välillä niin kovin katkeran tuntuista kansaa. Jos jollain toisella on pokkaa tehdä isoja asioita, elää oma elämä täysillä ja onnistua unelmiensa toteuttamisessa, koetaan se niin kuin se olisi jotenkin itseltä pois. Johtuuko se kateudesta? Vai siitä, että silloin kun itsellä menee huonosti tai ei uskalleta tehdä asioita niin ei kestetä nähdä toisen onnistumista? Vai onko noilla kahdella asialla edes eroa...

  En itsekään tykkää suomalaisesta räpistä musiikkityylinä, enkä etenkään Cheekistä, mutta en jaksa vihata asioita siksi etteivät ne ole minun makuuni. Cheek on saavuttanut harvinaisen paljon ollakseen suomalainen artisti, ja se on minusta tosi kunnoitettavaa. Jos jostain pitäisi ärsyyntyä, niin mielummin sellaisista (lahjattomista) artisteista, jotka ponnahtavat julkisuuteen valtavan markkinoinnin voimasta tekemättä itse juurikaan mitään menestyksen eteen. Idolsin kaltaiset formaatit ovat omiaan tuottamaan tällaisia, mutta sieltäkin on ponnahtanut liuta poikkeuksia. Mikään ei ole mustavalkoista. :)

  Plus sekin vielä että ihmiset saadaan kuuntelemaan ihan mitä vain, kunhan on tarpeeksi rahaa markkinoida. Jos mä menisin studioon ja äänittäisin biisin ja mulla ois muutama miljoona euroa rahaa jotta saisin mainokset pyörimään telkkarissa ja radiossa ja kaikkialla, niin kyllä ihmiset sitä todennäköisesti kuuntelisi.

  Sen takia kunnioitan lahjakkuutta ja ahkeraa työntekoa paljon enemmän kuin suhteilla ja rahalla maineeseen ponnistaneita artisteja! Myös Cheek on nähnyt paljon vaivaa suosionsa eteen.

  Olen omassa elämässä nähnyt vierestä toisen ihmisen nälvimistä siksi, että tämä toinen ihminen onnistuu asioissa joista unelmoi. Elämä on toden totta liian lyhyt vihaamiseen. :)

  VastaaPoista
 38. En voisi enempää yhtyä tähän postaukseen! Ihan loistava kirjoitus. Cheek on menestyksensä ansainnut. Ei mitään lisättävää. <3

  VastaaPoista
 39. en oo koskaan tainnu kommentoida, mut cheekin "tykkääjänä" on pakko iskeä oma lusikka soppaan, mä ihailen jarea lähinnä just sen takia, että hän osaa olla omaittensä, tekee työtä menestyksen eteen. hän on alottanu nollasta ja on muutenki aivan älyttömän mahtava ihminen (kaverin kaveri). jokaisella tietysti on mielipiteensä, mut MAHTAVAA että joku osas ottaa näin ison askeleen ja lähteä rokkaamaan stadionin ja liput loppu 71minuutissa.

  hyvä teksti kans! elokuuta odotellessa 8) itehän jonotin lippua netissä 45min :-D

  VastaaPoista
 40. tää ei varsinaisesti kerro kyllä mistään muusta kuin Suomen kansan paskasta musiikkimausta.

  VastaaPoista

© Joanna Hearts • Theme by Maira G.