SLIDER

JOANNA HEARTS


Helsinkiläinen musiikkibloggaaja ja internetin supersankari, jonka voi löytää valokuvaamasta festarilavojen kupeesta, fiilistelemästä keikkoja pikkuklubien takanurkasta, tai selailemasta Spotifyn uutuuksia yön pikkutunneilla.

UUTISKIRJE

 

Mitä ikinä oletkaan, ole kiltti sellainen


Ennen mitä ikinä oletkin, ole hyvä sellainen oli mielestäni aivan mahtava ja todella inspiroiva lausahdus. Ajan kanssa aloin kuitenkin ajatella, ettei se ole mahtava eikä inspiroiva ollenkaan, päinvastoin! Se on painostava ja vaativa, oikeastaan se jo itsessään on koko ongelma. Nykyään pitäisi tehdä jokaisesta illasta ikimuistoinen, opiskella korkealle, tehdä tauotta töitä, sekä käydä päivittäin salilla ja sunnuntaisin kirkossa lunastaakseen paikkansa tässä yhteiskunnassa. Se tuntuu joskus tosi paljolta; eikö se vain riitä, että kunnioittaa muita ja on hyvä ihminen, vaikkei olisikaan sydänkirurgi?

Hiljattain olen ymmärtänyt, että riittämättömyyden tunne on ollut oikeastaan koko elämäni ydinongelma olipa kyse sitten mistä tahansa aina miehistä opiskeluun. Riittämättömyyden tunne on se mikä on kummitellut takaraivossani ja saanut minut ahdistumaan ja pahasti. Meitä aina pusketaan eteenpäin ja koulutetaan olemaan parhaita - joskus me olemmekin! - mutta useammin ennen kuin myöhemmin me emme ole parhaita kaikessa koska on olemassa yksinkertaisesti niin monia juttuja mitä tehdä. Mutta sekin on ihan okei! Tarvitseeko meidän koko ajan tuntea oloamme huonoksi sen vuoksi?

Kunnianhimo on mieletön piirre ja on kunnioitettavaa yrittää parhaansa kokeilitpa sitten mitä tahansa, mutta on mahdotonta olla tosi hyvä ihan kaikessa mitä tulet koskaan kokeilemaan, tekemään tai olemaan. Ei aina tarvitse suorittaa! Joskus saa ihan oikeasti vain tehdä. Minun ei tarvitse olla hyvä kaikessa mitä yritän, se on joskus vaikea myöntää. En ole kauhean hyvä urheilussa, mutta olen aika kova kirjoittamaan. Mulla on aika iso maha, mutta tosi kivat silmät! En kokkaa taitavasti, mutta otan aika kivoja valokuvia! Minun ei tarvitse olla maailman paras aivan kaikessa, on tarpeeksi, että ollaan parhaita jossain ja jokainen meistä on hyvä jossain, pitää vain löytää se juttu missä! Juuri siksi meidän pitääkin mielestäni kokeilla, epäonnistua ja pärjätä huonommin, jotta löydämme sen oman juttumme kun se tulee vastaan.

Siispä tiivistääkseni; mikä ikinä oletkaan, ole hyvä sellainen - hyvä sanan kiltissä, anteeksiantavaisessa, tolerantissa mielessä vaikka et olisikaan hyvä potkimaan palloa tai paistamaan pihviä. Mitä ikinä oletkaan, ole kiltti sellainen."I've missed more than 9000 shots in my career. I've lost almost 300 games. 26 times, I've been trusted to take the game winning shot and missed. I've failed over and over and over again in my life. And that is why I succeed."

— Michael Jordan12 kommenttia

 1. välillä toi riittämättömyyden tunne puskee kovastikin esiin, kun kaverit ja tutut harrastaa paljon ja käy parempia kouluja ja ne on löytäneet sen oman juttunsa. ite oon rauhallisempi ja tykkään olla paljon kotona ja tehdä yksin asioita enkä oikein tiedä mitä musta tulee, mutta entisen oman elämäntyylin häpeemisen sijaan oon oppinu hyväksyyn sen. :)

  VastaaPoista
 2. Mun ongelma on päinvastoin se, etten ole paras missään. Olen tasaisen hyvä kaikessa, mutta en missään "tarpeeksi hyvä". Olisin mielelläni todella taitava kirjoittaja tai vaikkapa hiihtäjä! Ei voi keskittyä vahvuuksiinsa, jos niitä ei periaatteessa ole.

  VastaaPoista
 3. "Whatever you are, be a kind one." <3

  VastaaPoista
 4. Kaunis kirjoitus!:) Tärkeä aihe!

  VastaaPoista
 5. Vau. Vaaleanpunaisia sydämiä♥

  VastaaPoista
 6. Äh, ei sekään väärin oo! Ei aina tarvii olla jossain tekemässä jotain superhienoa ja legendaarista! Tärkeintä et nauttii elämästä, oli se sit kotona kirjan kanssa tai ulkona huvipuistossa :D

  VastaaPoista
 7. Voi kuule, et varmaan voi ihan oikeasti väittää, että olet kokeillut KAIKKIA maailman asioita? :D Jos ei ole löytänyt omaa juttuaan niin pitää vain jatkaa etsimistä! :)

  VastaaPoista
 8. Voihan että! Osuit juuri sen asian ytimeen, jonka kanssa olen painiskellut koko elämäni monessa asiassa. Olen hirmuisen kunnianhimoinen ja juuri nyt saamassa AMK-insinööritutkinnon valmiiksi. En osaa olla edes iloinen tästä, koska takaraivoni suorittaja huutaa "ei AMK-taso riitä, pakko hakea yliopistoon hakemaan DI-paperit". Ja äeh. Olen aina ollut hyvä koulussa ja minulta on vaadittu (minä! ja halusin miellyttää muita myös olemalla hyvä) paljon sen takia. Kaikki aina hokivat "tämä tyttö menee yliopistoon ja tekee vielä vaikka mitä". Tämä ajatus on kummitelut koko AMK-urani ajan. Mutta niin hups, innostuinpas avautumaan(voisin avautua vielä vaikka kuinka)! Mutta ajatuksenani oli sanoa kiitos. Sydämmellisesti kiitos. Avasit silmäni asialle, jonka aina välillä unohdan. Kiitos. ^__^ <3 Tulikohan tarpeeksi monta kiitosta? Haha!

  VastaaPoista
 9. <3 Pitäisi oppia olemaan ylpeä siitä mitä on jo saavuttanut!!!

  VastaaPoista

© Joanna Hearts • Theme by Maira G.