SLIDER

JOANNA HEARTS


Helsinkiläinen musiikkibloggaaja ja internetin supersankari, jonka voi löytää valokuvaamasta festarilavojen kupeesta, fiilistelemästä keikkoja pikkuklubien takanurkasta, tai selailemasta Spotifyn uutuuksia yön pikkutunneilla.

UUTISKIRJE

 

Tulips


Naputtelin mustekynää tiskin reunaan tylsistyneenä samalla kun aurinko tulvi sisään avonaisista ikkunoista ja ovista. Aamu oli ollut tosi hiljainen, ja liikkeen ihmisiä kulki lähinnä liikkeen ohi, suoraan puistoon. Yhtäkkiä tuntui siltä kuin koko tilan energia olisi muuttunut valoisammaksi ja kun käännyin ovelle, seisoi siellä vanhempi, turbaanipäivänen mies, joka tervehti aurinkoisesti englanniksi, mutta hyvin paksulla intialaisella aksentilla. Mies näytti siltä kuin olisi pompannut suoraan satukirjasta; turbaanin lisäksi kasvoja kehysti pitkä, hopeanharmaa parta sekä leveä hymy, ja kaiken sen keskellä napitti pelkäämätön ja lämmin katse.

Hän käveli tiskille luokseni ja katsoi syvälle silmiin, yhtäkkiä hän näytti mietteliäältä ja kysyi saisiko hän ennustaa kädestäni. Vaikka olisin ehkä vapaa-ajallani ollut hyvinkin kiinnostunut, olin kuitenkin virka-ajalla joten kohteliaasti kieltäydyin. ”Voin lukea myös kasvoiltasi”, mies totesi englanniksi ja kertoi kuinka myös kasvoilta voi lukea paljon. Mies kaivoi pienestä, kuluneesta lompakostaan paperilapun ja kirjoitti siihen vapisevalla käsialalla jotakin. Sitten hän rutisti muutaman sentin levyisen lapun pieneksi mytyksi, asetti sen kämmenelleni ja sulki sen nyrkkiin. Mies kysyi nimeäni, ikää, perhettä, isoäitini nimeä, lempikukkaa, mitä nyt ikinä keksikään. Kerroin, että isoäidilläni on sama nimi kuin minulla, ja ettei minulla ole lapsia. Lempikukastani en heti ollut varma, vaihtelin mieltäni ruusujen ja tulppaanien välillä, mutta lopulta vastasin ”tulips.”

Miehen katse vaelteli pitkin mun kasvoja, otsasta leukaan ja pitkin poskia, samalla kun hän kertoi miten olen hyväsydäminen, mutta vähän rikki. Että minun kehoni ja sydämeni on aina tässä, mutta mieleni leijailee jossakin muualla, kuten perhoset. Että minua on satutettu ja sydämeni särjetty monta kertaa, mutta vasemmasta silmästäni näkee, että salaa uskon silti edelleen rakkauteen. Olen ”clean-spirited” ja lämmin ihminen, mutta mun mieli leijailee kuten perhoset, minun pitäisi saada se tänne alas missä minun sydämeni ja kehonikin on. Elämääni astuu kuulemma joku, jonka jälkeen mieleni ei enää ole yhtä levoton, vaan rauhassa.

Lopulta mies lähti, ja jäin tuijottamaan ulos ulko-ovesta käteni edelleen tiukassa nyrkissä. Kevyt kesätuuli puhalsi sisään ja tuntui melkeen siltä ettei mitään olisi juuri tapahtunutkaan. Join lasillisen vettä ja avasin käteni, nostin sen sisältä ruttuisen paperipallon ja silitin sen auki. Sen sisällä luki heiveröisin kirjaimin    t u l i p s.


31 kommenttia

 1. Sanalla sanoen: Ihanaa. Kaunis teksti.

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana teksti, sain kylmiä väreitä! <3

  VastaaPoista
 3. rakastan tätä tarinaa niin paljon. maailma on uskomaton paikka. <3

  VastaaPoista
 4. ihana :) on pitänyt aikaisemmin jo kirjoittaa ja kertoa sinulle että osaat kirjoittaa todella hyvin. kirjoitat kauniisti ja niin että näen selvästi mitä tarkoitat..mä en osaa kirjoittaa ymmärrettävästi mutta toivottavasti tajusit :)

  VastaaPoista
 5. Mää oon aivan samaa mieltä! Kaunis, herkkä ja tekee mieli lukea paaaaljon pidempäänkin tätä tekstiä <3

  VastaaPoista
 6. Kiitos paljon että jaoit tämän, tuntui erityiseltä saada lukea tämä teksti!
  Olet ihana <3

  VastaaPoista
 7. En ole ennen kommentoinu sun blogia mut nyt on pakko :
  Tuli ihan huisit kylmät väreet! Elämässä on hassuja ja ihania taikahetkiä.
  Kaunis blogi!


  Aurinkoista viikonloppua :)

  VastaaPoista
 8. Komppaan edellisiä kommentoijia täysin, wow mitkä väreilyt meni kehossa lukiessa tätä tekstiä. Voin lukea tekstin yhä uudestaan ja uudestaan. Ja oon lukenut tätä tekstiä myös ääneen frendeille ja fiilistelly sua heille.

  VastaaPoista
 9. Taikaa elämään vai elämän taikaa? :)

  VastaaPoista
 10. Aivan ihanasti kirjoitettu ♥ Tuli kyllä kylmiä väreitä kun ajattelin tuota kohtausta ja tuota paperilappusta, hui.

  VastaaPoista
 11. NIIN MÄKIN kun avasin tuon lapun kädestäni.

  VastaaPoista
 12. Tällä tarinalla on ollut ihmisiin vähän se vaikutus :D ♥

  VastaaPoista
 13. Niin on! Olispa enemmän! Kiitos ♥

  VastaaPoista
 14. Ihana teksti!! ♥ :) Yllätyin muuten kun huomasin että olet suomalais-kreikkalainen, täällä kirjoittelee toinen samanlainen :D haha!

  VastaaPoista
 15. Ei tämmöstä voi tapahtuu! Ihan hullun siistiä. :)

  VastaaPoista
 16. Hei mulle kävi tää sama homma eilen! Olin töissä Hakaniemessä, kun hän tuli tähän ja sanoi että haluaa ennustaa. Oltiin juuri sulkemassa eikä ollut asiakkaita, joten sanoin että okei. Hän kirjoitti heti mullekin pienen lapun ja laittoi nyrkkiini, kyseli kaikenlaista ja sanoi miten näkee mun silmistä että olen hyvä ja rehellinen ihminen ja tuun tekemään jotain suurta, en täällä vaan jossain ihan muualla. Hän näkee, että mulla on ollut paljon vaikeuksia elämässä mutta ne on ohi nyt. Hän sitten kysyi lempiväriäni ja ikääni ja vastasin, että punainen ja juuri täytin 21. Hetken päästä sain avata lapun ja siinä luki "Red 20-21". Tässä kohtaa olin aivan haltioituneena ja tiesin miehestä jo etukäteen sun tekstin lukeneena. Noh, sitten hän sanoi että haluaa rahaa, että 20 euroa per henki (poikaystäväni oli siis vieressä myös). Katsottiin lompakoista, että meillä on vain viisi senttisiä ja hän ei niitä aluksi kelpuuttanut vaan käski ottaa kassasta rahaa ja antaa hänelle, näytti jotain kuvia nälkäisistä lapsista ja muuta valitteli. Hoki, että näkee minun silmistä että minulla on rahaa. Annettiin sitten lopulta kolikot mitä oli, varmaan 50snt, ja hän lähti mutta kyllä harmittaa miten ihanasta tilanteesta tuli vain ahdistava.

  VastaaPoista
 17. Harmi että muuttui ahdistavaksi :/

  VastaaPoista

© Joanna Hearts • Theme by Maira G.