SLIDER

JOANNA HEARTS


Helsinkiläinen musiikkibloggaaja ja internetin supersankari, jonka voi löytää valokuvaamasta festarilavojen kupeesta, fiilistelemästä keikkoja pikkuklubien takanurkasta, tai selailemasta Spotifyn uutuuksia yön pikkutunneilla.

UUTISKIRJE

 

Photo diary: Hot air balloon ride

Viime lauantaina otettiin Jannen kanssa nokka kohti Hämeenlinnan Kuumaa Huumaa -tapahtumaa, jossa kymmenenkunta kuumailmapalloa tulisi nousemaan yläilmoihin muutama tunti myöhemmin. Elämyslahjat.fi oli luvannut meille unohtumattoman lentoelämyksen ja meillä molemmilla kipristeli vatsassa kun edes ajateltiin asiaa. Meidät kyyditsi Hämeenlinnaan itse tuleva pilottimme ja matkan aikana saimmekin jo tutustua kuumailmapallolentelyyn katselemalla kuvia, kyselemällä kysymyksiä ja katselemalla kuvia pilotin uran varrella. Saapuessamme Hämeenlinnaan, oli vastassa mielettömän aurinkoinen keli, vehreä nurmikkoalue veden äärellä ja iloisia lapsiperheitä odottamassa innoissaan pallojen nousua ilmaan.

Yksi asia mitä elämässäni olen aina tahtonut tehdä on juuri lentää kuumailmapallolla, vaikka samalla ajatus on myös tuntunut ihan hirveän pelottavalta. Uskonkin, että ihmiset jakautuvat vahvasti kahteen ryhmään; niihin, jotka ehdottomasti tahtovat päästä kokemaan sen edes kerran elämässään sekä niihin, joista ajatuskin on ihan hirvittävä. Itse kuulun tavallaan molempiin. Pakko myöntää, että kuulostaahan se hieman epäilyttävältä ajatukselta seilata taivaiden halki punotussa korissapelkän “ilmapallon” varassa. Toisaalta tuntuu myös hassulta pelätä lentolaitetta, joka on toiminut mainiosti jo satojen vuosien ajan.

Jostakin syystä kun pallo lähti yläilmoihin, ei enää jännittänytkään yhtään! Nousu tuntui pehmeältä, yhtäkkiä kaikki ihmiset vain jäivätkin alapuolellamme vilkuttamaan meille ja me oltiinkin jo ilmassa seuraamassa muita kuumailmapalloja. Ilma oli aivan täydellinen; aurinko paistoi ja tuuli oli kevyt, ohuet pilvenhattarat koristivat taivasta ja oli vain kaikin puolin täydellinen kesäpäivä.

Kun pallo sitten liihotti eteenpäin yläilmoissa, ei pelottanut enää yhtään. Jotenkin ajattelin, että kuumailmapallossa olisi ollut paljon huterampaa seistä, mutta yllättävän jämäkältä se kuitenkin tuntui. Lento tuntui ihan epätodelliselta; horisontissa lenteli monta kuumailmapalloa ja alla aukesi aurinkoinen Hämeenlinna, jossa pienet autot ja ihmiset jatkoivat elämäänsä tavalliseen malliin. Olen aika varma, että taivaalla aika pysähtyi hetkeksi. Lopulta oli aika pitää tiukasti kiinni ja pallo laskeutui auringonlaskussa kylpevälle pellolle.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Joanna Hearts • Theme by Maira G.