SLIDER

JOANNA HEARTS


Helsinkiläinen musiikkibloggaaja ja internetin supersankari, jonka voi löytää valokuvaamasta festarilavojen kupeesta, fiilistelemästä keikkoja pikkuklubien takanurkasta, tai selailemasta Spotifyn uutuuksia yön pikkutunneilla.

UUTISKIRJE

 

Dressing in Plus size1. ISTUVAT ALUSVAATTEET


En voi tarpeeksi korostaa kunnollisten alusvaatteiden merkitystä. Sopivat rintaliivit tekevät ihan mielettömän eron ja muotoilevat alushousut muuttavat tapaa jolla mitkä tahansa vaatteet istuvat niiden päälle. Lisäksi söpöt alusvaatteet voivat antaa hyvän itsetuntobuustin ja saada kantajansa tuntemaan olonsa seksikkääksi vaikka olisit ainoa, joka ne näkisi.

Hyvät alusvaatteet voivat olla hintavia (uskokaa pois minä tiedän, minulla ei ollut varaa ostaa kunnon rintaliivejä tai muotoilevia alusvaatteita hetkeen) mutta olen huomannut, että kun sijoittaa hyviin alusvaatteisiin, ne myös kestävät paljon pidempään ennen kuin ne alkavat menettää muotoaan. Istuvat rintaliivit ovat tärkeät koska väärän kokoiset rintaliivit voivat aiheuttaa todella kovia selkäkipuja ja aiheuttaa myös paidan alle turhia ihomakkaroita joita ei ole oikeasti olemassakaan. Sama pätee myös alushousuihin – ja muihinkin housuihin. Eikö olekin inhottavaa jos/kun leggingsit ovat liian pienet tai matalat ja ne luovat navan kohdalle turhan vaakalinjan joka luo jälleen illuusion makkaroista?

Nämä seikat ovat ehkä suurimmat omat inhokkini huonosti istuvissa vaatteissa, etenkin housut ovat olleet itselleni erityisen vaikeita tämän vuoksi. Kehoitankin siis kiinnittämään vähintään yhtä paljon erityistä huomiota hyvin istuviin ja oikean kokoisiin alusvaatteisiin kuin niiden päälle puettaviin vaatteisiinkin niin saat oikeasti kaiken hyvän irti asuistasi!


2. MUOVIKASSIT OVAT OSTOKSIA VARTEN


Vaikka joskus onkin kovin houkuttelevaa etenkin plussakokoisena naisena piilottaa koko oma keho vaatekerrosten ja liian suurien vaatteiden alle, olen aina ollut sitä mieltä, että jätesäkkimäiset vaatekappaleet saavat vartalon näyttämään vain entistä suuremmalta ja epäsopusuhtaisemmalta. On tärkeää oppia hyväksymään oma kehonsa (monestakin syystä joista tärkeimmät eivät liity mitenkään sen ulkomuotoon) myös pukeutumisessa ja oppia korostamaan parhaita puoliaan. Mieti mitkä ovat ne yksittäiset kohdat kehossasi joista sinulla on epävarma olo, keksi omat suosikkikohtasi kehossasi ja keskity korostamaan niitä. Minä pidän esimerkiksi tisseistäni ja vyötäröstäni, joten pidän yleensä erityisesti joko leveistä kaula-aukoista tai hameista/vöistä, jotka korostavat vyötäröä.

Älä piilosta koko kehoasi päästä varpaisiin suureen kangaskassiin vain sen vuoksi, että sinulla on joitakin epävarmuuksia. Meillä kaikilla on niitä kehon koosta tai muodosta huolimatta! Tärkeintä on oppia tuomaan parhaat puolet itsestäsi esiin sisäisesti olitpa minkä kokoinen tai muotoinen tahansa. Plussakokoisuus tuo pukeutumiseen toki omat haasteensa, mutta kyse on vain juuri siitä – haasteesta. Ota se vastaan!


3. KOSMETIIKKA JA ASUSTEET SOPIVAT KAIKEN KOKOISILLE


Olen itse yksinkertaisten asujen, selkeiden linjojen ja nokkelien printtien ystävä. En pidä turhan paljosta blingistä ja minusta on sen sijaan kivaa tuoda asuun piristystä koruilla tai näyttävällä meikillä. Etenkin meikki on minun juttuni kuten varmasti kaikki tämän blogin lukijat olette voineetkin päätellä, musta on vaan niin siistiä miten koko lookin voi muuttaa erilaisella meikillä!

Molemmissa näissä seikoissa mahtavaa on se, että niitä voi käyttää työkaluina tuomaan asun kokonaan uudelle tasolle olipa minkä kokoinen tahansa. Jos siis muotisuonesi lyö tyhjää, yritä löytää ratkaisu jostain muualta kuin asustasi. Nappaa päähäsi hattu tai kaivele syvemmältä meikkipussisi sisältöä!


4. OLE YLPEÄ JA PERIKSIANTAMATON


Vihaan plussamuoti-aiheisia vinkkilistauksia (hetkonen, onko tämäkin sellainen…? Ehh…) jotka esittävät asiat ehdottoman mustavalkoisina ja painottavat, että tietyt asiat ovat tiukasti vain hoikemmille ihmisille tai alleviivaavat, että jotkin vaatekappaleet pitäisi pitää visusti poissa plussakokoisten vaatekaapista koska ne eivät koskaan ikinä millään tavalla voisi näyttää hyvältä plussakokoisen naisen päällä. Vaikka vinkit kuten ”ei raitoja” tai ”varo suuria kuvioita” ovatkin oivia suuntaviivoja, ne ovat vain juuri niitä – suuntaviivoja eivätkä sääntöjä.

Älä koskaan pidättäydy kokeilemasta jotakin mitä tahdot todella pukea päällesi tai jossa näytät mielestäsi ihan superhyvältä vain sen vuoksi ettet usko, että saat käyttää sitä kokosi takia. Opiskele vartalosi muotoa, opettele tuomaan siitä parhaat puolet esille ja kanna itsesi ylpeydellä. Tärkein tyylineuvo mitä kukaan voi antaa sinulle on, että kaunis hymy voittaa joka ikisen tyylineuvon jota tulet koskaan lukemaan.IN ENGLISH1. PROPER LINGERIE

I can not emphasize the significance of proper undergarments enough. A fitting bra will put the fear of God into people and a shaping set of underwear will change the way any clothes will align over it. On top of that cute lingerie can really boost the way you feel about yourself and make you feel sexy even if you’re the only one who’ll see it.

A good set of lingerie can be quite pricey (trust me I know, I haven’t been able to by a good bra ans proper shaping underwear for a while now and it’s killing me) BUT when you invest in good quality they will last way longer before they start to lose their form.

A fitting bra is important because the wrong size can really make your back hurt and can also create an illusion of skinfolds through your shirt even when there aren’t any. The same goes for underpants – and other pants for that matter. Don’t you just hate it when your leggings don’t come up high enough and splits your belly in two breaking that beautiful figure? Eff that, make sure that everything you wear under your outfit is the right size and you’ll get the most out of your outfit as well.


2. BAGS ARE FOR GROCERIES

While it is tempting to hide your body in layers and over sized clothes they will only make you look bigger. Embrace your body shape. Find the areas you feel uncomfortable with and want to hide. Discover your best parts and focus on highlighting the areas on your body you enjoy. For example: I really like my boobs and my waist so I like wide necklines and belts on my weist.

Don’t hide your entire body in a big bag of fabric just because you have some insecurities. We all do! It’s all about bringing out the best parts of yourself inside and out no matter what shape or size you are. Being plus size definitely brings a challenge but it’s just that – a challenge. All you need to do is accept it.


3. MAKE UP FITS ANY SIZE (AND ACCESSORIES TOO!)

I’m a big fan of simple outfits, clear graphic lines and artsy shapes. I’m not overly into too much bling and stuff but I still love accessorizing to bits and also as you surely know – I love make up. It’s such a wonderful thing how you can just change your entire look with it!

The great thing in both of these things is that you can use them as a tool to level up any outfit you’d like. So if you’re stuck in a fashion rut maybe try discovering the solution in something different than your clothes. Pick up a hat or take a deep look into your make up bag!


4. BE PROUD AND RELENTLESS

I hate advice listing articles on plus size fashion (Wait, such as this one…? Err…) that absolutely insist that certain things are strictly for slimmer people or underline the things that do in no way, ever look good on plus size women. While Tips like ”no stripes” or ”go easy on big patterns” are great guidelines in dressing up for a fuller body type, they’re just that – guidelines not rules.

Never refrain from wearing something you really want to wear or think you look good in just because you think you’re not allowed to wear them due to your figure. Study your figure, figure it out and carry yourself with pride. The most important style tip anyone can give you is that wearing a big smile will triumph any other fashion advice.6 kommenttia

 1. "A fitting bra will put the fear of God into people" :''D oot loistava!

  VastaaPoista
 2. MIten ihanan inspiroiva postaus! Oot aina yhtä kaunis ja tyylikäs, susta saa ottaa mallia :) pitäis itekin vaan uskaltaa pukeutua kauniimmin vaikka plus-kokoa oonkin.. Kiitos tästä! :)

  VastaaPoista
 3. Ihanan inspaava postaus, oon sua jo useamman vuoden blogimaailmassa seuraillut ja oot kyllä muodostunut jopa roolimalliksi mulle ja mm. onnistunut rohkaisemaan mua pukemaan päälle just sen mitä huvittaa :) Oot ihan huippu ja tää uus ulkoasukin on aivan ihana! Mukavaa syksyä siulle!

  VastaaPoista
 4. Voii, kiitos paljon! :) TOTTAKAI pitäisi pukeutua juuri niin kuin tahdot! Ei koko estä sua tekemästä niin, vaikka joskus tuntuukin vaikealta. Rohkeasti vaan! ♥

  VastaaPoista
 5. Kääk, kiitos paljon!! Ja ihan SUPER ihanaa kuulla, että oot rohkaistunut tyylisi kanssa! :) Kiva kun tykkäät ulkoasusta. Kivaa syksyä myös sinne. ♥

  VastaaPoista

© Joanna Hearts • Theme by Maira G.