SLIDER

JOANNA HEARTS


Helsinkiläinen musiikkibloggaaja ja internetin supersankari, jonka voi löytää valokuvaamasta festarilavojen kupeesta, fiilistelemästä keikkoja pikkuklubien takanurkasta, tai selailemasta Spotifyn uutuuksia yön pikkutunneilla.

UUTISKIRJE

 

Halloween

Olipa kerran sirkustaiteilija, nainen, joka kiersi sirkuksen mukana ympäri maailmaa. Hän oli epärehellinen jekuttaja, joka valehteli kaikille niin paljon, että lopulta tukehtui omiin valheisiinsa. Hän jäi sirkukseen kummittelemaan, mutta hänen kertomansa valheet väänsivät hänen kasvonsa sellaiseen muotoon, että hän näytti ikuisesti kaksinaamaiselta ämmältä.


Halloween. Tuo ikuisen hankala asujen, meikkien ja valintojen suo. Joka vuosi päätän hyvissä ajoin ennen Halloweenia, että tänä vuonna tahdon tehdä jotain tosi siistä meikkini tai asuni suhteen ja päädyn johonkin vaikeaan ja näyttävään meikkiin tai asuun jääden odottamaan itse juhlapäivää aina into piukeena. Muutama päivä ennen juhlapäivää kuitenin jänistän, päätän etten osaa tai kuitenkaan tunne oloani mukavaksi valitsemassani meikissä tai asussa ja lähden etsimään ratkaisua jostakin muualta.

Niin kävi nytkin. Olin päättänyt jo monta viikkoa aiemmin, että loihdin kasvoilleni tämän netin syövereissä kiertäneen kaksinaamaisen meikin, mutta kaksi päivää ennen pyhää ja Halloween-teemaisia Indiedays Blog Awards -kemuja päätinkin, että ei, en mä kuitenkaan osaa ja siitä tulee ihan huono ja sitten mua hävettää koko illan. Olin jo lähtenyt etsimään itselleni uutta meikkiä ja olin ajatellut tehdä jotakin tarkoituksella "tylsää" kuten tavallisen tummanpuhuvan silmämeikin ja pelottavat piilolinssit. Sain kuitenkin työkaverilta niin paljon rohkaisua tekemään sen mitä olin alunperinkin suunnitellut, että päädyin edellisenä päivänä vielä kokeilemaan kerran tätä hylkäämääni meikki-ideaa. Onneksi kokeilin, sillä siitä tulikin niin hieno, että palasin takaisin alkuperäiseen suunnitelmaani!


Testimeikissäni opin monta asiaa, ja niiden vuoksi kehoitan kaikkia aina kokeilemaan naamiaismeikkiä edes kerran etukäteen jos suinkin mahdollista. Opin mm. sen, että nestemäiset huulipuat ovat käsittämättömän käteviä ajamaan kasvomaalien asiaa jos ei kuitenkaan itse kasvomaaleja käytä. Opin myös, että kulmakarvojen piirtäminen on yllättävän paljon vaikeampaa minne tahansa muualle kuin niiden oikealle paikalle vaikka etukäteen olin ajatellut, että ne olisivat kenties meikin helpoin osuus. Lisäksi opin, että sellaista todellisesti mustaa mustaa, jota oikeat varjot luovat esimerkiksi silmien alueelle tai jota löytyy etenkin omista tummista silmistäni, on todella vaikeaa luoda keinotekoisesti poskille (ainakaan tavallisilla meikkituotteilla, tässä valmiissakin meikissä näkyy kuinka paljon poskien silmät heijastavat valoa joskin tämä meikki on kuvattu kirkasvalolampun edessä joten todellisuudessa meikki oli paljon vaikuttavampi kun ei heijastanut yhtä paljon valoa). Tämän vuoksi ostin esimerkiksi hailakat piilolinssit, jotka olisi edes himpun verran helpompi jäljentää!

Kun Halloween-päivä koitti, olin varannut meikin tekoon vajaa neljä tuntia. Yllätyin ihan hirveästi kun huomasinkin, ettei sekään oikeasti riittänyt! Alle tunti ennen lähtöä havahduin siihen, etten ollut edes aloittanut vielä kulmiani tai suuta (joka oli onneksi melko helppo) tai laittanut hiuksiani tai edes pukenut päälleni. Se jäi vähän harmittamaan, että ajan puutteen vuoksi esimerkiksi (poskieni) kulmakarvat jäivät hyvin alkeellisiksi raapustukseksi enkä myöskään ehtinyt näkemään suuhun niin paljon vaivaa kuin olisin tahtonut. Jos minulla olisi ollut enemmän aikaa, olisin myös vaihtanut (poskieni) silmiin hienommat ja näyttävämmät ripset! Tosin nuokin olivat jo melko ällöt.

Näillä kuitenkin mentiin, onneksi uskalsin sillä sain meikistäni illan aikana ihan hirveästi kehuja! Indiedays Blog Awardsien dress codena oli siis haunted circus ja siksi pystyin pitämään asuni muuten melko simppelinä! Ihmisten reaktiot olivat ihan mahtavia illan aikana, monet tulivat esimerkiksi luokseni ja totesivat "niin siisti meikki!" mutta lähtivät heti pois; "en voi kattoo sua, saan migreenin!"EN: My Halloween look for this year was this trippy double vision make up look I discovered from Promise Phan. I almost backed out from it but decided to do it anyway and I'm glad I did! I wore it at the Indiedays Blog Awards 2015 since their dresscode was haunted circus.

10 kommenttia

 1. Ihan mieletön halloween -look! *sydänsilmäemoji*

  VastaaPoista
 2. Todella upea meikki! Kannatti tehdä. : ) itseänikin alkaa vain sattumaan silmiin kun katsoo tuota, kun ei tiedä minnepäin kasvoja sitä katsoisi. : D upeaa!

  VastaaPoista
 3. Oon tosi laiska nykyään kommentoimaan, mutta nyt on pakko! Ihan älyttömän hieno!! Tuon "kaksoisnenän" oot saanu tehtyä ihan jäätävän hienosti, silmä ei meinaa millään ymmärtää että piirretty nenä on vaan harhaa :D

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Ja JES hyvä eli siis todella onnistunut! :D Hassua kun itse sitä ei oikein näe samalla tavalla kun on tehnyt itse meikin!

  VastaaPoista
 5. KIITOS!!! Nenä oli ihan SUPER vaikea, mutta se nousi heti uusille leveleille kun tajusin korostaa nenän "kärjen" kimaltelevalla korostuspuuterilla!

  VastaaPoista
 6. Apuaaa, niiin hieno! Koko ajan luulen kattovani kahta päällekkäistä kuvaa :D

  VastaaPoista
 7. Tää on kyllä nii sairaaaaan siisti huh huh!! ONNEKSI toteutit tän, oot superlahjakas meikkimaakari<3 Oon palannu monta kertaa kattoo tätä instassa mut alkaa päätä särkee ku liian pitkää tuijottelee :'))

  VastaaPoista
 8. Tästä olisi tosi kiva nähdä kuva kauempaa, niinkuin miltä näyttää ns.kokovartalokuvassa :)

  VastaaPoista

© Joanna Hearts • Theme by Maira G.