SLIDER

JOANNA HEARTS


Helsinkiläinen musiikkibloggaaja ja internetin supersankari, jonka voi löytää valokuvaamasta festarilavojen kupeesta, fiilistelemästä keikkoja pikkuklubien takanurkasta, tai selailemasta Spotifyn uutuuksia yön pikkutunneilla.

UUTISKIRJE

 

Hyi vittu oot läski


Miltä lihavuuskiusaaminen tuntuu?
Joanna kertoo miltä lihavuuskiusaaminen tuntuu. "Mikä oikeus sulla on tehdä minulle paska fiilis?"
Julkaissut Kioski 26. tammikuuta 2016


Miksi ylipainoisten kiusaamista katsotaan läpi sormien? Miltä tuntuu olla painonsa takia kiusattu? Rakel Liekki kyseli somessa ihmisiltä, millaisia kommentteja he ovat saaneet ylipainostaan - muutamassa tunnissa toimitukseen tulvi satoja vastauksia. Ystäväni oli vinkannut myös minulle asiasta ja pian viestittelinkin jo Rakelin kanssa aiheesta bloginäkökulmasta. Koska olen plussakokoinen nainen ja kirjoitan myös plussakokoista blogia, houkuttelee se myös helposti kommentteja jotka kritisoivat painoani etenkin jos esillä on esimerkiksi kuvia alusvaatteissa tai bikineissä.

Onhan bloggaaja julkista riistaa.

Jotkut kommentit on helpompi ohittaa, jotkut jäävät elämään pitkäksikin aikaa. Muistan vieläkin joitan ilkeitä kommentteja ulkoa sekä hetken jona ne sain tai miltä ne tuntuivat. Harva tuntuu ymmärtävän, että ruudun takana on toinen ihminen, kuinka moni sanoisi kommentoimiaan asioita kasvokkain? Toisen kuvaa tai videota on helppo haukkua ja kritisoida, mutta ihmistä suoraan ehkä vaikeampi.

Kävin eilen Ylen Radiotalolla haastattelussa kertomaan muutamista kommenteista ja minulle luettiin myös pahimpia saamiani kommentteja ääneen, näistä muutamasta näkyy vain pieni osa tällä klipillä. Vastaavia sanoja ja ajatuksia on nähty kommenttiboksissani varmasti satoja. Olen aiemminkin kirjoittanut aiheesta esimerkiksi täällä ja tulen varmasti puhumaan aiheesta tulevaisuudessakin joten olen iloinen, että pääsin tekemään tätä videota Kioskissa. Toivon, että edes yksi ihminen ymmärtäisi tämänkaltaisten keskustelujen myötä satuttavansa oikeaa ihmistä.

Aihetta käsittelevä kokonainen jakso Rakelin Kuplassa nähdään tänään 26.1. TV2:lla klo. 19:30!

28 kommenttia

 1. Kuule Joanna, sä et ole mikään läski, vaan kaunis, viehättävä nuori nainen juuri sellaisena kuin olet. Älä välitä noista ilkeistä kommenteista, niiden kirjoittajat ovat rumia sisältä.

  VastaaPoista
 2. Todellakin ajatuksia herättävä postaus! Eikö ihmisillä oikeesti ole muuta parempaa tekemistä, kuin saada toiselle paha mieli lähetellen ilkeitä kommentteja. Ei kauneus aina vaadi laihuutta ja täydellisiä muotoja. Oot paljon kauniimpi kuin yksikään normaalipainoisista naisista ketä seuraan somessa! <3 Keep it up girl!!

  VastaaPoista
 3. Kauneus on niiiiiin monimuotoista, se on isoa, pientä, pitkää, lyhyttä, tummaa, vaaleaa... se ei vaadi laihuutta tai täydellisiä muotoja eikä oikeastaan juuri mitään koska meissä kaikissa on jo niin paljon kaunista! ♥

  VastaaPoista
 4. Katsoin ton Kioskin videon ja samaistuin niin sataprosenttisesti kaikkeen ja koko aihealueeseen. Oon seurannut sun bloggailua jo useamman vuoden ja oon yhä sitä mieltä, että oot niin super-upea, ettei mitään rajaa, niin ulkoisesti kuin sisäisestikin!

  Tuo "Oot niin kaunis lihavaksi tytöksi" on niin järkyttävän aivoton "kohteliaisuus", ihan kuin se vaa'an luku määrittäisi sua jotenkin ihmisenä. Onneksi se ei määritä. Sanon vielä kerran, olet Joanna super-upea ja toivonkin, että ihmiset oppis olemaan sanomatta mitään, jos ei ole mitään "järkevää" sanottavaa. <3

  VastaaPoista
 5. Kiitos paljon ihan super-ihanasta kommentista!! ♥

  VastaaPoista
 6. Hei!
  Oot yks upeimmista ihmisistä jota tiedän! Motivoit minua paljon ja jälleen kerran samaistuin tarinaasi. U go girl! Oot mahtava :).

  VastaaPoista
 7. Ihmettelen suuresti, miten joku voi haukkua tuollaista kaunotarta?!?

  VastaaPoista
 8. En ymmärrä ihmisiä joilla on tarve puuttua jonkun ulkonäköön. Minulle ihminen on ihminen oli se minkä kokoinen tai näköinen hyvänsä. Olet Joanna kaunis ja rohkea nuori nainen. Hienoa, että pidät asiaa esillä.

  VastaaPoista
 9. Ketä tahansa voi haukkua, vaikka ei saisi ketään :(

  VastaaPoista
 10. Tuo on kyllä niin ilkeää haukkua toista koon takia. :( Sä olet Joanna todella kaunis ja upea nuori nainen, ja kaiken lisäksi myös rohkea kun uskallat puhua tästä asiasta. Ilkeät kommentit voivat loukata joskus todella syvältä, mutta haluan uskoa että olet vahva ja tahdon antaa sinulle voimaa kestää ne kommentit! Toivotaan että nuo kommentit loppuisivat tai edes vähenisivät ja ihmiset miettisivät hieman mitä sanovat.
  Sä olet kaunis sekä ulkoa että sisältäpäin! <3

  VastaaPoista
 11. Sulla on helvetisti asennetta ja mun mielestä sää olet erittäin kaunis! :) Ihan jokainen ihminen - oli sitten minkä näköinen tai kokoinen tahansa - on mun mielestä kaunis omalla tavallaan. <3

  VastaaPoista
 12. Sä oot ihana ja upea Todella kaunis nainen.

  VastaaPoista
 13. Nettikiusaaminen on käsittämätön ilmiö, ja käsittämättömintä on mikä ihme aikuisia riivaa ja miten tilanne voi olla näin hallitsematonta. Upeaa, että uit vastavirtaan ja olet rohkeasti esillä. Ja tuskin tarvitsee kertoa miltä näytät.. Harvinaisen kaunis.

  VastaaPoista
 14. Mulle jopa lääkäri sanoi että "kyllä susta vielä kaunis tulee kun ensin laihdut" Hmm..siinä sitten mietin mielessäni että mitä se juuri suustaan päästi,ja että vaikka multa kiloja lähtisikin,niin eihän mun naama mihinkään muutu,eli oonko nyt sitten ruma :D Kintaalla viittaan moisille kommenteille,olen kaunis kiloista riippumatta,niin kuin sinäkin,todella kaunis ja hyvät mielipiteet ja kirjoitat pelkkää asiaa,johon voin samaistua :) Jatka samaan malliin,niin minäkin <3

  VastaaPoista
 15. “To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.” -R.W Emerson

  Minusta sie oot ihan mieletön. Sun asenne ja luonne tekee sinusta todella kauniin ja viehättävän ihmisen. Se välittyy, vaikka en sinua tunnekaan. Ole ylpeästi oma itsesi. Äläkä anna kenenkään lannistaa sitä valoa. Kaikkea hyvää!

  VastaaPoista
 16. Olet ollut minulle, lihavalla tytölle loistava esikuva siitä, kuinka ylipainoinen nainen voi olla viehättävä ja itsevarma. On ihanaa, että sinä ja jotkut muut (esim. Tyyliä metsästämässä-blogin Veera ja Plusmimmi-blogin Mimmi) olette mukana luomassa uusia kauneusihanteita, itse olen ainakin saanut blogistasi hirveän paljon. Olet ihana, muista se <3

  VastaaPoista
 17. Ensinnäkin haluan sanoa että tykkään sun blogista ihan mielettömästi. Sit haluan sanoa että oon ihan järkyttävän hieno ja upea nainen kun teit ton videon.

  Mä koen olevani ihan hyvällä itsetunnolla varustettu nainen ja silti mua vituttaa joka kerta kun tapailemani miehen ystävät haluavat jutuissaan verrata minua "siis suakin isokokoisempi" , "sillä oli jäätävämmät kinokset ku sulla kyljissä " jne . Muihin ihmisiin.

  Mut tiiätkö mitä? Oli sit laiheliini, pullukka what ever. Me ollaa kaikki lihaa, luuta ja nahkaa ja jos jollain vähäpätöisellä ihmisparalla ei ole suurempia murheita kun toisen ihmisen mollaaminen niin ne kannattaa jättää omaan arvoonsa. Mä en usko että henkisesti hienot ihmiset ja suuret ajattelijat on tällä planeetalla omaa oloaan koskaan kohentanut tekemällä muista pieniä, tiiäks.

  Upeeta kevättä sulle, keep on writing!

  VastaaPoista
 18. Voi kiitos paljon ihanasta ja kannustavasta kommentista! ☺

  VastaaPoista
 19. Huhhuh... Jotkut ihmiset voisi kyllä miettiä pari kertaa ennen kun avaa suutaan. :D Niimpä, jatketaan samaan malliin. ♥ Kiitos!

  VastaaPoista
 20. Voi kiiiiitos! ♥ Yritän olla. Sinne myös!

  VastaaPoista
 21. Kiiitos paljon, ihan mieletöntä kuulla!! ♥ Välitän ihanan viestisi myös Mimmille ja Veeralle. ☺ Muistan, muista sinäkin. ♥

  VastaaPoista
 22. Kiitos paljon! ♥ Joillekin ihmisille vois kyllä opettaa vähän hienovaraisuutta ja tilannetajua... niin, ja ihan niitä käytöstapoja.

  Totta puhut, me ollaan loppujen lopuksi kaikki arvokkaita ihmisiä läskiemme tai luidemme alla, ja vaikka itsestään ja omasta kehostaan huolehtiminen onkin toki ehdottoman tärkeää, ei minkään muotoisen vartalon ylitsevuotava ihannointi tee kenestäkään parempaa ihmistä.

  Oot ihan oikeassa, etten usko että muiden haukkuminen netissä tuo kellekään parempaa oloa, vaikka siltä saattaisikin ensin tuntua. Kuule, minua ärsytti hieman kun joku kommentoi tähänkin videoon "Offense is taken, not given." Se turhautti minua koska uskon, että nämä kommentoijat elävät juuri tuollaisessa ajatusmaailmassa... Että mitä tahansa paskaa voi suoltaa suustaan ulos ja jos toinen siitä loukkaantuu niin se on ihan sen oma vika. Ei se mene niin, toki itselleen voi kasvattaa paksumman nahan mutta loppujen lopuksi me ollaan kaikki vain ihmisiä ja jos joku sanoo jotain satuttavaa niin se sattuu.

  VastaaPoista

© Joanna Hearts • Theme by Maira G.