SLIDER

JOANNA HEARTS


Helsinkiläinen musiikkibloggaaja ja internetin supersankari, jonka voi löytää valokuvaamasta festarilavojen kupeesta, fiilistelemästä keikkoja pikkuklubien takanurkasta, tai selailemasta Spotifyn uutuuksia yön pikkutunneilla.

UUTISKIRJE

 

Kuinka hoidan kynsiäni oliiviöljyllä


Olen oppinut vihdoin pitämään kynsistäni hyvää huolta ja ne ovat pysyneet pitkinä ja vahvoina vuosikymmenenkin kynsien pureskelun jälkeen. Olen kuitenkin innostunut uusista kynsistäni niinkin paljon, että olen myös innostunut lakkaamaan niitä. Ja koristelemaan. Päivästä toiseen innostun jostain uudesta ja jännittävästä ja kynteni saavat vain yrittää pysyä mukana.

Välillä se kuitenkin tarkoittaa sitä, että ne huutavat kärsimyksestään, etenkin jos olen innostunut liimailemaan niihin kaikenlaisia koristeita. Lisäksi käsittelen työssäni paljon paperia, pahvia ja rahaa, jotka kaikki sekä kuivattavat käsiäni, että repivät helposti auki kynsinauhojani. Öljyän toki kynteni sekä kynsinauhani aina lakkauksen yhteydessä, mutta mitkään tökötit eivät vain lähiaikoina ole tuntuneet riittävän!

Siispä päätin eilen tarttua johonkin vähän jytympään, nimittäin keittiöstäni löytyvään oliiviöljyyn. Sehän on ihan mahtavaa litkua niin kuiville käsille, kasvoille kuin hiuksillekin, joten tällä kertaa päätin kokeilla sitä kynsiin.Mm. liuskoittuvat kynnet johtuvat yleensä juuri kynsien sekä kynsinauhojen kuivuudesta, mikä vaikeuttaa taas pitkien ja vahvojen kynsien kasvattamista. Erilaiset öljyt ovatkin siis siksi oiva ratkaisu sillä ne kosteuttavat ihoa ja kynttä hurjan paljon enemmän kuin useimmat käsirasvat, tai vaikkapa sopiva putelli löytyisikin kaupan hyllystä niin onhan se aina kiva turvautua mielummin luonnollisempaan ratkaisuun mikä vieläpä löytyy usein omasta keittiöstä!

Oliiviöljy puskee näppärästi ihon ja kynnen läpi korjaten samalla pahimpia vahinkoja, mikä taas nopeuttaa kynsien kasvua samalla myös vahvistaen niitä. Itselläni tämä myös rauhoitti sekä tasoitti todella nopeasti ihon kynsien ympäriltä, joka oli ollut punoittava, kipeä ja turvonnut jo monta päivää.Hoida kynsiäsi oliiviöljyllä näin:


1. Kaada oliiviöljyä pieneen astiaan, itse esimerkiksi kaadoin tyhjän ja käytetyn kasvovoidepurkin täyteen oliiviöljyä, jotta se on aina valmiina tätä käyttötarkoitusta varten.

2. Voit halutessasi lämmittää oliiviöljyä myös hetken mikrossa (muistathan antaa sen kuitenkin jäähtyä ensin!) sillä lämpö auttaa öljyä imeytymään nopeammin.

3. Anna sormiesi lillua oliiviöljyssä tovi. 10-30 minuuttia on yleensä sopiva aikahaarukka intensiivisemmälle hoidolle, mutta mikäli suoritat öljyhoidon päivittäin, riittää 2-3 minuuttia varsin hyvin sillä myös liiallinen öljylilluminen voi olla kynnelle haitaksi.

4. Hiero lopuksi oliiviöljyä vielä kunnolla iholle ja kynsiin. Näin ne imevät itseensä mahdollisimman paljon öljyä ja lisäksi hierominen nopeuttaa pintaverenkiertoa, joka lisää kynsien kasvua.

5. Kaada lopuksi vielä tippa oliiviöljyä suoraan kynnelle ja hiero öljy kynttä vasten vanulapulla. Tämä antaa kynnelle luonnollista kiiltoa ja lisäksi suojaa sitä kynsilakkojen turhilta kemikaaleilta.


EN: Treating your nails & cuticles 2-3 minutes daily with olive oil can really make a difference if your nails and cuticles are feeling dry! It also has a lot of other pros as well; it's natural, it's cheaper then most effective hand creams, you can often find it in your kitchen, and it can also protect your nails from the chemicals in your nail polish.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Joanna Hearts • Theme by Maira G.