SLIDER

JOANNA HEARTS


Helsinkiläinen musiikkibloggaaja ja internetin supersankari, jonka voi löytää valokuvaamasta festarilavojen kupeesta, fiilistelemästä keikkoja pikkuklubien takanurkasta, tai selailemasta Spotifyn uutuuksia yön pikkutunneilla.

UUTISKIRJE

 

BLOGI 2011 - 2017


Luin kesän loputtua sellaisen hassun kirjan kuin KonMari, joka opastaa siivoamaan kaapin perimmätkin nurkkaukset sekä kysymään jokaiselta tavaralta erikseen: "tuoko tämä minulle iloa?" Perimmäisenä tarkoituksena on oppia sisäistämään siivouksen elämänmullistava taika ja päästä eroon kaikesta turhasta roinasta joka estää keskittymästä niihin asioihin joista todella nauttii. Kirja oli hassu siksi, että vaikka se kuinka varoittikin näyttävänsä lukijalleen elämän aivan uudella tavalla, en ajatellut sen todella tekevän aivan niin. Halusin vain siivota perusteellisesti.

Heitettyäni pois kolmetoista (!) jätesäkkiä turhaa roinaa joka ei tuonut minulle enää iloa, löysin kuin löysinkin itseni kuitenkin jälleen perusasioiden ääreltä. Ennen kuin huomasinkaan, istuin jo viisivuotiaan blogini edessä kysyen: "Tuottaako tämä minulle iloa?"

Yllätyin itsekin kun huomasin vastauksen olevan ei, ei tuota.

Olen kirjoittanut tätä blogia lähes koko aikuisen ikäni, se on ihan käsittämätöntä. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että olen kasvanut tämän blogin parissa aikuiseksi, minuksi. Olen tavannut ihan mielettömiä ihmisiä ja päässyt kokemaan asioita joista en olisi koskaan voinut unelmoidakaan kuten päässyt näkemään maailmaa. Erityisen kiitollinen olen kuitenkin teistä uskollisista lukijoista, jotka olete antaneet voimaa kurjimpinakin hetkinä. Olette korvaamattomia.

Olen kuitenkin aina tämän blogin kanssa - kuten muutenkin elämässä - tahtonut pysyä rehellisenä itselleni ja muille, pohjautuuhan blogini nimikin tähän ajatukseen. Olen aina sanonut etten tahtoisi koskaan lopettaa tätä blogia esimerkiksi ilkeiden kommenttien vuoksi koska se merkitsisi sitä, että kiusaajat ovat voittaneet. Siksi en ole koskaan pistänyt pillejä pussiin vaikka siltä olisi välillä tuntunut karmeimpien kommenttien ohella. Nyt kuitenkin ensimmäistä kertaa tuntuu tältä eikä se liity kehenkään muuhun. Kun katson blogiani, se ei enää herätä minussa samanlaista iloa ja inspiraatiota kuin ennen. Tai siis, eikö olekin kamalaa, että minussa herättää enemmän intoa ja inspiraatiota ajatus tämän blogin lopettamisesta kuin jatkamisesta?Tullessani tähän hämmentävään päätökseen, päätin tehdä plusmiinus-listan. Katsellessani miinuslistan kasvavan kasvamistaan yritin keksiä tekosyitä blogini pelastamiseksi, mutta sisimmässäni tiesin jo mitä tulisin tekemään. Hearts/Nothing (os. Muuttolintuja Syksyllä) oli tullut tiensä päähän.

Kun aloitin virallisesti bloggaamisen parissa ensimmäistä kertaa jo ennen tätä blogia, kirjoitin englanniksi, jaoin kuvia elämästäni ja raapustelin ylös ajatuksiani elämästä ja ihmisistä. Siirryn muodin ja kauneuden pariin lukijan kehoituksesta ja vaikka nuo aihepiirit ovatkin tuoneet minulle suunnatonta riemua viime vuosien ajan, ei todellinen intohimoni löydy sieltä. Todellinen intohimoni löytyy musiikin ja kulttuurin parista, valokuvauksesta ja visuaalisesta taiteesta, kirjoittamisesta ja pohdiskelemisesta. Tahdon palata niiden asioiden pariin, joista olen edelleen innoissani joka päivä.

Blogini lopettaminen jättää käsiini niin paljon vapaata aikaa jonka voin käyttää asioihin joista olen innoissani. Tahdon tehdä taas taidetta, meikata ja somettaa ilman vastuuta, haluaisin tehdä videoita, ehkä jopa avata oman etsy-kaupankin! Maailma on loputon leikkikenttä enkä malta odottaa, että pääsen kokeilemaan kaikkia sen muitakin leluja kuin vain tämä blogi.HEARTS/NOTHING -blogin (os. Muuttolintuja Syksyllä) tarina päättyy siis 1.1.2017. Sen jälkeen löydätte minut sosiaalisesta mediasta, musiikkiblogistani sekä osoitteesta joannahearts.com josta löydätte halutessanne kootusti kaikki tekemiseni ympäri internetiä mitä ikinä päätänkin tehdä uudella vapaalla ajallani, ja saatanpa raapustella sinne välillä tekstin jos toisenkin!

Vuoden loppuun kaikki jatkuu niin kuin ennenkin, tämä blogi lakkaa päivittymästä 1.1.2017. Juuri nyt haluaisin kuitenkin sanoa vain kiitos. Kiitos teille kaikille kun olette olleet mukana, tukena ja inspiraationa. Kiitos jos olette saaneet teksteistäni jotain koska se on antanut myös minulle paljon. Kiitos.


HEARTS/NOTHING 2011-20178 kommenttia

 1. Aikansa kutakin :) Ikävä tulee tätä laatublogia, en muista milloin aloin seuraamaan, mutta se oli vielä "muuttolintuja syksyllä"-aikaa. En ollut oikeastaan kuitenkaan yllättynyt, jotain on voinut päätellä postaustaukojen venymisestä joskus hyvinkin pitkiksi. Tulen varmaan seurailemaan jossain muodossa kuitenkin tekemisiäsi jatkossakin :) sinuakin voisin kiittää näistä vuosista, kun olet tarjonnut inspiraatiota, vinkkejä ja pohdinnan aiheita <3

  VastaaPoista
 2. Jotenkin aavistelin, että tulet pian lopettamaan bloggailun. :( Tärkeintä on, että teet sitä mikä susta tuntuu hyvältä, ja jos blogi alkaa tuntua enemmän velvollisuudelta kuin mukavalta tekemiseltä niin totta ihmeessä se on jätettävä pois.

  Sulle tulee varmaan sata tällaista kommenttia mutta. Haluan sanoa, että vaikka vihaankin sanaa voimaannuttava, tämä blogi on ollut todella voimaannuttava mulle. Uskaltauduin itsekin julkaisemaan XL-muotiin liittyviä juttuja blogissani, ja lopetin kurvien piilottelun. Vaikutat myös esimerkiksi Snapchatin perusteella niin ihanalta tyypiltä, että usein miettiessäni kehtaanko julkaista jotain, ajattelen sua ja sun rohkeuttas.

  Oot arjen sankari, ihana inspiraation lähde ja toivon että blogin lopettaminen tuo jonkinlaista helpotusta elämääsi ja jättää tilaa niille muille kivoille asioille. Haluan kuitenkin sanoa vielä KIITOS. Tämä on ollut jo parin vuoden ajan mun suosikkiblogi ja tykkään selailla vanhoja postauksia. Jätäthän blogin näkyviin?

  <3

  VastaaPoista
 3. Kiitos sinulle, Joanna, inspiroivasta ja ihanasta blogista! Olemme kasvaneet tässä vähän rinta rinnan, ja huomaan etten enää tule lukeneeksi blogeja itsekään muutamaa poikkeusta, kuten Hearts/Nothingia, lukuun ottamatta. Nautin blogistasi ja tulen ehdottomasti jatkamaan projektiesi seuraamista. Kiitos vielä kerran ja onnea uusiin seikkailuihin!

  VastaaPoista
 4. Kiitos blogistasi näiden vuosien aikana toivottavasti uudet kuviot tuovat elämääsi iloa ja onnea ❤️ On ollut aina ihana lueskella blogiasi, mutta en yhtään ihmettele jos motivaatio menee jossain vaiheessa. Tsemppiä tulevaisuuteen!

  VastaaPoista
 5. Konmari on paras! Ehditkö kirjoittaa vielä postauksen tai pari marittamisesta ennen kuin blogi loppuu? :) Ehdit tai et niin kiitos kivoista postauksista joita oon pari vuotta seurannut :)

  VastaaPoista
 6. Niin ikävä juttu kuin tämä onkin niin olen iloinen sun puolesta :) Blogi kyllä vie suuresti aikaa ja mikäli se ei enää tuota iloa samaan tapaan kuin ennen, alkaa sitä hylkiä ja siitä tulla riippakivi. Noinkin pitkä aika blogata tuo varmasti monenlaisia ajatuksia mukanaan ja odotan innolla mitä keksit tulevaisuudessa. Tulen silti seuraamaan sinua somessa samalla innolla kuin tähänkin asti :)

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista

© Joanna Hearts • Theme by Maira G.