SLIDER

JOANNA HEARTS


Helsinkiläinen musiikkibloggaaja ja internetin supersankari, jonka voi löytää valokuvaamasta festarilavojen kupeesta, fiilistelemästä keikkoja pikkuklubien takanurkasta, tai selailemasta Spotifyn uutuuksia yön pikkutunneilla.

UUTISKIRJE

 

Minkälaista on olla cool?

Otsikko on aito kysymys, koska minä en tiedä.

En ole koskaan edustanut mitään mikä ympärilläni on nähty coolina. Jo peruskoulussa olin se kiusattu, omituinen, pullea, kreikkalainen pikkutyttö, joka kuunteli musiikkia josta kukaan muu ei tiennyt tai ainakaan pitänyt. Olen aina liittänyt omaan ulkopuolisuuden tunteeseeni vahvasti sen, että en ole aina pitänyt samoista asioista kuin muut, tai välttämättä ajatellut asioita kuin muut.

Vasta aikuisiällä ymmärsin, että se on oikeastaan vain hieno asia.

Oma näkemykseni on, että tällä hetkellä globaalit näkemykset siitä mikä on coolia ja mitä yleisesti maailmassa ihaillaan, ovat melko materialistisia ja pinnallisia. Coolia on omistaa kalliita asioita (olipa kyse sitten kellosta, kengistä tai autosta), matkustaa kalliisti, syödä kalliisti, muokata kehoa radikaalistikin (ja kalliisti), ja oikeastaan kaikin puolin elää tietynlaista luksuselämää.

Nyt kun mietin, niin oikeastaan moniin näistä asioista liittyy niiden rahallinen arvo, eli juuri se, että ne ovat kalliita. Juuri näiden seikkojen ihaileminen vaikuttaakin varmasti myös todella paljon meidän kaikkien kulutustottumuksiin.

Ehkä juuri siksi, että nämä asiat sotivat paljon omaa arvomaailmaani vastaan, en henkilökohtaisesti ole koskaan oikein tiennyt mitään epä-coolimpaa kuin olla cool. Coolit asiat ja ihmiset ovat minulle vaikeasti lähestyttäviä. Coolius on valuutta, jota en tunne koska se ei ole koskaan ollut osa minua.

Ja toisaalta taas en tiedä mitään coolimpaa kuin olla epä-cool. Huomaan nimittäin jatkuvasti ihailevani enemmän ja enemmän niitä seikkoja jotka taistelevat noita listaamiani "cooleja" asioita vastaan. Ihailen jatkuvasti enemmän esimerkiksi minimalistista elämäntapaa, kulutustottumusten tarkkailua, luonnollisuutta, luontoa... tietynlaista rosoisuutta mitä ei oikeastaan löydy mistään sellaisesta mikä on "täydellisestä."

Se mitä itse ehkä loppujen lopuksi peräänkuulutan aina, on itsenäisyys ja aitous. Se on minusta äärimmäisen coolia, ilmenipä sitten miten tahansa. Niskakarvani nousevat pystyyn sellaisesta päälleliimatusta cooliudesta, jota tavoitellaan esittelemällä asioita joita omistaa, tai esittämällä jotain mitä ei oikeasti ole. Minusta on esimerkiksi surullista, että sosiaalisessa mediassa ihmiset eivät enää edes hymyile vaan poseeraavat "coolisti." Minusta paljon coolimpaa on olla oma itsensä ja toteuttaa itseään, hymyillä jos siltä tuntuu puolustaa muita (sekä itseään) sekä hyväksyä ja jopa arvostaa virheitä itsessään ja muissa. 

Enkä minä ole yhtään sen parempi, kaikki meistä kai tavoittelevat jonkinlaista täydellisyyttä tavalla tai toisella, asiassa tai toisessa. Kukaan ei halua epäonnistua ja kaikki haluavat tulla hyväksytyksi. Lisäksi vaatii rohkeutta näyttää omat virheensä ja epärosoisuutensa. Uskon kuitenkin, että juuri sellaista on ehkä olla cool.Tämän julkaisun on kirjoittanut 26-vuotias
on/off -bloggaaja ja äärimmäisen epäcool ihminen.


>

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Joanna Hearts • Theme by Maira G.