SLIDER

JOANNA HEARTS


Helsinkiläinen musiikkibloggaaja ja internetin supersankari, jonka voi löytää valokuvaamasta festarilavojen kupeesta, fiilistelemästä keikkoja pikkuklubien takanurkasta, tai selailemasta Spotifyn uutuuksia yön pikkutunneilla.

UUTISKIRJE

 

Minun myrkyllinen ihmissuhteeni ja miksi minun piti päästää siitä irti

Elin vuosia osana erittäin myrkyllistä ja epätasapainoista ihmissuhdetta joka on hallinnut minua lähes koko ikäni. Yhdessä ja samassa ihmissuhteessa koin oloni manipuloiduksi ja alistetuksi sekä koin päivittäin henkistä väkivaltaa hänen haukkuessa minua eri nimillä ja potkiessa itsetuntoni matalaksi. Minut manipuloitiin eroon muusta maailmasta ja erakoitumaan yksin neljän seinän sisälle koska olin täysin uskoutunut sille ajatukselle, että muille olisin kuitenkin liian tyhmä, ruma, tai ihan vain tylsä. Tämä ihmissuhde oli suunnaton uhka terveydelleni niin henkisesti kuin fyysisestikin. Välillä oikeasti vuosin verta hänen aiheuttamistaan kivuista ja haavoista, jotka nyt onneksi ovat enää vain arpia. 

Tämä myrkyllinen ihmissuhde on hiljalleen hiipunut elämästäni, ja siksi halusin kirjoittaa siitä enemmän tänään.

Tuo ihminen olin nimittäin minä itse.

Tämänkaltaista loukkaavaa, aggressiivista ja jopa väkivaltaista käytöstä ei tulisi kestää keneltäkään toiselta ihmiseltä. Miksi siis niin usein katsomme läpi sormien kun kohtelemme itse itseämme huonosti? 

Jos esimerkiksi poikaystäväni olisi kohdellut minua niin kuin minä kohtelin itse itseäni, olisin ollut äärimmäisen väkivaltaisessa parisuhteessa.

Olen kulkenut tähän pisteeseen pitkän matkan itseni kanssa ja välillä on vaikea tarkalleen määritellä mitkä ovat ne suurimmat muutokset parempaan suuntaan. Yhden osaan kuitenkin nimetä, ja se on sisäinen dialogini. Olen nykyään itselleni armollisempi ja lempeämpi.

On helppo tunnistaa uhkaavat merkit muissa ja samalla ohittaa ne täysin omassa käytöksessämme. Suhde itseemme on kuitenkin kenties elämämme tärkein. Joudumme kestämään omaa seuraamme ensimmäisestä henkäyksestämme aivan viimeiseen saakka ja siksi olisi tärkeää, että tuo ihminen olisi enemmän kuin paras ystävämme, eikä pahin vihollisemme.

Se matka on pitkä ja monille raskas kulkea, mutta yhdestä asiasta voit aloittaa jo tänään: kiinnitä huomiota kuinka puhut itsellesi. Jos huomaat jatkuvasti haukkuvasi itseäsi pään sisällä ja lannistavasi itseäsi haasteiden edessä, on ehkä aika miettiä voisitko olla parempi ystävä itsellesi? Voisitko sittenkin kannustaa itseäsi haasteiden edessä ja olla itsellesi se ihminen, joka uskoo sinuun kaikkein eniten?

Jos olet väkivaltaisessa suhteessa, voit hakea apua mm. täältä: vaestoliitto.fi 
Jos olet väkivaltaisessa suhteessa itsesi kanssa, voit hakea itsellesi apua mm. täältä: mielenterveysseura.fi


My Toxic relationship and why I needed to let go


EN: For years I was a part of an extremely toxic relationship. In fact the relationship controlled, manipulated and degraded me for my entire life. At times it even felt like mental abuse. That person would call me names and kick my self esteem down to the ground. I felt isolated from the world around me and I became a hermit who wouldn't go outside because I had been told I wasn't pretty enough, smart enough or interesting enough. The abuse left me worried for my health and at times I would bleed because of wounds that person had inflicted. 

Now they're only scars covered by tattoos and as this toxic relationship has merely become just a memory that is slowly fading from my life, I wanted to discuss it more today.

You see, that person was me.

No one should put up with this kind of abusive behavior from others. So why are we so willing to let it slide when it's us being abusive to ourselves?

I have traveled a long road to get to this point and sometimes it's hard to pinpoint the biggest changes I have made to push myself to the right direction. However, there's one I can and it's my inner dialogue. Today I have so much more kindness and mercy on myself.

It's easy to recognize toxic behavior in others and at the same time completely ignore the way we treat ourselves even though that is the most important relationship of our lives. We have to put up with our own company from the very first breath we take in this world to the very last one. It's mandatory that that person is our best friend rather than or worst enemy.

The road to self discovery is not an easy one but there's one thing you can do for yourself right now: pay attention to how you speak to yourself. If you find yourself constantly putting yourself down, calling yourself names and degrading yourself when facing a challenge.  Could you be a better friend to yourself? Could you find it within yourself to rather push yourself forward than putting yourself down?

2 kommenttia

 1. Vitsi sä oot ihana ja rohkea kun kerroit tuon kaiken. Mieletön tarina selviytymisestä. Nuo samat asiat varmasti koskettaa monia, etenkin nuoria. Heidän pitäisi lukea sun kirjoitus!
  Tunnistin myös samoja piirteitä itsessäni, ja itkin tajutessani sen. En ehkä ole niin paha itselleni koko ajan, en päivittäin, mutta toisinaan... Yleensä tosi positiivinen kaikesta; elämästä, omista onnistumisista, läheisistä jne., mutta satunnainen itsensä moittiminen, monesti ihan typeristä asioista (pahimmillaan jopa fyysinen väkivalta) ei voi olla muuta kuin erittäin myrkyllistä. Mitä voisikaan olla täysin ilman sitä ikävyyttä? Ehkä olisi aika ottaa selvää...

  Oon iloinen sun puolesta, pidä huolta itsestäsi - olet ihana ihminen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, kiitos aivan ihanasta kommentistasi! ♥ Pahoittelut myöhäisestä vastauksesta, sillä se oli jostain syystä eksynyt roskapostikansioon :(

   Valoa kohti ♥

   Poista

© Joanna Hearts • Theme by Maira G.